Ελληνικό μνημείο για την παγκόσμια ειρήνη!!

Μαϊάμι, 26.01.2010



Στα πρότυπα του Αγάλματος της Ελευθερίας , το Μαϊάμι απέκτησε το δικό του σύμβολο ειρήνης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπρούτζινο άγαλμα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία στον κόσμο. Έχει ύψος 7 μέτρων και 92 εκατοστών και το βάρος του αγγίζει τους οχτώ τόνους. Το γλυπτό ονομάζεται «Ένωση του κόσμου – Μνημείο στην Παγκόσμια Ειρήνη» και παρουσιάζει τον Ηρακλή να προσπαθεί να ενώσει δύο πύλες που συμβολίζουν την Αφρική και την Ευρώπη.



Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 23 Ιανουαρίου στην περιοχή Brickel του Μαϊάμι παρουσία πολλών αντιπροσώπων κρατών αλλά και επισήμων. Ο Δήμαρχος του Μαϊάμι Tomás P. Regalado, ο καλλιτέχνης του μνημείου Ινές Σερράν και η ελληνοαμερικανίδα – χορηγός της εκδήλωσης – επιχειρηματίας και πρώην πρώτη κυρία της Νέας υόρκης Ευαγγελίν Γκουλεττάς έκαναν τα αποκαλυπτήρια στις 23 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πριγκήπισσα της Γερμανίας Renate, ο πρόξενος της Ισπανίας D.Santiago Cabanas Ansorena, ο Έλληνας πρόξενος στην Ουάσινγκτον Αντώνης Σγουρόπουλος, και ο “Grand Commander” Patrick E. Rea του Χριστιανικού τάγματος των Templars International.



Η Ευαγγελία Γκουλέττας η οποία ήταν ο υθίνων νους, αλλά και χορηγός της εκδήλωσης υποστήριξε ότι πάντα υποστηρίζει ότι προωθεί την ειρήνη. Η Evangeline, όπως είναι γνωστή στη Φλόριδα, είναι ιδιοκτήτρια πολλών ακινήτων και μέσω της εταιρείας της Skyline Equites Realty έχει κατασκευάσει ή ανακατασκευάσει εκατοντάδες κτήρια και ουρανοξύστες στις Η.Π.Α.



Τέλος, πριν τα αποκαλυπτήρια ο δημιουργός του αγάλματος παρέλαβε το κλειδί της πόλης του Μαϊάμι για την καλλιτεχνική του, αλλά και την ανθρωπιστική του συνεισφορά στο κοινό καλό. Ο ίδιος ο Ινές Σερράν που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την πρώτη του έκθεση στην Αμερική δήλωσε πως το συγκεκριμένο μνημείο στην ειρήνη το εμπνεύστηκε από τους θρύλους του Ηρακλή. Το άγαλμα συμβολίζει την ένωση της Ελληνικής και Λατινικής ιστορίας όπως ενώθηκε και ο πολιτισμός της Ευρώπης με την Αμερική.



Πηγή: www.greekreporter.com
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details