Ξεκινούν οι «Μουσικές Μονογραφές στη λίμνη Πλαστήρα

Ξεκινά τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ο 6ος κύκλος εκδηλώσεων ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΕΣ. Πέντε είναι συνολικά οι φετινές εκδηλώσεις. Σημαντικότατη θεωρείται η συναυλία του βαθύφωνου Δημήτρη Καβράκου και της υψιφώνου Κάτιας Πάσχου την Παρασκευή 10 Ιουλίου στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου στις 8 μμ.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ο Καβράκος είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των Τεχνών που έχει επισκεφτεί την πόλη μας και ο Σύλλογος Φίλων λίμνης Πλαστήρα θα τον τιμήσει ως εξέχουσα προσωπικότητα της Θεσσαλίας. Για τον μεγάλο καλλιτέχνη θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κος Δημήτρης Κατσούδας.

Ήδη θαυμαστές του έχουν κλείσει δεκάδες δωμάτια στην περιοχή της λίμνης, ενώ εφημερίδες και περιοδικά πανελλήνιας εμβέλειας κάνουν αφιερώματα στο γεγονός. Συγκεκριμένα το περιοδικό ΒΗΜΑDONNA της περασμένης Κυριακής περιελάμβανε ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Άριες στη λίμνη», το ίδιο και το περιοδικό ΗΟΜΜΕ, ενώ αναφορές υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά, όπως ELLE, REAL NEWS, DELUXE, TO BHMA κ.α.

Ο βαθύφωνος Δημήτρης Καβράκος γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς μπάσους του Λυρικού Θεάτρου παγκοσμίως.

Το 1979 έκανε το ντεμπούτο του στη Μετροπόλιταν Όπερα ως Μέγας Ιεροεξεταστής στον Ντον Κάρλος και στη συνέχεια ερμήνευσε κεντρικούς ρόλους στις όπερες Αΐντα, Ερνάνης, Τροβατόρε, Σικελικοί Εσπερινοί, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Ντον Τζιοβάννι, Τουραντότ, Λουίζα Μίλλερ, Σίμων Μποκκανέγκρα, Ναμπούκο, Νόρμα, Λουτσία, Δύναμη του Πεπρωμένου και η Εβραία. Την περίοδο 2007-2008 έλαβε μέρος στις παραγωγές Αΐντα, Μάκβεθ και Τουραντότ.

Ως πρωταγωνιστής της Λυρικής Όπερας του Σικάγο, του Σαν Φρανσίσκο, του Χιούστον και του Ντάλλας έχει εμφανιστεί στις όπερες Μπόρις Γκουντούνωφ, Λουίζα Μίλλερ, Δύναμη του Πεπρωμένου, Τζιοκόντα, Αΐντα, Πουριτανοί, Υπνοβάτις και Λακμέ.

Στη Σκάλα του Μιλάνου έχει εμφανιστεί στις όπερες Λουτσία, Ντον Τζιοβάννι, Λα Βεστάλε, Ριγκολέττο και Αλτσίνα. Στην Όπερα του Παρισιού

έχει εμφανιστεί στις όπερες Λουτσία, Νόρμα, Πουριτανοί, Ντον Κάρλος, Τουραντότ. Στο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου έχει πρωταγωνιστήσει στις όπερες Μπόρις Γκουντούνωφ, Άννα Μπολένα, Γάμοι του Φίγκαρο και Λα Ντόνα ντε Λάγκο.

Έχει εμφανιστεί στις όπερες Φλωρεντίας, Βενετίας, Ρώμης, Μπολόνια, Νάπολης, Μαδρίτης, Σεβίλλης, Κατάνια, Γένοβα, Μόντρεαλ, Μασσαλίας, Μπορντώ, Κολωνίας, Άμστερνταμ, Τόκυο, Μπουένος Άϊρες, Σάο Πάολο και Ρίο ντε Τζανέϊρο.

Ως πρωταγωνιστής έχει συμπράξει με μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, όπως του Ζάλτσμπουργκ, του Μπρέγκετς, της Αιξ αν Προβάνς και του Γκλάιντμπορν. Ως συναυλιακός καλλιτέχνης έχει συμπράξει με τις Συμφωνικές Ορχήστρες του Σικάγο, του Κλήβελαντ, της Μινεσσότα, του Πίτσμπουργκ, του Σινσινάττι, του Μόντρεαλ, του Άμστερνταμ και του Παρισιού, υπό τη διεύθυση διάσημων αρχιμουσικών όπως οι Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, Τζέμς Κόνλον, Σαρλ Ντυτουά, Έντο ντε Βάαρτ, Ζούμπιν Μέτα, Μπέρναρντ Χάιτινκ, Τζέιμς Λιβάϊν, Τζουσέππε Πατανέ, Χέλμουτ Ρίλλινγκ, Γκέοργκ Σόλτι και Ρικάρντο Μούτι.

Ο Δημήτρης Καβράκος έχει μόνιμη συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και συχνές εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει ακόμη συνεργαστεί με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων λίμνης Πλαστήρα σε συνεργασία με τη Νομαρχία και το Δήμο Καρδίτσας - Δημοτικό Ωδείο. Συμμετέχουν ο Δήμος Νεβρόπολης Αγράφων και η ΑΝ.ΚΑ. Καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού είναι η Νίνα Καλούτσα.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου η Έλλη Πασπαλά τραγουδά στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου στις 8 μμ. Στο πιάνο ο Σταύρος Λάντσιας.

Ενώ το πρωί του Σαββάτου στις 11.30 στο Βοτανικό Κήπο θα πραγματοποιηθεί η ομιλία «ΕΤΣΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ: Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ» από τον Αθανάσιο Τσιβίλη - ολυμπιονίκη αθλητών με αναπηρία και τον Θάνο Μπελαλίδη - σύμβουλο επιχειρήσεων.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details