Ενδιαφέρον της Easyjet για πτήσεις εσωτερικού

Τα κενά που θα δημιουργηθούν με τη συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air θέλει να καλύψει η Easyjet, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για πτήσεις και στο εσωτερικό δίκτυο της Ελλάδας.




Η εμπειρία από αντίστοιχους «γάμους» μεταξύ αερομεταφορέων στο εξωτερικό έχει δείξει πως η νέα εταιρεία που δημιουργείται υποχρεώνεται από τις εποπτεύουσες αρχές ή από την απλή επιχειρηματική λογική να μειώσει τη συχνότητα πτήσεων προς ορισμένους προορισμούς. Ετσι, μειώνεται μεν ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων αλλά αυξάνουν οι δείκτες πληρότητας ανά αεροσκάφος, κυρίως στις γραμμές με αυξημένη επιβατική κίνηση.




Λογικά η Easyjet θα επιχειρήσει να αποκτήσει παρουσία σε γραμμές όπως οι Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Αθήνα-Ηράκλειο, με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές στα εισιτήριά της.



Πάντως η αγορά εσωτερικού έχει πληγεί έντονα τους τελευταίους μήνες από την οικονομική κρίση και οι εταιρείες αναζητούν τρόπους για να γεμίσουν τα αεροπλάνα τους. Στις διαδικτυακές σελίδες της Aegean και της Olympic Air μπορεί κανείς να βρει εισιτήρια για απλή μετάβαση σε ένα εύρος αρχικής τιμής μεταξύ 12 (!) και 30 ευρώ.



Χθες η Aegean ανακοίνωσε επίσης πως διαθέτει 100.000 θέσεις για το εσωτερικό έναντι 49 ευρώ για πτήσεις από Αθήνα και 39 ευρώ για πτήσεις προς την πρωτεύουσα, προσθέτοντας πως οι επιβάτες θα μπορούν εάν το επιθυμούν να αλλάξουν την ημερομηνία του ταξιδιού τους, κάτι που μέχρι σήμερα δεν συνέβαινε για τα εισιτήρια με τιμές προσφοράς.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details