Γιορτή των μελισσοκόμων στο χωριό General Inzovo

 

Γιορτή των μελισσοκόμων στο χωριό General Inzovo



Οι παραγωγοί μελιού από το General Inzovo, το Slamino και το Robovo γιόρτασαν την Ημέρα του Μελισσοκόμου και τίμησαν τον προστάτη τους Αγ. Χαραλάμπιος.

Το φωνητικό συγκρότημα "RetroAkbunarki" στο Κέντρο Κοινότητας "Nikola Y. Vaptsarov - 1926" υποδέχτηκε τους καλεσμένους στο Old Akbunar House με ψωμί και μέλι και μουσικές παραστάσεις.

Καλεσμένοι της γιορτής ήταν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Τούντζα Nelly Slavova, ο δήμαρχος Georgi Georgiev, οι αντιδήμαρχοι Tatiana Stoeva και Dimitar Dimitrov, η γραμματέας Galina Ivanova, ο δήμαρχος του General Inzovo Martin Enev και δημοτικοί σύμβουλοι.



Ο δήμαρχος του δήμου Τούντζα Γκεόργκι Γκεόργκιεφ ευχαρίστησε τους μελισσοκόμους για τη διατήρηση αυτής της παλιάς παράδοσης και χειροτεχνίας. Τους διαβεβαίωσε ότι ο δήμος στηρίζει τις προσπάθειές τους να έχουν στην αγορά ένα ποιοτικό προϊόν που να φέρνει μόνο υγεία στους ανθρώπους και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσει.

Στον δήμο Tundzha η μελισσοκομία είναι η πιο ανεπτυγμένη σε ολόκληρη την περιοχή Yambol - στο έδαφός της υπάρχουν 17.856 οικογένειες μελισσών και 168 μελισσοκόμοι.

Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη για τους καλεσμένους - να δοκιμάσουν και να δοκιμάσουν διάφορα είδη μελιού και βοτάνων.

Στη συνάντηση με την ηγεσία του δήμου, οι μελισσοκόμοι μοιράστηκαν μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνεχώς. Ζήτησαν βοήθεια για την καθιέρωση ψεκασμού στις περιοχές νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ προκειμένου να μειωθούν οι βλαβερές επιπτώσεις στις μέλισσες, ιδιαίτερα κατά την ανθοφορία της ελαιοκράμβης. Αποδεικνύεται ότι το τρέχον σύστημα ειδοποίησης ψεκασμού δεν είναι καλό, γιατί υπάρχουν πολλοί αγρότες στους οικισμούς, ψεκάζουν σε διαφορετικές ώρες και οι μελισσοκόμοι δεν μπορούν να κρατήσουν κλειστές τις κυψέλες για μέρες.

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details