ο απλός άνθρωπος είναι αυτός που πληρώνει

Ως άτυχη εξέλιξη χαρακτήρισε την αναθεώρηση των στοιχείων, που αφορούν το έλλειμμα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος Καν.




Ο κ. Καν σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και την πληρώνουν οι απλοί πολίτες, που δεν φταίνε.



«Στις χώρες που περνούν βαθιά οικονομική κρίση, ο απλός άνθρωπος είναι αυτός που πληρώνει τα λάθη που διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις επί δεκαετίες», είπε συγκεκριμένα.



«Για τις χώρες αυτές δεν υπάρχει επιλογή. Βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσουν παρά να ανατρέξουν σε κάτι που θα είναι βιώσιμο», πρόσθεσε μιλώντας σε κοινωνικούς φορείς, ενώ γνωστοποίησε ότι λίγο πριν χτυπήσουμε την πόρτα του ΔΝΤ «η Ελλάδα ήταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση».



Όσον αφορά το παρόν και άμεσο μέλλον που προβλέπεται δυσοίωνο είπε ότι η Ελλάδα κινείται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά όταν θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το έλλειμμα «θα το δούμε», όπως είπε, υπονοώντας προφανώς την αναθεώρηση του χρέους.



Τέλος, χαρακτήρισε το πρόγραμμα που ακολουθεί η Ελλάδα «τολμηρό» και υπογράμμισε ότι μένουν πολλά ακόμα να γίνουν, «αδειάζοντας» τον Έλληνα πρωθυπουργό, που διαβεβαίωνε χθες ότι «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details