κλείνουν πολλά ΚΕΠ σε λίγες ημέρες...



Σημαντικός αριθμός ΚΕΠ σε ολόκληρη την Ελλάδα πρόκειται να κλείσουν οριστικά μέχρι και τα τέλη Δεκέμβρη αφού λειτουργούν αποκλειστικά από συμβασιούχους έργου και το ΥΠΕΣ αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτά.

Ο Υπ. Εσωτερικών κ. Ραγκούσης αρνείται πεισματικά να προχωρήσει στην ανανέωση αυτών των συμβάσεων, παρά το γεγονός ότι οι ανανεώσεις των συμβάσεων αυτών διέπονται από ειδικές ρυθμίσεις των προηγούμενων υφυπουργών Aπ. Ανδεουλάκου και Χρ. Ζώη.
Ανδεουλάκου και κου Χρ. Ζώη.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο θεσμός να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού αφού και...

ο τελευταίος έμπειρος υπάλληλος είναι απαραίτητος αλλά κυρίως ΚΕΠ να κλείνουν οριστικά μέχρι να εφαρμοστεί το νέο νομοσχέδιο περί προσλήψεων στο δημόσιο.
Συμπολίτες μας που έχουν αιτηθεί διάφορες διαδικασίες σε αυτά τα ΚΕΠ είναι αμφίβολο εάν θα παραλάβουν το τελικό διοικητικό προϊόν ,αφού δε θα υπάρχει προσωπικό να διεκπεραιώσει ή ακόμα και να το παραδώσει στους ενδιαφερομένους.
Υπάρχει ζήτημα εάν αυτά τα ΚΕΠ οφείλουν να εξυπηρετούν σήμερα αφού δε θα είχε νόημα να αιτηθείς σε αυτά αφού σε λίγες μέρες πρόκειται να κλείσουν και είναι σχεδόν αδύνατο να εξυπηρετηθείς.
Τέτοιες τακτικές δεν προάγουν το θεσμό και γενικότερα την πολιτική της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσω του θεσμού των ΚΕΠ.
Έρχονται αντιμέτωπες με την κίνηση του Πρωθυπουργού να επισκεφτεί κεντρικό ΚΕΠ της Αθήνας ώστε να σηματοδοτήσει τα παραπάνω αλλά και με τις δηλώσεις του προς τους συμβασιούχους του εν λόγω ΚΕΠ.
Ο Πρωθυπουργός είναι έκθετος από τις κινήσεις αυτές του υπουργείου Εσωτερικών.
http://press-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_4212.html
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ena megalo mbravo sto PASOK!!!!
sigxaritiria!!!!!
den peirazei as kleisoun, afou etsi kai allios osa pirotouvla itan mesa (kala den itan kai ola pirotouvla!!pandou iparxoun eksereseis!!!)eixan mbei epeidi eixan mbarmba apo tin koroni kai dimarxo filo!!!!! kai apo eksipiretisi ...MIDEN!!!!!!!!!!!
andi na ksinonte mesa sta ktiria ton KEP as ksithoun sto spiti tous ...........

P.K.

Author Details