Επιδότηση 400 ευρώ στους φοιτητές για λάπτοπ

Υπολογιστή με έκπτωση που φτάνει τα 400 ευρώ θα μπορούν να αποκτήσουν αυτά τα Χριστούγεννα οι αριστούχοι νέοι φοιτητές.Το πρόγραμμα "Δες την ψηφιακά 2.0" του υπουργείου Παιδείας παρέχει το δικαίωμα απόκτησης νέου φορητού προσωπικού υπολογιστή με μέγιστη επιδότηση 400 ευρώ, δωρεάν πρόσβαση σε 100 gigabytes αποθηκευτικού χώρου στο διαδίκτυο, μέσω της υπηρεσίας ΠΙΘΟΣ+, καθώς και πρόσβαση σε νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής διάθεσης ανοιχτού




εκπαιδευτικού λογισμικού. Δικαιούχοι είναι 18 χιλιάδες φοιτητές. πρόκειται για το 25% των νεοεισαχθέντων φοιτητών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ/ΤΕΙ, σύμφωνα με τη βαθμολογία εισαγωγής. Δικαιούχοι είναι επίσης, οι φοιτητές που εισάγονται ως «πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες» κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2008-09 και 2009-10. Πρόσβαση στην υπηρεσία ΠΙΘΟΣ+ θα έχουν και όσοι μετείχαν στο περυσινό αντίστοιχο πρόγραμμα του υπουργείου.



Οι δικαιούχοι θα επιχορηγούνται με το 80% της αξίας τού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 400 ευρώ. Το ποσό διπλασιάζεται για τους«πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες».


Η προμήθεια των επιδοτούμενων φορητών υπολογιστών μπορεί να γίνεται στο διάστημα 21/12/2009 έως 23/1/2010.

Όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν, με επιστολή, κωδικό πρόσβασης στις διαδικτυακές υπηρεσίες. Με την επίδειξη του κωδικού, της ταυτότητά τους και της βεβαίωσης σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους ή του φοιτητικού πάσου, οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τον φορητό υπολογιστή της επιλογής τους από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης υπολογιστών, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της αξίας του.


Για περισσότερες πληροφορίες, οι φοιτητές μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος ή στη γραμμή τηλεφωνικής αρωγής χρηστών, 801-11-85-100.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details