ο Παπαγυιός ξαναχτυπά με νέα επιστολή!!!

Με νέα επιστολή προς τον πρόεδρο της  Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi ο γνωστός μας Αγοριανίτης κ Παπαγυιός ξαναχτυπά, επισημαίνοντας προβλήματα τα οποία ωθούν την κοινωνία μας σε ακραίες καταστάσεις

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ  ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΈΡΕΤΕ Ο ΠΑΠΑΓΥΙΟΣ

  Το 2009, προ μνημονιακής κρίσης και όταν τα κόκκινα δάνεια έφθαναν περίπου στο 6% του συνόλου των τραπεζικών δανείων, ο αριθμός των πλειστηριασμών ακινήτων στην Ελλάδα είχε φθάσει στις 52.000. Το 2017, από τις αρχές του χρόνου έως τον Σεπτέμβριο και με το ποσοστό των κόκκινων δανείων να βρίσκεται πλέον στο 44,7%, έγιναν συνολικά 5.600 πλειστηριασμοί.
Η εικόνα που δίνουν οι αριθμοί αποτυπώνει το ουσιαστικό “πάγωμα” των πλειστηριασμών και την πλήρη – καίτοι προσωρινή - προστασία της κατοικίας στην οκταετία της κρίσης. Είναι μια εικόνα που αλλάζει άρδην πλέον και η αλλαγή αυτή παρά τις δεσμεύσεις κυβέρνησης αλλά και τραπεζών για την προστασία της “λαϊκής” κατοικίας, δεν είναι εύκολη ούτε κοινωνικά, ούτε πολιτικά. Η νεοελληνική και νεοπτωχευμένη κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με τους χειρότερους εφιάλτες της, η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τις ιδεολογικές της αρχές και το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, κι η αριστερά ζει τον δικό της "εμφύλιο" με την ΛΑΕ να δίνει κάθε Τετάρτη ραντεβού μαχών στα ειρηνοδικεία.
Η αλήθεια των αριθμών
Πίσω από τη φόρτιση και τα πολιτικά συνθήματα ωστόσο, διαθέσιμες εναλλακτικές δεν διαφαίνονται πλέον. Η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για έξοδο από το Μνημόνιο δια της ταχείας εφαρμογής του προϋποθέτει ευστάθεια και ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κι εδώ, οι αριθμοί μιλούν και πάλι από μόνοι τους: Με βάση τις δεσμεύσεις τους προς τον SSM, οι ελληνικές τράπεζες πρέπει έως το τέλος του 2019 να αποδώσουν ανακτήσεις της τάξης των 12,5 δις ευρώ. Και για να αποτραπεί νέα ανακεφαλαιοποίηση πρέπει, επίσης, να περάσουν επιτυχώς τα stress tests του επόμενου Φεβρουαρίου. Προκειμένου να επιτευχθούν όλα αυτά πρέπει μέσα στο 2018 να ενταχθούν στο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών 18.000 ακίνητα. Και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τραπεζικών στελεχών, πρέπει να εκπλειστηριάζονται περί τα 40.000 ακίνητα τον χρόνο τουλάχιστον για την επόμενη τριετία.
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ
KYPIE ΠPOEΔPE EIMAI 72 XPONΩN EΛΛHNAΣ AΓPOTHΣ KAI ΠAPAKOΛOYΘΩ ΣTENA TIΣ EΞEΛIΞEIΣ TOY EΞΩTEPIKOY XPEOYΣ THΣ EΛΛAΔAΣ KAI THΣ ΔIAΠPAΓMATEYΣHΣ ΠOY ΓINONTAI METAΞY THΣ XΩPAΣ MOY KAI ΠIΣTΩTΩN ΔANEIΣTΩN KYPIE ΠPOEΔPE EXETE MEΓAΛH EYΘYNH ΓIA TO XPEOΣ THΣ EΛΛAΔAΣ KAI TO ΓNΩPIZETE KAI ANTI NA BΓEITE KAI NA ΠEITE ΣTO EΛΛHNIKO ΛAO ΠΩΣ ΔHMIOYPΓHΘHKE TO XPEOΣ ANTIΘETA EΠIBAΛΛETAI ME MEΓAΛH ATIMIA ΣTOYΣ XPEΩMENOYΣ EΛΛHNEΣ ΠOY EΣEIΣ TOYΣ XPEΩΣETE EΠEIΓONTΩΣ NA ΓINOYN ΠΛEIΣTHPIAΣMOI ...KATAΛABATE TI KANATE? 
 KATA TH ΓNΩMH MOY OXI!!!
 ΣAΣ ΓPAΦΩ KAI ΣAΣ ΛEΩ KYPIE ΠPOEΔPE OTI KHPYΣΣETAI EMΦYΛIO ΠOΛEMO ΣTHN EΛΛAΔA O NOΩN NOEITΩ NA EΠEMBETE AMEΣΩΣ KAI NA ANAKAΛEΣETE TOYΣ ΠΛEIΣTHPIAΣMOYΣ ΠPOTOY  ΝΑ EINAI APΓA.
ME OPΓH ΠEPIMENΩ AYTOMATH ANAKΛHΣH ΠΛEIΣTHPIAΣMOY ..KAI AΠANTHΣH ΣAΣ!!!
 OI EΛΛHNEΣ ΠOΛITEΣ ΓNΩPIZOYN TA ΠANTA ΓIA TOYΣ ΠANTEΣ !
ΠAΠΠAΓΥIOΣ ΔHMHTPIOΣ EΛΛHNAΣ AΓPOTHΣ !!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details