Η διαπλοκή σύσσωμη συνιστά “Ναι”. Εσύ;

Η διαπλοκή σύσσωμη συνιστά “Ναι”. Εσύ;

02 Ιουλίου
11:042015
Του Κώστα Βαξεβάνη
Η χώρα κινδυνεύει αν δεν ψηφίσει “Ναι”. Ποιός το λέει αυτό; Το λέει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που εφάρμοζαν λιτότητα, μνημόνια, μισθούς πείνας αλλά δεν παρέλειψαν να χρηματοδοτήσουν τράπεζες και όλη την ελίτ. Το λένε ακόμη οι παραπόταμοι της διαπλοκής που πηγάζουν από τα κανάλια και ξεχύνονται να πνίξουν ό,τι δεν είναι του γούστου τους και δεν αντιλαμβάνεται το παντεσπάνι της διαπλοκής σαν αντίδωρο σε εκκλησία. Το λένε τα ίδια τα κανάλια με άγχος, τρόμο και πανικό. Ανησυχούν για τα κλειστά ΑΤΜ, αυτοί που έκλεισαν σπίτια και τις ψυχές των ανθρώπων. Το “Όχι” είναι η καταστροφή αναφωνεί και ο Σόιμπλε με αυτό το ύφος αηδίας που έχει όποτε αναφέρεται σε οτιδήποτε ελληνικό.
Η χώρα κινδυνεύει αναφωνεί και ο μεγάλος Μητσοτάκης και ο μικρός Μητσοτάκης και η άλλη Μητσοτάκη και ο εγγονός Μητσοτάκης  και τα όπου γης βαφτιστήρια τους κραδαίνοντας τους μισθούς του Δημοσίου.  Κινδυνεύουμε αναφωνεί και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και ο σύλλογος εμπόρων και ο βρωμερός συνδικαλισμός που επί δεκαετίες πρόσφερε τους εργαζόμενους ως ομήρους στα κόμματα και τη διαφθορά. Η χώρα θα χαθεί αν δεν ψηφίσει “Ναι”, διαβεβαιώνει ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας με τα δάνεια των εκατομμυρίων και με τον τρόμο μην νικήσει αυτή η κυβέρνηση και τους βάλει να πληρώσουν όσα χρωστάνε. Το σκοτάδι θα γίνει πιο μαύρο από το μαύρο επιμένουν οι πολιτικοί και όχι μόνο συνεταίροι του Άκη, αλλά και οι όπου γης υπόδικοι του λευκού κολάρου. “Ναι” και ο Μαρινάκης, ”Ναι” και η νέα γενιά των μιντιαρχών, “Ναι” και ο Ράπτης του iefimerida με τα 230.000 διαφήμιση από το ΚΕΛΠΝΟ , «Ναι» και ο απόφοιτος Δημοτικού Χατζής με το μισό εκατομμύριο από το ΚΕΛΠΝΟ και το ένα εκατομμύριο από το Δημόσιο όπου θεωρητικά δεν μπορούσε να είναι ούτε κηπουρός. «Ναι» γράφουν και ξαναγράφουν, λένε και ξαναλένε, όσοι καταναλώνουν τα εκατομμύρια των τραπεζικών διαφημίσεων που στην πραγματικότητα είναι το δημόσιο χρήμα.
Ευρώ ή δραχμή κινδυνολογεί από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα και ο Θέμος και μαζί του αυτοί που χρόνια τώρα έχουν  ως μοναδικό  πραγματικό δίλημμα «σε μαύρη σακκούλα ή σε βαλίτσα»; «Ναι» φωνάζουν με δύναμη Πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες του life style ενώνοντας τη φωνή τους με ομοθυμία και μαζί όλα τα κατασκευάσματα της κομματικής επετηρίδας που συντήρησαν  τα άθλια Πανεπιστήμια για να μπορούν να φαντάζουν επιστήμονες . «Ναι» φωνάζει και o Σάκης μαζί με τη Λάτση, «Ναι» φωνάζει και η πέστροφα του Ποταμιού που δεν μπορεί να καταλάβει τους φτωχούς που κάνουν όλο λάθη όπως ευθαρσώς είπε. «Ναι» επιμένουν όσοι δεν τρόμαξαν τόσα χρόνια από τις ουρές στα συσσίτια και στα νοσοκομεία, δεν τις έβλεπαν καν,  αλλά ανατρίχιασαν με τις ουρές στα ΑΤΜ.
«Ναι» δηλώνουν και οι τεχνοκράτες που έφεραν την καταστροφή και ήταν όλο προβλέψεις για το φως στο τούνελ την ώρα που το φως ήταν το τραίνο που ερχόταν από την άλλη πλευρά. «Ναι» και οι συνταγολόγοι της καταστροφής.
