Επιστολή συμπαράστασης στους Μαθητές του Λυκείου Ν Μοναστηρίου.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

Νέα μητέρα, νέοι γονείς και εκπαιδευτικοί

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλα τα παιδιά μας να μορφώνονται, να αναπτύσσονται ολοκληρωμένα, να χαίρονται την παιδική και εφηβική τους ηλικία.
Όμως η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας και η οικογένειες μας στην περιοχή μας, στο τέλος του δεύτερου μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μας φορτώνει με χιλιάδες αγωνίες για το παρόν και το μέλλον, μας αγανακτεί.
Παρά την πολυδιαφημιζόμενη από τους κυβερνώντες  επιστροφή στην "κανονικότητα" στο χώρο της εκπαίδευσης, στο Νέο Μοναστήρι, η “κανονικότητα” αυτή συνοδεύεται από την κατάργηση του τμήματος της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών.
Οι αποφάσεις του υπουργείου και του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και της β/μιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας καταδικάζουν  τα παιδιά μας:
·                     Σε καθημερινές μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής, με επικίνδυνους δρόμους, με ανύπαρκτες συγκοινωνίες, με κόστος που δεν γνωρίζουμε ποιός θα το πληρώσει, αν όχι εμείς από την τσέπη μας, αν θέλουν να συνεχίσουν αυτό που επέλεξαν από πέρσι και να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.
·                     Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι πως οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν και γνωστοποιήθηκαν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς δύο μήνες σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και επτά μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, ανατρέποντας βίαια τον ετήσιο προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους.
·                     Οι αποφάσεις αυτές πλήττουν και τους εκπαιδευτικούς.
Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε:
·                      Τα κενά στη συντήρηση και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων και στην περιοχή μας.
·                      Τη κρατική χρηματοδότηση των σχολείων που παραμένει τραγικά μειωμένη. Με αποτέλεσμα να βάζουμε  όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη  για να καλύπτουμε ανάγκες λειτουργίας του σχολείου φορτώνοντας στις πλάτες μας όσα το κράτος  έπρεπε να διαθέτει δωρεάν για όλα τα παιδιά.
Κυβέρνηση και ΕΕ στερούν από τα παιδιά μας ό,τι σήμερα δικαιούνται!
Νέα μητέρα,
Σε καλούμε στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και απαιτούμε

·         Να μην καταργηθεί το τμήμα της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών στις λυκειακές τάξεις του Νέου Μοναστηρίου.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·          Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
·         Επαρκή χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους.

Για σένα νέα μητέρα υπάρχει η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου (μέλος της ΟΓΕ), που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στην μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη ΖΩΗ με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Έλα να μας γνωρίσεις και να αγωνιστούμε μαζί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ
ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ






Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details