Το Madata.gr απαντάει στην επιστολή της Bild στον Πρωθυπουργό

Αγαπητοί Συντάκτες της Bild.




Όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές σίγουρα θα ονειρεύεστε μια χώρα η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σας. Ονειρεύεστε την Ελλάδα.



Γιατί εδώ οι άνθρωποι δεν εργάζονται μέχρι τα 67 τους κατ’ ανάγκη και όταν το κάνουν το κάνουν με κέφι.



Γιατί στην Ελλάδα τον 14ο μισθό τον έχουμε για να μαζευόμαστε όλοι μαζί να σουβλίζουμε το αρνί το Πάσχα, να κάνουμε δώρα στα εγγόνια μας, να δώσουμε ένα πιάτο φαί στον γείτονα όταν το έχει ανάγκη που (ευτυχώς ακόμα) ξέρουμε ποιος είναι, να πιούμε μια ρακί (ξέρετε είναι αυτό το ποτό που σας ΚΕΡΝΑΕΙ ο καφετζής όταν έρχεστε διακοπές στην Ελλάδα και εσείς εκστασιάζεστε και μόνο στο άκουσμά του) με δυό τρεις φίλους μας (ξέρετε;), για να κεράσουμε την παρέα μας στη ταβέρνα, για να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητό μας χωρίς να ζητάμε το κόστος της χιλιομετρικής αναλογίας από τους συνεπιβάτες μας.



Γιατί (Δυστυχώς) οι περισσότερες χώρες δεν τον «χρειάζονται» το 14ο μισθό!



Γιατί εδώ όταν δούμε ένα συνάνθρωπό μας να βρίσκετε σε κίνδυνο δεν τον ρωτάμε πρώτα αν έχει ασφάλεια ή είναι ομοεθνής ή νόμιμος στη χώρα για να τον βοηθήσουμε.



Γιατί η Ελλάδα δεν είναι η ΠΡΩΤΗ χώρα σε παραβιάσεις του Κοινοτικού Δικαίου σύμφωνα με τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.



Γιατί στην Ελλάδα (ακόμη) δουλεύουμε για να ζούμε και δεν ζούμε για να δουλεύουμε.



Φίλοι συντάκτες,



Αναπολείτε μια χώρα που έχετε κάνει όνειρό σας να επισκεφτείτε έστω και μια φορά στη ζωή σας να χαρείτε τις φυσικές ομορφιές της, τον ήλιο, τη Θάλασσα την φιλοξενία και να νοιώσετε έστω και για λίγο Έλληνες.



Θέλουμε να είμαστε φίλοι με του Γερμανούς και όλους τους λαούς



Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που τόσους αιώνες σας διδάσκουμε Πολιτισμό, Ιατρική , Φιλοσοφία (ακόμα και μέσα από πυθάρια).



Αλλά ένα πράγμα πρέπει να είναι επίσης σαφές: ίδιον της καλής φιλίας είναι να λες στον άλλο, όταν είναι αναγκαίο, καμιά φορά και την αλήθεια.



Υπό αυτό το πνεύμα σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό.



Madata.gr



Υ.Γ.: Σε περίπτωση που θελήσετε να έρθετε διακοπές στην Ελλάδα, κρατήστε τα χρήματα από το γραμματόσημο, θα σας χρειαστεί να αγοράσετε σουβλάκι (αν και είναι σίγουρο ότι θα σας το κεράσουνε)!







Η επιστολή του Bild στον Πρωθυπουργό:



«Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,



όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα βρίσκεστε σε μία χώρα η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σας. Βρίσκετε στη Γερμανία.



Εδώ οι άνθρωποι εργάζονται μέχρι τα 67 τους. 14ος μισθός για δημοσίους υπαλλήλους δεν υπάρχει πλέον από καιρό.



Εδώ δεν πρέπει να πληρώνει κανείς χιλιάδες ευρώ για λάδωμα, για να βρει εγκαίρως κρεβάτι σε νοσοκομείο.



Ούτε πληρώνουμε συντάξεις για κόρες στρατηγών, που δυστυχώς δεν βρίσκουν σύζυγο.



Σε εμάς τα πρατήρια βενζίνης έχουν ταμειακές μηχανές, οι οδηγοί ταξί δίνουν αποδείξεις και οι αγρότες δεν παίρνουν επιδοτήσεις της Ε.Ε. με εκατομμύρια ελαιόδεντρα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.



Και η Γερμανία έχει βέβαια μεγάλα χρέη, αλλά μπορούμε και να τα ξεπληρώνουμε.



Επειδή το πρωί ξυπνάμε αρκετά νωρίς και δουλεύουμε όλη την ημέρα. Επειδή πάντα αποταμιεύουμε ένα μέρος του μισθού μας για δύσκολους καιρούς. Επειδή έχουμε υγιείς επιχειρήσεις, τα προϊόντα των οποίων έχουν ζήτηση σε όλο τον κόσμο.



Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,



σήμερα βρίσκεστε στη χώρα, που με τις χιλιάδες τουρίστες της φέρνει ένα σωρό χρήματα στην Ελλάδα.



Που με τον Όττο Ρεχάγκελ σας έστειλε ακόμα και τον προπονητή των πρωταθλητών σας στην Ευρώπη στο ποδόσφαιρο.



Θέλουμε να είμαστε φίλοι με τους Έλληνες.



Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που η Γερμανία έχει δώσει για τη χώρα σας από τότε που εντάχθηκε στο ευρώ γύρω στα 50 δισ. καθαρά.



Αλλά ένα πράγμα πρέπει να είναι επίσης σαφές: ίδιον της καλής φιλίας είναι να λες στον άλλο, όταν είναι αναγκαίο, καμιά φορά και την αλήθεια.



Υπό αυτό το πνεύμα σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό.



Η σύνταξη της BILD



Υ.Γ.: Σε περίπτωση που θέλετε να μας απαντήσετε, εσωκλείουμε το κατάλληλο γραμματόσημο. Στο κάτω - κάτω θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε οικονομία».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details