«Ναι» και οι συνταγματολόγοι της καρδιάς μας, «Ναι» και οι σύμβουλοι των τραπεζών και του Παπαδήμου που βγαίνουν στις τηλεοράσεις ως ανεξάρτητοι αναλυτές και καθηγητές αποκρύπτοντας όπως πάντα το ποιοί είναι.
Οι επιχειρηματίες της διαπλοκής δεν φωνάζουν μόνο «Ναι», αλλά εκβιάζουν για το «Ναι». Λένε στους εργαζόμενους πως θα κλείσουν οι επιχειρήσεις ενώ πολλοί φτάνουν στον εκβιασμό πως θα πληρώσουν μόνο αν υπάρξει «Ναι». Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε απ τη Χούντα.
Το σύστημα όλο της διαπλοκής, διασυνδεδεμένο με τα κανάλια των διεφθαρμένων είναι σε παράκρουση. Είναι έτοιμο να εξαφανίσει τους αριστερούς και τους συνοδοιπόρους τους όπως έκανε τα χρόνια μετά τον εμφύλιο. Κατίνες της πολιτικής και της υποκρισίας που δεν τολμούσαν να εκστομίσουν πως είναι με το Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ξαφνικά εμφανίζονται πως τάχα έχασαν πάσα ιδέα για τον Τσίπρα και τον βρίζουν παντού δίνοντας την εικόνα του μετανιωμένου.
Η διαπλοκή καταλαβαίνει πως είναι σε κίνδυνο, πως παίζει το τελευταίο της χαρτί και δεν κρύβεται. Αν χάσει τώρα τα χάνει όλα. Όχι τη χρηματοδότηση που επικαλείται, ούτε το ευρωπαϊκό της πνεύμα. Χάνει τη δυνατότητα να κοροϊδεύει και να εξουσιάζει. Να ξεζουμίζει τους είλωτες και να κοροϊδεύει τους δούλους.
Όλοι αυτοί οι ναιναίκοι (από το ναι για να μην παραξηγηθώ) είναι το πιο μεγάλο επιχείρημα για το «Όχι». Αν τους αθροίσεις, αν αναλογιστείς ποιοί είναι που σου προτείνουν το «Ναι», αρκεί για να καταλάβεις την αξία του «Όχι». Όσο βγαίνουν στα κανάλια για να φοβίσουν, τόσο θυμίζουν ποιοί είναι και τι έχουν κάνει. Και βέβαια αποκρύπτουν πως αυτό το δημοψήφισμα γίνεται για να μην παρθούν μέτρα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σπαταλήσει αυτές τις μέρες τεράστια ποσά για να μην φανεί η ταραχή στα χρηματιστήρια. Πολλά περισσότερα από αυτά που θα έδινε για την Ελλάδα. Ξέρουν καλά τι τους περιμένει αν νικήσει το «Όχι». Ξέρουν πως το «Όχι» δεν διώχνει την Ελλάδα από την Ευρώπη αλλά δρομολογεί νέες καταστάσεις. Αν μπορούσαν να διώξουν την Ελλάδα χωρίς ζημιά θα το είχαν κάνει. Δεν σπαταλούν χιλιάδες ώρες συσκέψεων, άγχους και διαπραγματεύσεων από φιλευσπλαχνία αυτοί που δεν δίστασαν να κόψουν τη σύνταξη γερόντων.
Δεν έχουν ιερό και όσιο, είναι γεμάτοι κυνισμό και αμοραλισμό σε τέτοιο βαθμό που μόλις μερικές μέρες πριν πρότειναν να μην φορολογηθούν τα καζίνο και τα κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ αλλά ο κόσμος. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως δεν έχουν κανένα ανθρωπισμό, μόνο ψυχρή ανάλυση σε νούμερα. Και αυτή η ανάλυση δείχνει πως κινδυνεύουν με το «Όχι». Η πραμάτεια τους, τα κεφάλαιά τους, η ιστορία λιτότητας, όχι τα οράματα.
Αλλά επιμένω πως το «Όχι» δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία, όσο το σώμα και το πνεύμα της διαπλοκής, από τις φυλακές Κορυδαλλού ως τα δημοσιογραφικά γραφεία και από τις τράπεζες ως τα κανάλια δηλώνει «Ναι».
Είναι αυταπόδεικτα όλοι οι λόγοι για να ψηφίσει κάποιος «Όχι». Το «Όχι» δεν είναι κίνδυνος για την Ευρώπη αλλά για τη διαπλοκή και τη λιτότητα. Εκτός αν πιστεύετε πως ο Ψυχάρης εργάζεται για την οραματική Ευρώπη και ο Θεοδωράκης για τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

12 comments:

Unknown είπε...

ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.. ούτε καφενείο δεν μπορούν να διαχειριστουν


Αυτη την στιγμη θελουμε αυξηση παραγωγικοτητας, εργα υποδομης και αναπτυξης για μειωση ανεργειας και αυξηση του ΑΕΠ
Εχουμε βρεθει σε πολυ χαμηλα επιπεδα και εχουμε μεγαλα περιθωρια αναπτυξης του ΑΕΠ οποτε μπορουμε να πετυχουμε μεγαλη μειωση του ποσοστου χρεους προς ΑΕΠ
Αυτη στιγμη ....ΔΕΝ εχουμε αναγκη της μειωσης του χρεους
Ολες οι χωρες εχουν υψηλο χρεος και βρισκονται στα ζενιθ της παραγωγικοτητας ,αν βρεθουν στα κατω τους ,(οπως ειμαστε εμεις σημερα)θα εχουν μεγαλυτερο ποσοστο χρεους προς ΑΕΠ ,απο εμας.

Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙΣ .......
ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΙΕΣ,ΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΕΓΕΙΣ
ΑΚΟΥ--ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ.
Μια κοινωνια με παρτακηδες ειναι μια κοινωνια διαλυμένη .....
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ ...ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ...
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ,ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ
Οσο εσκισε καποιος μέχρι σημερα την δανειακη του συμβαση με μια τραπεζα, αλλο τοσο θα έσχιζε και Ο ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια της Ελλαδας.
Παραδεξου οτι επεσες θυμα των πολιτικων για πολλοστή φορα, για μην μπορει να σε δουλεψει και ο επόμενος πολιτικος....θελεις να το παιξεις κουτοπόνηρος η ψευτομαγκας ,παιξτο εχεις καθε δικαιωμα αλλα μην γινεσαι θυμα στην καλπη,διοτι καταδικαζεις και τους αλλους,τον αδερφο σου,τον γιο σου,τον φιλο σου,ολους μας

οι Εκλογες 2015 ηταν ΑΠΑΤΗ και το εχει αποδειξει ο παρατηρητης με τις προβλεψεις του


Το δημοψήφισμα οπως έγινε , στην χρονικη στιγμη που εγινε ,κατω απο τις συνθηκες που εγινε ειναι ακρως επικίνδυνο ,ασχέτως αν ακομα οδηγήσει και σε θετικό αποτέλεσμα.

Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ειναι μη ηθικο και νομιμο,ειναι διχασμός για τους ελληνες,ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ 'παιζεται διπλο παιχνιδι'... αν τα πράγματα πανε στραβα,στην πρωτη ευκαιρία ο ενας θα κατηγορεί τον αλλο .

Το δημοψηφισμα πρεπει να ακυρωθει ,παση θυσια ειναι πρακτικώς ανοητο ,δεν εχει καμια διεξοδο και μονο αδιεξοδα ρισκαρουμε...
Απο το ευρω δεν μπορουν να μας διωξουν αλλα αν βρεθουμε 3 με 5 μηνες χωρις ευρω θα αναγκαστουμε να φυγουμε μονοι μας και ακριβως αυτο αποσκοπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ωστε να αναγκαστούμε να παμε στη δραχμη (σχεδιο ΛΑΜΠΑΔΙΤΣΑ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ )
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.....
Παράλληλο νόμισμα ειναι υπο εξεταση,οχι ομως εθνικο νόμισμα
Ο ΣΥΡΙΖΑ μεσα σε πεντε μηνες μας οδηγησε ΣΚΟΠΙΜΑ να χασουμε 40 με 50 δισ και
πολεμο να ειχαμε, τοσα δεν θα χαναμε
Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει διαπραξει το μεγαλυτερο οικονομικο εγκλημα μετα τον Παπανδρεου

Ειναι πρακτικώς αποδεδειγμένο ,οτι ολοι οι πολιτικοί ηταν ανάξιοι των περιστάσεων,,για αυτο τωρα ενας ,ενας ολοι τους το παραδέχονται διότι χτύπησε καμπανάκι καταστροφής,για την οποία ευθύνονται ολοι τους.

