ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
Ο  Αγροτικός  Σύλλογος Δομοκού  καταγγέλλει  την  απόφαση της  Δ/θμιας  Εκπ/σης  Φθ/δας  για την κατάργηση  τμήματος κατεύθυνσης στο Ν.Μοναστήρι.
Μέσα στα τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές προσθέτει ακόμη ένα.
Και όλα αυτά γιατί;
Μήπως για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών;
Όχι βέβαια.
Από το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την παιδεία και την γνώση το βλέπουμε καθημερινά.
Στην έλλειψη  καθηγητών, βιβλίων, στην κατάσταση  των σχολικών υποδομών, στην χρηματοδότηση της παιδείας που συνέχεια μειώνεται η κρατική ενίσχυση ,ρίχνοντας το  βάρος στους γονείς και στους  δήμους, οι οποίοι βέβαια  και  από τους γονείς τα παίρνουν αλλά και με την προθυμία τους  να γίνονται υπηρέτες της κεντρικής πολιτικής και στερούν από τους δημότες πόρους για την κάλυψη άλλων  λαικών  αναγκών.
Το ενδιαφέρον των κυβερνήσεων το βλέπουμε στην ανεργία των νέων, στους πτυχιούχους σερβιτόρους και τα παιδιά μας που παίρνουν το δρόμο της ξενιτειάς  για να  βρούν  δουλειά.
Η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές οι αποφάσεις έχουν συγκεκριμένη αιτία και στόχευση.
Μείωση των κρατικών δαπανών ώστε να διοχετευτούν περισσότερα κονδύλια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Καλούμε την επιτροπή της  β’θμιας  εκπ/σης να ανακαλέσει την απόφαση για την κατάργηση του τμήματος και να ασχοληθεί  με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.
Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς να αγωνιστούν  σε αυτή την απόφαση αλλά και σε κάθε άλλο μέτρο που υποβαθμίζει την παιδεία και την ζωή τους.

Καλούμε τους αγρότες  γονείς αλλά και γενικότερα όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να συσπειρωθούν στον Αγροτικό Σύλλογο Δομοκού ώστε πιο  δυνατά, πιο αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά να διεκδικήσουμε λύση για τα προβλήματά μας.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details