στην ουρά...για την δημαρχεία!!!!

Εάν δημιουργούνταν υπηρεσία κατάθεσης ενδιαφέροντος για τον δημαρχιακό θώκο στον Ενιπέα, τότε σίγουρα οι υποψήφιοι θα δημιουργούσαν… ουρά!
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά συνολικά επτά (!) μέχρι στιγμής είναι τα πρόσωπα που δηλώνουν αποφασισμένα να κατέλθουν στις εκλογές του 2010 ως επικεφαλής συνδυασμών για τον δήμο, δημιουργώντας ένα πράγματι απρόσμενο αλλά και πρωτοφανές πολιτικό κλίμα στον καποδιστριακό δήμο που πάντως αρέσκεται στο να έχει πάντα «τροφή» για παραπολιτική επικαιρότητα.
Το θέμα βέβαια είναι ποιοι εξ’ αυτών θα αντέξουν και να κάνουν πράξη τα όσα διαμηνύουν προς το παρόν στους συνομιλητές τους αλλά και ποιοι ακόμη κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και περιμένουν την αρχή του νέου έτους για να κάνουν δημοσίως γνωστές τις σκέψεις τους.
Ξεκινώντας πάντως από τις θεωρητικά «σίγουρες» υποψηφιότητες, πρώτος σ’ αυτή τη λίστα φιγουράρει ο νυν δήμαρχος κ. Τάκης Παπαθανασίου. Μετά από μία τετραετία στην αντιπολίτευση, κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές του 2006 και πλέον έχοντας τον «αέρα» του δημάρχου ήδη σχεδιάζει το ψηφοδέλτιό του. δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Φαρσάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Αγγελακόπουλου ο οποίος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβει με «συνοπτικές διαδικασίες» και την κομματική «γαλάζια» στήριξη. Ο κ. Αγγελακόπουλος προ μηνών μέσα από συνέντευξή του στον «Π.Τ.» είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του, ενώ πλέον μιλά ανοιχτά για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Και όπως χαρακτηριστικά λέει, περισσότερα από 15 «ισχυρά» πρόσωπα της περιοχής, έχουν ήδη συστρατευθεί μαζί του.
Από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν δύο ακόμη ενδιαφερόμενοι τουλάχιστον. Ο πρώτος είναι ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Τάσος Δραχμάνης που κι αυτός εκφράζει ισχυρή θέληση να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, έχοντας φυσικά την «προίκα» των σχέσεων που έχει αναπτύξει με αρκετούς πολίτες – αγρότες, λόγω του αξιώματος που έχει καταλάβει.
Όμως, και ο τέως δήμαρχος Ενιπέα κ. Γιώργος Λαυδής φαίνεται πως έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον του για τον δήμο, αν και πρώην συνεργάτες του κατά την περίοδο της δημαρχίας του, σημειώνουν ότι η πλάστιγγα «γέρνει» προς το σενάριο να παραμείνει εκτός.
Ο εσχάτως παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Νταφόπουλος είναι από τους πρώτους που μετά την εκλογή του κ. Παπαθανασίου το 2006 είχε δηλώσει δημόσια ενδιαφέρον για τον δήμο, αν και ο διαλλακτικός του χαρακτήρας («δεν είναι αυτοσκοπός μου ο δήμος» είχε δηλώσει παλαιότερα) δεν αποκλείεται να ανοίξει δρόμους συνεργασίας με κάποιον από τους προαναφερόμενους, πλην βέβαια του κ. Παπαθανασίου.
Στην κατηγορία «αστάθμητος παράγοντας» συγκαταλέγεται ο… γνωστός τοις πάσι επιχειρηματίας από τον Σταυρό κ. Κώστας Τύμπας. Δημόσια αρνείται να επιβεβαιώσει οτιδήποτε, αλλά σε στενούς του φίλους και γνωστούς φέρεται αποφασισμένος να δοκιμάσει την τύχη του. Από το ίδιο χωρίο όμως, τον Σταυρό, είχε ακουστεί προ μηνών και το όνομα του επιχειρηματία κ. Βουλγαράκη ο οποίος μάλιστα τυγχάνει της αποδοχής ανθρώπων απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Γι’ αυτό και ορισμένοι «έμπειροι» στα κοινά του δήμου Ενιπέα, τον παροτρύνουν να ηγηθεί ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου.
πηγή΅Πρωτος τύπος
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details