Στην δεδομένη στιγμή ,αυτοί είναι μαζί μου και οχι εγω μαζί τους

ΑΝ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ....ΦΥΣΙΚΑ ΨΗΦΊΖΩ ΝΑΙ



Unknown είπε...

21 Ιανουαρίου 2015 - 1:10 μ.μ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Έχοντας υπόψιν:
Σαμαράς-Βενιζέλος "ξεπλένουν" εαυτούς και στήνουν την τέλεια παγίδα στον Τσίπρα.
Επειδή αναγνωρίζουν ότι δύσκολα στέκονται , επιδιώκουν να σταθούν αύριο, με κόμματα αμιγώς δικά τους.
Τέλος ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι σε κατάσταση πανικού ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα πάρει αυτοδυναμία.
Όταν σχηματίσει συμμαχική κυβέρνηση, προετοιμάζει το έδαφος με το βλέμμα πάντα σε δεύτερες εκλογές ή με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Οσο αφορά την υπόσχεση ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή χρέους…
Μπορούν να πετύχουν έμμεσο κούρεμα δηλ με μεταφορά των κεφαλαίων που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στον μηχανισμό EFSF/ESM.
Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να μειωθεί το χρέος κατά 30-40 δισ. ευρώ.(ενας τρόπος μείωσης του χρέους χωρίς να δημιουργηθουν προστριβές με άλλες χώρες).Ολα τα υπόλοιπα που εχουν ειπωθεί απο Λαφαζάνηδες και Στρατούληδες είναι κοπανιστός αέρας...
Δεύτερον, έχουν κάποιες ελπίδες, αλλά ελάχιστες, ότι η Γερμανία θα μπορούσε να δεχθεί το κατοχικό δάνειο να αντισταθμισθεί με κάποια από τα διακρατικά δάνεια που έχει δώσει στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίου.


Πάνω απ'όλα όμως ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ έρχεται καταιγίδα....

Η ελληνική νοοτροπία της ανευθυνοτητας είναι η μόνη που σίγουρα θα κυριαρχήσει…..
Να δεις που στο τέλος για όλα αυτά που θα συμβούν θα πουν πως φταίει ο Αλέξης, ενώ ο Αλέξης θα πει πως έφταιγε αυτός που κρατούσε το “μπαζούκας' ( Ο ΝΤΡΑΓΚΙ )......και ο λογαριασμός στον λαό…... ας ελπίσουμε, ότι μετά από μια ανώμαλη προσγείωση (η μηδενισμό...) το 2015, ίσως ο ήλιος μισοανατείλει το 2016 ,όπως έχουμε προβλέψει από το 2012,(φυσικά από τύχη και μόνο,διότι από σύνεση ούτε λόγος να γίνεται…….)

Να τους χαιρόμαστε και όσο αντέξουμε.......

21 Ιανουαρίου 2015 - 1:10 μ.μ.

Unknown είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ Κ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Κ.ΜΑΞΕΒΑΝΗ

ΘΕΜΑ: Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΛΑΘΟΥΣ

Κ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ σύμφωνα με την ηθική θεωρία του Σωκράτη, η γνώση ταυτίζεται με την αρετή και αυτές μόνο οδηγούν στην ευδαιμονία.
Επειδή επίκεντρο του δημοψηφισματος και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ειναι έξοδος απο την Ευρωπαϊκή ένωση σου αναφέρω:

Η Ελλάδα ανήκει στους μεγάλους κερδισμένους σε εισροή χρήματος από την ΕΕ. Ελλιπής σχεδιασμός και φαινόμενα κακοδιαχείρισης, όμως, μετρίασαν τα οφέλη.

Από πίνακα του υπουργείου Οικονομικών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που περιλαμβάνεται σε ειδική έκδοση της Κομισιόν για τα 30 χρόνια συμμετοχής της χώρας μας στην Ε.Ε., προκύπτει πως μόνο τα έσοδα από τα προγράμματα-πλαίσια (από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, τα γνωστά ΜΟΠ, μέχρι και το εν εξελίξει ΕΣΠΑ) ανέρχονται σε περίπου 70,7 δισ. ευρώ.
Το ποσό διπλασιάζεται αν συνυπολογιστούν οι τεράστιες επιδοτήσεις - χρηματοδοτήσεις του αγροτικού τομέα ο οποίος μόνο την τελευταία 15ετία είχε έσοδα περί τα 40 δισ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα της χώρας μας από κοινοτικές επιχορηγήσεις προσέγγισαν τα 200 δισ. ευρώ. Άλλα 40 δισ. ευρώ αναμένεται να λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου μέχρι το 2020.

