Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει τη μνημονιακή Συμφωνία της Μάλτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει τη μνημονιακή Συμφωνία της Μάλτας
Τη μνημονιακή Συμφωνία της Μάλτας κατήγγελλε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στις 9/4/2017.
Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ και μάλιστα αυτή η δυνατότητα υπάρχει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει σχετική πολιτική βούληση. Όμως η κυβέρνηση με τη Συμφωνία του Eurogroup στη Μάλτα προχώρησε σε νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα πετσοκόβοντας ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μιας και καταργεί την περίφημη προσωπική διαφορά. Ταυτόχρονα συνεχίζει τη φορολεηλασία μειώνοντας το αφορολόγητο και διαλύοντας τις Ελληνικές οικογένειες. Έτσι διαμορφώνεται μια άσχημη οικονομική κατάσταση για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους αλλά και τους αγρότες.
Τα νέα μέτρα δεν βγαίνουν και η Συμφωνία της Μάλτας θα οδηγήσει σε ένα νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα. Γι’ αυτό πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. 
Επιπλέον, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, πρέπει να απαιτήσουμε την ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού Συστήματος που διαλύθηκε με το PSI. Μάλιστα η κυβέρνηση δεν τόλμησε να ψελλίσει έστω και μια λέξη για την καταβολή του υπολοίπου κεφαλαίου του τρίτου δανειακού πακέτου, υπόλοιπο ύψους 19,5 δις ευρώπου περίσσεψεαπό την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζώνμιας και από τα 25 δις ευρώ που είχαν προβλεφθεί να χρησιμοποιηθούν εκεί τελικά απαιτήθηκαν μόνο 5,5 δις ευρώ.
Ούτε βέβαια τόλμησε η κυβέρνηση να απαιτήσει μείωση των μνημονιακών μέτρων κατά 25% μιας και οι δανειστές έχουν καταβάλλει μόνο το 75% του τρίτου δανείου.
Επομένως συμπέρανε ο Νότης Μαριάς ή μας δίνουν οι δανειστές τα εναπομείναντα 19,5 δις ευρώ του κεφαλαίου του τρίτου δανείου ή τα μέτρα θα πρέπει να μειωθούν κατά 25%. Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι η κυβέρνηση και να αποδέχεται αυξημένα μνημονιακάμέτρα και να μην παίρνει ολόκληρο το κεφάλαιο του τρίτου δανείου το οποίο ως γνωστόν ανέρχεται σε 86 δις ευρώ. Πρόκειται για απίθανη κατάσταση. Συμφωνία με αυξημέναμνημονιακά μέτρα χωρίς καταβολή του υπολοίπου 25% του δανείου!!!
Μάλιστα 14 δις ευρώ από τα παραπάνω χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και επενδυόμενα σε ασφαλή δεκαετή ομόλογα, πχ του Αμερικανικού Δημοσίου, μπορούν να αποδίδουν 500.000 ευρώ ετησίως στηρίζοντας έτσι τους συνταξιούχους. Επιπλέον 4,5 δις ευρώ θα μπορούσαν να διατεθούν για την δημιουργία ενός Δημοσίου Ταμείου για Κόκκινα Δάνεια προκειμένου οι δανειολήπτες να μπορούν να σώσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια.
Καταλήγοντας ο  Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» αναφέρθηκε και στα δήθεν αντίμετρα επισημαίνοντας ότι τα νέα μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ που θα πετσοκόψουν συντάξεις και αφορολόγητο δεν πρόκειται να αντισταθμιστούν από τα περίφημα αντίμετρα τόσο γιατί το ύψος των αντιμέτρων είναι υποπολλαπλάσιο των μνημονιακώνμέτρων, όσο και γιατί δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να διασφαλίζει ότι τα αντίμετρα θα διαχυθούν υπέρ των κοινωνικών ομάδων που θα συνθλιβούν από τα νέα μέτρα.
Τέλος σύμφωνα με το Νότη Μαριάη κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει ενόψει του κλεισίματος της Β¨ Αξιολόγησης και τα 3,5 δις ευρώ που ενθυλάκωσε ο ESM από την επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα έτους 2014. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ενός Σχεδίου δημιουργίας 300.000 θέσεων εργασίας, μειώνοντας έτσι τις στρατιές των ανέργων και σταματώντας την αναγκαστική μετανάστευση των νέων μας στην ξενιτιά.
Επισυνάπτεται το βίντεο με τη συνέντευξη του Νότη Μαριά.


Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details