Γιορτή ψωμιού στην Σκοτούσσα

Γιορτή Ψωμιού πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σκοτούσσας «Ο Πολυδάμας» σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας. Στην εκδήλωση οι γυναίκες του χωριού έφτιαξαν διαφορετικά είδη ψωμιών τα οποία απόλαυσαν στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βάιος Δασακλόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εξής: «δεν περιοριζόμαστε όμως μόνον στην αποψινή εκδήλωση. Συνεχίζουμε τις ποικίλες δραστηριότητές μας, όπως για παράδειγμα με την καθιέρωση κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας ταυτόχρονα με το πανηγύρι του χωριού μας κατά τον μήνα Ιανουάριο, με την διοργάνωση εκδρομών αλλά και ομιλιών με σημαίνοντα πρόσωπα, που σκοπό έχουν την γνωριμία μας με την ιστορία του τόπου μας, τόσο της αρχαίας όσο και της νεώτερης. Ενδεικτικά σας αναφέρω την εξαιρετική παρουσίαση της αρχαιολόγου της ΙΕ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κας Στέλλας Κατακούτα αλλά και εκείνη του κ. Κων/νου Σπανού, εκδότη του ιστορικού περιοδικού «Θεσσαλικό Ημερολόγιο», ο οποίος πραγματεύτηκε μεταξύ των άλλων και την ιστορία της αγοράς μέρους του κτήματος του χωριού από τους παππούδες μας.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του νομάρχη κ. Αντώνης Δραμαλιώτης ο όποιος τόνισε πως η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αλλά και ο ίδιος ο προσωπικά θα είναι στο πλευρό για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας της περιοχής.
Στην εκδήλωση χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Πολυδάμαντα κ. Ευάγγλεος Μπαλατσός ο οποίος ζήτησε από τον κ. Δραμαλιώτη τη συνδρομή του στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής τονίζοντας πως αυτό που ζητούν είναι 30.000 ευρώ για να αρχίσει η δοκιμαστική ανασκαφή.
Επίσης, από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως στο δημοτικό συμβούλιο κ. Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, αφού ευαρίστησε τον πρόεδρο κ. Δασκαλόπουλο και τα μέλη του συλλόγου, απένειμε τα εύσημα στους διοικούντες γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «από την στιγμή που ανέλαβαν τον σύλλογο μας ξάφνιασαν με τις ποιοτικές εκδηλώσεις που έχουν οργανώσει. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει κουλτούρα, υπάρχει μεράκι και αγάπη γι αυτό που κάνουν.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτά τρέχουν αφιλοκερδώς, κόβοντας χρόνο από τη δουλειά τους, αλλά κυρίως κόβοντας χρόνο από την οικογένειά τους.
Και σας διαβεβαιώνω - γιατί έχω ασχοληθεί - ότι αυτές οι εκδηλώσεις έχουν πολύ τρέξιμο και αρκετά μεγάλη κούραση.
Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που στηρίζει με επιτυχία αυτές τις εκδηλώσεις και επιβραβεύει την προσπάθεια του συλλόγου, παρ’ όλες τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Εγώ από την πλευρά της αντιπολίτευσης, θα στηρίζω και θα βοηθάω με τις αποφάσεις μας την προσπάθεια των πολιτιστικών συλλόγων, γιατί πέρα από το θέαμα ένας σύλλογος αναδεικνύει και προβάλλει στις νεότερες γενιές την ιστορία μας. Να μην ξεχνάμε ότι από την Σκοτούσσα ήταν και αρχαίος ολυμπιονίκης Πολυδάμαντας που πήρε το όνομα ο δήμος μας.
Η Σκοτούσσα είναι πολύ πλούσια σε αρχαιότητες γι αυτό πρέπει να σκύψουμε άμεσα στο αίτημα του προέδρου κου Δασκαλόπουλου για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, όλοι οι φορείς, με μπροστάρη τον δήμο. Συγχαρητήρια σ’ όλους που εργάστηκαν και μας προσφέρουν την ωραία αποψινή βραδιά.
Εύχομαι, επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο γιατί έχουν την δυνατότητα και μπορούν να το πετύχουν».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πολυδάμαντα κ. Ευάγγελος Μπαλατσός, η πρόεδρος του ΔΣ Πολυδάμαντα κ. Βάσω Πανουργιά Νταφοπούλου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Αντώνης Δραμαλιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο αρχηγός της Ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Δημητρακόπουλος σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου και πλήθος κόσμου.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details