"Μπαμ" από την ΕΑΣ Λάρισας στη βιομηχανική ντομάτα


Το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για τη δυναμική είσοδό της στο χώρο της μεταποίησης της βιομηχανικής ντομάτας ετοιμάζεται να κάνει η ΕΑΣ Λάρισας με την απόκτηση ιδιόκτητης μονάδας στον Κάμπο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronews, η Ένωση βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της για την εξαγορά της μονάδας που η τελευταία διαθέτει στα Φάρσαλα. Οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και τα νεώτερα αναμένονται σύντομα, ενδεχομένως και μέσα στις επόμενες μέρες, αφού η Ένωση επιθυμεί να «κλείσει» το θέμα το γρηγορότερο. Μεταξύ άλλων, επί τάπητος έχει τεθεί μέχρι και το ζήτημα του τρόπου καταβολής του αντιτίμου για το εργοστάσιο.

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται περί τα 2 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι μόνο η αρχή. Κι αυτό γιατί η ΕΑΣ Λάρισας σκοπεύει να επενδύσει ακόμα περισσότερα χρήματα για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της μονάδας από το 2010, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ένωσης για τα σπορόφυτα. Από την περάτωση του προγράμματος αυτού αναμένεται να εξοικονομηθούν σημαντική πόροι που θα κατευθυνθούν στο εργοστάσιο των Φαρσάλων.

Εάν τελικά οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία, η ΕΑΣ Λάρισας θα έχει πραγματοποιήσει το δεύτερο «άνοιγμά» της στο χώρο της μεταποίησης μετά την πρόσφατη επένδυση στα γαλακτοκομικά μέσω της Τέμπη. Ταυτόχρονα, θα μιλάμε για τον πρώτο συνεταιριστικό «παίκτη» στο χώρο της βιομηχανικής ντομάτας ο οποίος, σε περίπτωση ειδικά που υλοποιηθούν οι προγραμματισμένες επενδύσεις, θα έχει όλα τα φόντα να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο.

Την ίδια στιγμή, το εργοστάσιο που αυτή τη στιγμή έχει δυνατότητα επεξεργασίας μέχρι και 50.000 τόνων ετησίως, θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στην περιοχή η οποία, παρά το γεγονός ότι συνεισφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό στη συνολική παραγωγή βιομηχανικής μονάδας (ο συνολικός αριθμός των στρεμμάτων για φέτος κυμάνθηκε κοντά στα 34.000 στρέμματα) δε διαθέτει αυτή τη στιγμή ενεργή μεταποιητική μονάδα.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details