Επιδότηση 80% για τη πρόσληψη νέων ανέργων


Νέα μέτρα για την εισφοροδιαφυγή στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και σε θέματα υγείας εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Α.Λοβέδρος. Ειδοποιήσεις στους μεγαλοφειλέτες θα στείλει το ΙΚΑ, και θα τους καλεί να περάσουν από το ταμείο με σκοπό να δεσμευτούνε για τον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών.




Συγκεκριμένα, θα κληθούν περίπου 850 επιχειρήσεις που χρωστούν από 500 χιλ. ευρώ και πάνω η κάθε μία. Το μέτρο εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας ώστε να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή.




Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:



Δεν θα επανεξετάζονται σε επιτροπές αναπηρίας υποθέσεις που φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία

Αυστηρότερο πλαίσιο ρυθμίσεων της εργασιακής ζούγκλας, όπως είπε χαρακτηριστικά



Επιπλέον κίνητρα προσλήψεων για νέους άνεργους με επιδοτήσεις που θα φτάνουν έως και 80%

Κουπόνι 70 ευρώ τον μήνα σε άνεργους από τις αρχές Μαρτίου



Όσον αφορά την σπατάλες που γίνονται στα ασφαλιστικά ταμείο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα σαρώσεις των συνταγών από τα φάρμακα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από 1η Μαρτίου σε Λαμία και Λάρισα και από 1η Μαΐου σε όλη την χώρα.



Για την εισφοροδιαφυγή θα βγαίνουν μεικτά συνεργία με ελεγκτές. Αν οι εργοδότες έχουν υποπέσει για δεύτερη φορά στο ίδιο παράπτωμα το πρόστιμο θα διπλασιάζεται.



Επίσης σύντομα θα ανακοινωθούν νέες προϋποθέσεις για τις ρυθμίσεις χρεών. Όλα αυτά όπως είπε ο κ. Λοβέρδος θα περιλαμβάνονται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που στόχος είναι να κατατεθεί στην Βουλή αρχές Απριλίου.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details