Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ομβριακής Δ. Δομοκού

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ομβριακής Δ. Δομοκού


Δελτίο Τύπου, Ομβριακή 14-03-2011

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ομβριακής, αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινότητα του πρώην Δήμου Ξυνιάδας, η απόφαση της Υπουργού παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την συγχώνευση του Γυμνασίου Ομβριακής στο Γυμνάσιο Δομοκού, η οποία λήφθηκε χωρίς να εκτιμηθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τα οποία εκθέσαμε τόσο με σχετική επιστολή μας και όσο και με ψήφισμά μας στους κ. κ. Περιφερειακό Δ/ντή της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχο Δήμου Δομοκού και Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης .





Ιδιαίτερα όμως μας δυσαρεστεί το γεγονός της άνισης και μεροληπτικής μεταχείρισης του Γυμνασίου μας από τους αρμόδιους φορείς και κυρίως από την πολιτική ηγεσία, συγκριτικά με άλλα Γυμνάσια με όμοια χαρακτηριστικά, τα οποία εν τέλει εξαιρέθηκαν των συγχωνεύσεων παρά των αρχικών εξαγγελιών της Υπουργού Παιδείας περί συγχώνευσης αυτών.





Αποδείχτηκε ότι τα κριτήρια για τη συγχώνευση των σχολείων της περιοχής μας δεν ήταν αντικειμενικά και στην πραγματικότητα υπήρξαν δύο μέτρα και δύο σταθμά.





Επισημαίνουμε περαιτέρω ότι οι αρχές που θα έπρεπε να διέπουν τις οποιεσδήποτε αλλαγές και δη αυτές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι αυτές της ισότητας, της ισονομίας και της δίκαιης μεταχείρισης. Αρχές οι οποίες στη προκειμένη περίπτωση όχι μόνο δε διασφαλίστηκαν αλλά θυσιάστηκαν ενόψει μικροσυμφερόντων και πολιτικών τερτιπιών.





Τέτοιου είδους αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται υπό αυτές τις συνθήκες δεν ενδυναμώνουν τις δομές της εκπαίδευσης αντιθέτως συστήνουν σαθρά θεμέλια για το μέλλον της εκπαίδευσης των παιδιών μας.





Ως Σύλλογος των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Ομβριακής θα καταβάλλουμε κάθε δυνατό και σύννομο μέσο, συμμορφούμενοι και με τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης, προκειμένου τέτοιου είδους τακτικές να μη γίνουν κανόνας.





Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων





Γυμνασίου Ομβριακής
http://www.othrysnet.gr/2011/03/blog-post_5181.html
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details