Αγιασμός στο 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας

Αγιασμός στο 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας μετέβη στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, οι οποίες ευρίσκονται στη νότια πλευρά της πόλεως και ετέλεσε τον αγιασμό και τα εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Το σχολείο αυτό είναι ένα κόσμημα, «Μπαίνοντας στο Λύκειο νόμισα ότι μπαίνω σε Πανεπιστήμιο» ήταν τα πρώτα λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας που μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή παραγωγική σχολική χρονιά αφοσιωμένοι στα μαθήματά τους και στο μέλλον τους . Στον αγιασμό παρευρέθησαν και απήυθυναν χαιρετισμό και ευχές: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Μιχελής , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμιος Καραΐσκος , ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς κ. Χρήστος Δημητρίου , ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Πιλιτζίδης, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο πρώην Δήμαρχος Λαμίας κ. Γέωργιος Κοτρωνιάς , η πρώην βουλευτής κ Ελένη Μακρή -Θεοδώρου .
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τα παιδιά να προσέχουν και να φροντίζουν το καινούριο κτίριο γιατί πλέον το σχολείο είναι δικό τους . Πρόκειται για σχολικό συγκρότημα που αποτελείται από 12 ανεξάρτητα κτίρια, δυναμικότητας 27 αιθουσών, 2 εργαστήρια φυσικής-χημείας, 2 αιθουσών τεχνολογίας, 2 αιθουσών ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρους που ανταποκρίνονται στους αυστηρούς κανονισμούς προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία και ασφάλειας κάθε μαθητή και επισκέπτη και έχει την δυνατότητα να στεγάσει μέχρι 500 μαθητές.
Τέλος θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο και όλους τους επισήμους απηύθυνε ο Διευθυντής του Σχολείου και Πρόεδρος της Π.Ε.Θ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να λειτουργήσει το σχολείο άψογα από την πρώτη μέρα. Η ακολουθία του αγιασμού έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο ,τον οποίο έψαλλαν όλοι με μια φωνή. (Απόσπασμα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος).
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details