1.246.516 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές στο Δήμο Σοφάδων

Θάνος Σκάρλος: Κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποτελεί  μια σημαντική ευκαιρία  την οποία και αξιοποιούμε

Τη διάθεση ποσού 1.246.516,56 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές του Δήμου Σοφάδων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και αφορά πιστώσεις από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα με τις έντονες χιονοπτώσεις και τον παγετό, η Δημοτική Αρχή Σοφάδων εγκαίρως κατέθεσε σχετικό αίτημα για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας με στόχο την  χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές.

Παράλληλα έγινε η καταγραφή των ζημιών και η κατάθεση των απαραίτητων τεχνικών δελτίων από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ώστε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες. Η Δημ. Αρχή Σοφάδων ενεργώντας συνεργατικά και με αμεσότητα αξιοποίησε πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο και τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες ώστε να επιτευχθεί η απόδοση των αποζημιώσεων.

Η πρόταση συντάχθηκε κατόπιν συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και στα έργα περιλαμβάνονται παρεμβάσεις οδοποιίας, τεχνικών έργων και αποκατάστασης βλαβών σε αγροτικούς δρόμους.

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της πίστωσης ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τόνισε:

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό,  για το αμέριστο ενδιαφέρον του και τη συνεργασία και βεβαίως την εξασφάλιση της συγκεκριμένης πίστωσης των 1.246.516,56 ευρώ. Απέδειξε εκ νέου την αφοσίωσή του στον κοινό στόχο της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Καρδίτσας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο, που για ακόμη μια φορά αφουγκράστηκαν εγκαίρως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και έσπευσαν για την επίλυσή τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το Δήμο μας.

Δεν είναι μόνο στις περιουσίες και τις καλλιέργειες των παραγωγών μας αλλά σοβαρές ζημιές υφίστανται και οι υποδομές μας και πρέπει να μεριμνούμε και για αυτές όπως και πράξαμε. 

Κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποτελεί  μια σημαντική ευκαιρία  την οποία και αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»


http://www.karditsaportal.gr/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details