ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Σε μαραθώνιο ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών θα συμμετέχει ομάδα του Λυκείου Ν Μοναστηρίου διεκδικώντας την βράβευση για αυτό το λόγω ζητά αύριο απο το Δημοτικό συμβούλιο Δομοκού την κάλυψη των εξόδων για την συμμετοχή.
Ακολουθεί η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού.

Η ΚΕΔΕ, η ΠΕΤΑ Α.Ε. και η εταιρία Crowdpolicy ΙΚΕ διοργανώνουν τη δράση καινοτομίας crowdhackathon #smartcity.
            Το Γυμνάσιο – Λ. Τ. Νέου Μοναστηρίου και συγκεκριμένα οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, συνεπικουρούμενοι από τον καθηγητή Πληροφορικής, εκφράζουν την επιθυμία να συμμετάσχουν στον πρώτο (σε τοπικό – περιφερειακό και εθνικό επίπεδο) Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών  με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities). Η δράση θα διοργανωθεί στις 12 έως 14 Μαϊου 2017 στην Αθήνα με την οργανωτική και τεχνολογική υποστήριξη της ελληνικής εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy.
            To CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity είναι ένας Τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.  Στο CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στελέχη των δήμων,νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα.
            Μέσα από τη δράση CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity, κινητοποιείται το δημιουργικό ανθρώπινο κεφάλαιο, ενισχύεται η δημιουργία και η νεανική επιχειρηματικότητα, προωθείται η καινοτομία με τελικό αποτέλεσμα την ενεργό συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη της Χώρας μας. Παράλληλα, η κοινωνική διάσταση των ιδεών και η γενικότερη φιλοσοφία των ανοιχτών δημόσιων δεδομένων (open data) είναι βασικό συστατικό και συμβάλει ενεργά στην κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί αναγκαίο ζητούμενο στις μέρες μας.  Η δράση είναι μέρος της προσπάθειας της ΚΕΔΕ για να μείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην Χώρα μας. Να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο “brain drain”.
            Ο στόχος των crowdhackathons είναι η προώθηση, δικτύωση και επιβράβευση ιδεών, προτάσεων και εφαρμογών που συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων και κινητοποιούν το δημιουργικό ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας.
            Η διαδικασία θα είναι συμμετοχική με την ενεργή συμμετοχή των Δήμων και των Στελεχών τους, της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και κάθε ενδιαφερόμενου. Οι πολίτες έχουν ενεργό ρόλο καθώς αναδεικνύουν τα προβλήματα και οι ίδιοι συμμετέχουν ως διαγωνιζόμενοι για να προτείνουν λύσεις. Οι θεματικές θα εμπλουτίζονται με τη συμμετοχή όλων μέσω της ειδικής πλατφόρμας Διαβούλευσης (CrowdInnovation) που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά. Για συμμετοχή στη διαβούλευση λειτουργεί η ιστοσελίδα    http://hello.crowdapps.net/city-challenge
            Ειδικά για τους Δήμους θα υποστηριχθεί για πρώτη φορά διαδικασία ηλεκτρονικής διαβούλευσης για την υποβολή αναγκών, ιδεών και προτάσεων που αφορούν τις ηλεκτρονικές υποδομές τους και τη βελτίωση της λειτουργίας καθώς και την τοπική ανάπτυξη μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες και πρακτικές.
            Οι καλύτερες πιλοτικές εφαρμογές και υπηρεσίες που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας,  βραβεύονται, θα είναι ελεύθερα διαθέσιμες και θα εξελιχθούν με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.
            Οι εφαρμογές θα αξιολογηθούν  με  βάση την ιδέα και τον βαθμό υλοποίησής της στο διάστημα του crowdhackathon, την καινοτομία της και το επιχειρηματικό ή κοινωνικό της ενδιαφέρον καθώς και τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής στους Δήμους.
            H ΚΕΔΕ συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία καινοτομίας, στην ενίσχυση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και θα δημιουργεί άμεσες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των Δήμων καθώς και στην εσωτερική τους λειτουργία με βάση τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
            Το πιο σημαντικό είναι ότι για  τις εφαρμογές και τις ομάδες, άσχετα αν βραβευθούν ή
όχι, θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και περαιτέρω εξέλιξης τους.
           


