στα Φάρσαλα...


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του αγροτικού συνεταιρισμού στο Βασιλί και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 9 αγροτικών συλλόγων της περιοχής - Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Ασπρογείων - Αμπελιάς, Βασιλί, Βρυσιών, Κατωχωρίου, Κρήνης, Πολυνερίου, Χαλκιάδων - συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για την οργάνωση της πάλης, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καθορίσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.




Ενα διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στη μεγάλη όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής, που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, καθώς οι τιμές των προϊόντων που παράγουν έχουν πάρει τη «μεγάλη κατρακύλα», μεγάλο μέρος της σοδειάς τους μένει απούλητο, οι «πετσοκομένες» επιδοτήσεις κόβονται κι άλλο, το υπέρογκο κόστος παραγωγής ανεβαίνει ακόμα παραπάνω. Ταυτόχρονα, ένα διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις και σηματοδοτεί τη διέξοδο από τα σημερινά αδιέξοδα και την προοπτική του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.



Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε ευρεία σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και αγροτών που θα πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές. Ανάλογες πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης αναμένεται να πάρουν αγροτικοί σύλλογοι κι άλλων επαρχιών του νομού Λάρισας. Το συντονισμό του αγώνα σε νομαρχιακό επίπεδο έχει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, η οποία είναι σε άμεση επαφή με τις Ενωτικές Ομοσπονδίες των άλλων νομών της Θεσσαλίας για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης σε πανθεσσαλικό επίπεδο.



Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), που έγινε στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη, στη Λάρισα, μετά τις γιορτές ξεκινούν νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, που θα κορυφωθούν μέσα στο Γενάρη και θα συντονιστούν σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.



Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη στα Φάρσαλα, καλούνται οι αγρότες της περιοχής να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους και στην Ενωτική Ομοσπονδία για να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη.



Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι καταστροφικά για τους μικρομεσαίους αγρότες και υπογραμμίζεται η ανάγκη σύγκρουσης μ' αυτή την πολιτική.



Επισημαίνεται, δε, ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες διεκδικούν μια άλλη αγροτική ανάπτυξη που θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και στις κρατικές καθετοποιημένες επιχειρήσεις, ώστε ν' αξιοποιούνται όλες οι παραγωγικές δυνατότητες και να εξασφαλίζονται ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα και φτηνά και υγιεινά αγροτικά προϊόντα.(Ριζοσπάστης)
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details