Αναφορά προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Δελτίο Τύπου




Αναφορά προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων



Λαμία, 9 Μαρτίου 2011



Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας–ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 8/3/2011 Αναφορά προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δκτύων, μεταφέροντας το αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας Περιβολίου Δομοκού, σχετικά με το έργο της Σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων της ΕΡΓΟΣΕ. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι:




«Εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη το συγκεκριμένο έργο στην περιοχή, έργο μεγάλης εθνικής σημασίας. Όταν ξεκίνησε η υλοποίησή του, οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις υπάρχουσες διαβάσεις οι οποίες

έπρεπε να διατηρηθούν προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις, καθώς η περιοχή είναι καθαρά γεωργοκτηνοτροφική και οι διαβάσεις αυτές εξυπηρετούν τόσο την τοπική κοινότητα, όσο και άλλες ορεινές κοινότητες. Οι υπεύθυνοι του έργου διαβεβαίωναν τους κατοίκους ότι όπου υπάρχει διάβαση θα παραμείνει ανοικτή, κάτι που δεν συνέβη, καθώς διαβάσεις ζωτικής σημασίας για την περιοχή έκλεισαν. Μετά από απαίτηση των κατοίκων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των υπευθύνων του έργου με φορείς του τοπικού συμβουλίου καθώς και με τον Δήμαρχο Ξυνιάδος, οι οποίοι αναγνώρισαν το πρόβλημα και έδωσαν υπόσχεση ότι θα δρομολογήσουν λύση στο δίκαιο αίτημά τους, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Το αίτημα τέθηκε ξανά στον νέο Καλλικρατικό Δήμαρχο, ο οποίος έχει δρομολογήσει συναντήσεις με τους υπεύθυνους του έργου προκειμένου να δωθούν εξηγήσεις. Παρ’ όλα αυτά και επειδή το έργο έχει πλέον μπεί στην τελική του ευθεία, χωρίς να έχει δωθεί μέχρι σήμερα κάποια λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα και με κίνδυνο να μη βρεθεί ποτέ, οι κάτοικοι αποφάσισαν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα και να πιέσουν τους υπεύθυνους να δώσουν μία λύση».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details