Επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο το μεσημέρι ο καιρός, με βροχές, καταιγίδες στα νότια, χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.




Αισθητή είναι από σήμερα η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, ενώ ήδη χιονίζει στα βόρεια ορεινά. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, όπου σημειώνεται έντονη χιονόπτωση από τα ξημερώματα. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου (από το 22ο έως το 28ο χιλιόμετρο), και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου (από το 35ο έως το 50ο χιλιόμετρο).



Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα:



Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: έως 18 βαθμούς Κελσίου.



Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη



Nεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία: έως 8 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος



Nεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Σταδιακά κυρίως στις βορειότερες περιοχές θα σημειωθεί βελτίωση. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι αργά τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος



Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στη θεσσαλια. Οι νεφώσεις το βράδυ θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.



Κυκλάδες, Κρήτη



Aραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν βόρειων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα



Nεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν βόρειων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.



Αναλυτική πρόγνωση για αύριο Κυριακή



Νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι προβλέπονται για την Αττική, ενώ χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα.



Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.



Στο μηδέν θα πέσει ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη όπου το μεσημέρι θα πέσει χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και το βράδυ θα χιονίσει και στην πόλη.



Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.



Μακεδονία, Θράκη



Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθεί χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία και στα πεδινά. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα το βράδυ θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα.



Άνεμοι αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βαθμιαία ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες.



Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος



Nεφώσεις με βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Σταδιακά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό ύψος 200-300 μέτρα).Tα φαινόμενα στην Ηπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα.



Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 ενισχυμένοι, βαθμιαία σε 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος



Nεφώσεις με βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό ύψος 200-300 μέτρα). Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους έντονα.



Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ ενισχυμένοι βαθμιαία σε 5 με 7 και στα νότια 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.



Κυκλάδες, Κρήτη



Nεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στην Κρήτη και αργότερα στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ ενισχυμένοι βαθμιαία σε 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα



Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές στα νότια και αργότερα και στα υπόλοιπα. Στα βόρεια οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 οι οποίοι το βράδυ θα ενισχυθούν σε 6 με 7 και τη νύχτα θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 5 με 6 και το βράδυ θα ενισχυθούν σε 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details