Η Γαλλία επεκτείνει ξανά το πρόγραμμα κουπονιών εστιατορίου 38 ευρώ

 Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανακοίνωσε νέα παράταση στο όριο των εισιτηρίων εστιατορίων των 38 ευρώ, που στοχεύει να βοηθήσει τον ταλαιπωρημένο κλάδο φιλοξενίας της χώρας.



Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια εργαζόμενοι στη Γαλλία λαμβάνουν εισιτήρια ρεσεψιόν , τα οποία μπορούν να δαπανηθούν σε εστιατόρια ή σε σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα τροφίμων. Συχνά διανέμονται σε εργαζόμενους των οποίων οι εταιρείες δεν διαθέτουν επιδοτούμενη καντίνα.

Συνήθως περιορίζονται στα 19 ευρώ την ημέρα, αλλά όταν έληξε το lockdown και άνοιξαν ξανά τα εστιατόρια, το όριο αυξήθηκε στα 38 ευρώ την ημέρα, προκειμένου να βοηθηθεί ο ταλαιπωρημένος τομέας της φιλοξενίας.

Το νέο όριο έχει ήδη αυξηθεί αρκετές φορές, αλλά την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Το όριο αυξήθηκε σε 38 € για εισιτήρια που χρησιμοποιούνται σε εστιατόρια τον Ιούνιο του 2020 και έχει παραταθεί δύο φορές – τον ​​Δεκέμβριο του 2020 και τον Αύγουστο του 2021. Η νέα ημερομηνία λήξης –η τελευταία παράταση, όπως είπε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας – είναι η 30η Ιουνίου. 

Επρόκειτο να επανέλθει στο προηγούμενο μέγιστο των 19 € ανά ημέρα στο τέλος αυτού του μήνα. Τα εισιτήρια που δαπανώνται σε σούπερ μάρκετ θα συνεχίσουν να έχουν ημερήσιο όριο τα 19€.

Αυτά τα εισιτήρια μπορούν επίσης να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται τα Σαββατοκύριακα έως τις 30 Ιουνίου, δήλωσε ο Le Maire στο BFM TV, προκειμένου να «υποστηρίξουμε τους φίλους μας στο εστιατόριο». 



Η προθεσμία για τη χρήση τυχόν εισιτηρίων που έχουν απομείνει επαναλαμβάνεται από το 2021, ωστόσο, παραμένει η 15η Μαρτίου.

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details