Βγενόπουλος «Δεν θα κατέβω στο χαμηλό επίπεδο των δύο υπουργών



Μιάμιση ώρα διήρκεσε η κατάθεση στον εισαγγελέα του προέδρου της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος βγαίνοντας κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και τον υφυπουργό Νίκο Σηφουνάκη για σκανδαλώδη ανεπάρκεια στον τομέα των μεταφορών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι σύντομα θα δώσει και νέα στοιχεία για το θέμα.


«Πριν από δύο ημέρες οι κ.κ. Ρέππας και Σηφουνάκης παρουσίασαν μια επιστολή Ρακιντζή που τη βάφτισαν σαν πόρισμα καταπέλτη σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται. Ακόμη επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τον γνωστό ξύλινο πολιτικό λόγο που πήρε μάλιστα παραληρηματικές διαστάσεις χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμα και τον νεκρό αρχιεπίσκοπο. Προφανώς σε αυτό το χαμηλό επίπεδο δεν μπορώ να κατέβω. Αισθάνομαι δε ότι ποταπές εξάρσεις τους λόγω της προέλευσής τους αποτελούν τίτλο τιμής σε όποιον απευθύνονται».

Ο κ. Βγενόπουλος, αφού υποστήριξε ότι η ανάθεση των 15 άγονων γραμμών επιβάρυνε το Δημόσιο κατά 2,2 εκ. ευρώ, ενώ η Olympic Air είχε προσφερθεί να πετάξει με μηδενική επιδότηση, καταλόγισε στους δύο υπουργούς έλλειψη παντελούς σοβαρότητας και διάθεσης για την διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών.

«Η προσπάθεια να με εμφανίσουν ως αντίθετο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι κατανοητή αλλά ατυχής. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν ήδη στη σημερινή κυβέρνηση υπουργοί που έχουν πολιτική, γνωρίζουν το αντικείμενο τους, δουλεύουν σκληρά και έχουν αρχές».

Ο κ. Βγενόπουλος διευκρίνισε, πάντως, πως περιμένει να δει τον χειρισμό της όλης κατάστασης γιατί θα δώσει δείγματα γραφής για την κυβέρνηση.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details