ΒΡΑΒΕΙΑ / #KΕΔΕ CITY CHALLENGE awards

·     1η ΘΕΣΗ   6.000€
·     2η ΘΕΣΗ   4.000€
·       3η ΘΕΣΗ   2.000€

·Τρεις δωροεπιταγές των 1000 ευρώ για τις επόμενες τρεις ομάδες.
·Πρόσθετα βραβεία καθώς και δυνατότητες για όλους τους συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν στην πορεία, στο crowdhackathon.com/.
           
            Η ομάδα του Γυμνασίου – Λ. Τ. Νέου Μοναστηρίου θα διαγωνισθεί στον Μαραθώνιο με μια εφαρμογή η οποία θα φέρνει κοντά ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας και με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα τους δίνει τη δυνατότητα να μοιράζονται υπάρχοντα δεδομένα και πληροφορίες και να τα αξιοποιούν για το κοινό όφελος. Η εφαρμογή θα παρέχει ενημέρωση, επικοινωνία και τουριστικές πληροφορίες. Θα θέτει τις βάσεις για αυτοοργάνωση των πολιτών. Θα θέτει επίσης το δημόσιο συμφέρον (“public good”) πρώτο ως προτεραιότητα, πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο, θα υποστηρίζει τις αρχές της προστασίας της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων και θα αποτρέπει τη χρήση των πληροφοριών για τον κοινωνικό έλεγχο της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής των πολιτών. Ελπίζουμε ότι με τη χρήση της εφαρμογής θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες και παράλληλα θα αναβαθμιστεί και η οικονομία της περιοχής. Αυτονόητα θα προβληθεί και ο Δήμος Δομοκού. Είναι ένα ανοικτό εγχείρημα στο οποίο είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, ώστε η προσπάθεια αυτή να γίνει μεγαλύτερη, καλύτερη και αποτελεσματικότερη.
            Συμμετοχή
           
Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους και υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ανά ρόλο για τις οποίες ισχύει το μοντέλο first come first served. Για την είσοδο στο χώρο απαιτείται προηγουμένως εγγραφή μέσω της πλατφόρμας της διοργάνωσης.
Στο Crowdhackathon υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής με τους ακόλουθους ρόλους:
·      Oμάδες προγραμματιστών, για υλοποίηση των εφαρμογών. Μπορούν να είναι προγραμματιστές, αναλυτές, designers, σύμβουλοι κοκ.  Συμμετέχουν σε ομάδες από 2 – 5 άτομα (επιθυμητό). Οι εφαρμογές θα βραβευθούν από ειδική επιτροπή με βάση κριτήρια όπως η τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία, η δυνατότητα άμεσης εφαρμογής, η ολοκλήρωση της εφαρμογής εντός του μαραθώνιου κλπ.
·      Δήμοι : Με την ανάδειξη προτάσεων, αναγκών και ιδεών που μπορούν να ληφθούν υπόψη κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου
·      Μέντορες για καθοδήγηση και υποστήριξη των διαγωνιζομένων.
·      Εθελοντές για υποστήριξη στην διοργάνωση.
·      Επισκέπτες. Μπορεί να είναι στελέχη από εταιρείες, φορείς του δημοσίου τομέα και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και δεν διαγωνίζονται, αλλά παρακολουθούν την εξέλιξη των υλοποιήσεων, τις παρουσιάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις.
·      Πάροχοι δεδομένων (data owners). Φορείς που θα διαθέσουν δεδομένα για αξιοποίηση και μπορούν να προέρχονται από το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
·      Δημοσιογράφοι


Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details