αναβίωση μαραθωνίου δρόμου


Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος και μαζί του ο γάλλος υπερμαραθωνοδρόμος και φιλέλληνας Gilles Pallaruelo, θα φτάσουν στη Λάρισα την Πέμπτη 16 Ιουλίου, με σκοπό είναι να τρέξουν από τα Τέμπη ως τους Δελφούς, αναβιώνοντας τη μυθική διαδρομή του Απόλλωνα.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήρε ο δήμος Δελφών και στηρίζει η νομαρχία Λάρισας και η οποία είναι ενταγμένη στις πολύχρονες προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβίωση του Δελφικού ιδεώδους.
Οι δυο υπερμαραθωνοδρόμοι θα προβούν στην αναβίωση μίας σημαντικής μυθολογικής διαδρομής, αυτής που, κατά το μύθο, πραγματοποίησε ο Απόλλωνας από τα Τέμπη και τις πηγές του Αχιλλέα μέχρι τους Δελφούς μετά τον δικό του εξαγνισμό.
Τα «Δαφνηφόρια 2009», όπως ονομάζονται, παίρνουν έτσι σάρκα και οστά και οι δύο μεγάλοι δρομείς έρχονται για να αναβιώσουν τον μύθο και να τρέξουν την ιστορική διαδρομή σε τρεις ημέρες.
Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της 16ης Ιουλίου από τα Τέμπη. Με διελεύσεις από τη Λάρισα και τα Φάρσαλα, πρώτος σταθμός και διανυκτέρευση θα είναι η πόλη του Δομοκού μετά από 125 χλμ.
Η δεύτερη ημέρα (17/7) θα βρει τους αθλητές να τρέχουν 89χλμ και να διασχίζουν την Λαμία, τις Θερμοπύλες και τον Μπράλο, ενώ η τρίτη ημέρα (18/7) προβλέπει κάλυψη 62χλμ μέσω Επταλόφου και Παρνασσού και τερματισμό στην πόλη των Δελφών.ΠΗΓΗ lamianews
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details