προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα Ν Μοναστηρίου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ


ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ



Σαν ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Ένα τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται στους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς και πολίτες λίγες ώρες πριν την έναρξη του τοπικού συμβουλίου

2. Δεν μπορεί οι συμπεριφορές της δημοτικής αρχής να είναι αποσπασματικές και με παλιές νοοτροπίες που δεν αρμόζουν στη φιλοσοφία ενός νέου Καλλικρατικού δήμου

3. Οφείλει το τοπικό συμβούλιο να κάνει ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς και τους πολίτες, χωρίς όμως να έχει την ευθύνη αυτό, διότι και αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση  ενημερώθηκε καθυστερημένα!!

4. Οι διαβουλεύσεις αυτού του τύπου είναι προσχηματικού χαρακτήρα και δεν προσφέρουν.

στήν συνέχεια παραθέτω και γώ προς το Τοπικό Συμβούλιο Ν Μοναστηρίου ορισμένες προτάσεις για να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1. Καθορισμός χώρου για την στάθμευση των αγροτικών παρελκόμενων κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα από τον Δήμο. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε τον καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Διαμερίσματος του Ν Μοναστηρίου.(περιμετρικά του γήλοφου Ταψιού, στις εισόδους της Δημοτικής κοινότητας και στον χώρο της Αρχαίας Πρόερνας.

2. Κατασκευή φωτισμού περιμετρικά του γηλόφου Ταψιού.

3. κατασκευή φωτισμού στο χώρο παλιού γηπέδου με προσθήκη καθισμάτων για την ανάδειξη του χώρου , ως χώρος αναψυχής και όχι σκουπιδότοπου!

4. Κατασκευή φρεατίου από οικεία Καναρά Βασιλείου ως τον κεντρικό δρόμο ΠΕΟ Λαμίας – Λάρισας, ως συνέχεια ενός παλιού έργου που έμεινε ημιτελές.

5. κατασκευή πεζοδρομίου από οικεία Γάλλου Ηλία ως γωνία Μαμαλούδη Γεωργίου.

6. Τοποθέτηση πινακίδων σε όλο το Δημοτικό διαμέρισμα σε αντικατάσταση των παλιών που εξαφανίστηκαν είτε από έργα είτε με τον χρόνο έσβησαν.(απαγορευτικά στα δύο παρκινγκ του Δημαρχιακού μεγάρου όπου παρατηρείται η στάθμευση υπέρβαρων φορτηγών και ενημέρωση της τροχαίας επί του θέματος.)

7. Συντήρηση επισκευή στα κάγκελα επί του χειμάρρου φιδάκι! Και συνέχιση του έργου πεζόδρομος μέχρι και λίγο μετά την γέφυρα του Γυμνασίου.

8. Σε πολλά κομμάτια στην εσωτερική οδοποιία χρειάζεται επισκευή.

9. Αγορά και εγκατάσταση ενός κεντρικού φίλτρου για το νερό της υδρεύσεως για την καλυτέρευση του πόσιμου νερού αλλά και για την πρόληψη πιθανών ανωμαλιών στις οικιακές συσκευές λόγω αλάτων. Άμεση αγορά αυτόματου χλωριοτή του νερού.

10. περίφραξη της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.

11. Σε πολλά σημεία κατά την περίοδο του χειμώνα και μετά από απότομες βροχοπτώσεις παρατηρούνται φαινόμενα πλημύρας στο κεντρικό δρόμο, που οφείλονται είτε σε βουλωμένα φρεάτια είτε στο ότι χρειάζεται να προστεθούν κάποια καινούργια φρεάτια.

12. Κατασκευή από το Δήμο ενός μνημείου στην μνήμη των εκτελεσθέντων Μοναστηριωτών στην θέση που εκτελέστηκαν και την ανάδειξη του γεγονότος ως την πρώτη επιχείρηση της Αντίστασης στην Ελλάδα από τον Άρη Βελουχιώτη.

13. Κατασκευή προθηκών στο Δημαρχιακό μέγαρο για τις ανάγκες μεταστέγασης της Αρχαιολογικής Συλλογής Ν Μοναστηρίου. Επίσης στην ίδια αίθουσα να τοποθετηθεί πρότζεκτορας στον οποίο θα προβάλλεται ένα φιλμ που θα δημιουργήσουμε σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

14. Δημιουργία Μουσείου Ανατολικής Ρωμυλίας-χαμένων πατρίδων.(Μαζί με Λαογραφικό Μουσείο)

15. Να κατασκευασθεί στο χώρο του Δέλτα ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στον προστάτη των οδηγών τον άγιο Χριστόφορο που και αυτό με την σειρά του θα αποτελεί σημείο μιας στάσης για τους διερχόμενους οδηγούς.

16. Σε συνεργασία με τον Δήμο να επιχειρηθεί να βρεθεί κονδύλι της τάξεως των 50000 ευρώ για την αγορά της κουτρουλού Μαγούλα. Αν περιμένουμε την αρχαιολογία ίσως περάσουν και 200 χρόνια χωρίς να το κάνει. Θα πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να πετύχουμε σε συνεργασία με τους άγγλους Αρχαιολόγους την κατασκευή ενός μουσείου και ενός δείγματος χωριού της Νεολιθικής εποχής που θα κατατάξει τον Δήμο μας πρώτον σε αρχαιολογικά ευρήματα της αυτής εποχής σε όλη την Ελλάδα!

17. Κατασκευή φωτοβολταικού συστήματος 10Kw στην κεραμοσκεπή του νέου Δημαρχείου που θα αποφέρει έσοδα 7500 ευρώ ετησίως και θα καλύψει Δημοτικές ανάγκες .(επέκταση και σε όλους χώρους)

18. Αναδάσωση του χώρου αριστερά από την οικεία του Μπαιράμη. Αλλά και άλλων χώρων.

19. Αγορά δύο αγροτεμαχίων και χάραξη οικοπέδων για να καλυφθεί η ζήτηση που υπάρχει ! Για να μπορούν όσοι θέλουν να μείνουν στο Ν Μοναστήρι.(τα οικόπεδα να είναι ανταποδοτικά)

20. Ο Βιολογικός καθαρισμός να προχωρήσει ως έργο για το Ν Μοναστήρι.

21. Ίδρυση Δημοτικής βιβλιοθήκης, με ειδικό παράρτημα τοπικής βιβλιογραφίας.

22. Ένταξη στο πρόγραμμα γεωμυθολογικά πάρκα.

23. Παιδική χαρά στο παλιό Γήπεδο και συντήρηση των άλλων.

24. Αναδιαμόρφωση των οδών από οικεία Μαρινέλη Ειρήνη ως τέρμα της ανηφόρας και από οικεία Μόσχου Τερζίδη ως τέρμα.

25 Κατασκευή Δημοτικών WC

26 Κατασκευή φρεατίου από οικεία Ηλία Παπαθανασίου μέχρι Καραγιάννη Γεώργιο, και επέκταση του ως οικεία Σταμάτη Δημτσιούδη!











ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details