Η κακοδιαχείριση των κοινοτικών πόρων, σε συνδυασμό με την πολυετή παρουσία της τρόικας στη χώρα μας, έχει αυξήσει και το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύουν πως η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. γίνεται για να μας χρυσώσουν το χάπι και πως το μεγαλύτερο ποσοστό επιστρέφει στον πλούσιο Βορρά μέσω έργων, συμβάσεων προμηθειών κ.λπ.
.Ετσι το 70% των αγροτικών προϊόντων που καταναλώνει μια ελληνική οικογένεια σήμερα εισάγεται, ενώ πριν από 30 χρόνια η αυτάρκεια της χώρας προσέγγιζε το 90% για την ίδια κατηγορία προϊόντων. «Η εύκολη κριτική επικεντρώνεται στους δήθεν καλομαθημένους αγρότες, ενώ κύριος στόχος πρέπει να είναι οι έχοντες την ευθύνη για χάραξη πολιτικής»,
Αρκετά έμειναν στις τσέπες επιτήδειων, ενώ πολύ περισσότερα δαπανήθηκαν άνευ σχεδίου με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας
Από τους πλέον ωφελημένους η Ελλάδα
Με όρους «καθαρού δημοσιονομικού οφέλους», των συνολικών δηλαδή απολαβών του κράτους από τον κοινοτικό προϋπολογισμό μείον τη συνολική συνεισφορά του σε αυτόν, η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο όφελος για την περίοδο 2007-10 Ακολουθούν η Πολωνία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Όσο για τα έσοδα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), εδώ η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετα την Ιρλανδία.
Η τελευταία έλαβε από την ΚΑΠ την περίοδο 2007 – 2010 354 ευρώ ανά κάτοικο, η Ελλάδα 287 ευρώ ανά κάτοικο και η Δανία 210 ευρώ ανά κάτοικο. Στην τρίτη θέση (μετά την Πολωνία) βρίσκεται η Ελλάδα με βάση τα απόλυτα ποσά που εισέπραξε την περίοδο 2007 – 2010 από τα διαρθρωτικά ταμεία (ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Ταμείο Συνοχής).
Το δυστύχημα είναι ότι η Ελλάδα είναι από τους πλέον ωφελημένους από πλευράς εισπράξεων, αλλά και πρωταθλήτρια επιστροφών εξαιτίας κακοδιαχείρισης. Από τις εκθέσεις της Κομισιόν τα τελευταία 20 χρόνια προκύπτει πως σχεδόν σε όλα τα μεγάλα έργα (φωτεινή εξαίρεση η Ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου) υπήρξαν υπερβάσεις προϋπολογισμού.


Unknown είπε...

Ακόμα και σήμερα είναι αδύνατον να υπολογίσουν οι πολίτες το πραγματικό τελικό κόστος ενός έργου επειδή το τελικό φυσικό αντικείμενο είναι σπανίως το ίδιο με αυτό που σχεδιάστηκε αρχικά! Εξαιτίας της προχειρότητας των μελετών και της σπουδής των αρμοδίων να εντάξουν όπως-όπως μεγάλο αριθμό έργων ώστε να σιγουρευτούν πως θα πιάσουν τους στόχους απορρόφησης των κοινοτικών πόρων.

Οι ερευνητές του ΕΛΙΑΜΕΠ, για παράδειγμα, επικαλούνται έκθεση του 2009 σύμφωνα με την οποία η κατασκευή ενός χιλιομέτρου του οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι) κόστισε όσο επτά χιλιόμετρα οδικού άξονα στην Ισπανία ή στην Πορτογαλία!
Αρκετοί ειδικοί στην Ελλάδα επικαλούνται, όμως, το γεγονός πως η χώρα μας είναι ορεινή και έχει άλλες ιδιομορφίες για να δικαιολογήσουν το υψηλό κόστος και την κατασπατάληση κοινοτικών και εθνικών πόρων. Το ορεινό έδαφος δεν μπορεί, πάντως, να δικαιολογήσει το γεγονός πως παρά τη σπατάλη δισεκατομμυρίων ευρώ,η Ελλαδα δε διαθέτει ηλεκτροκίνηση ούτε στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Πρέπει να δημιουργηθεί ένας ανεξάρτητος οργανισμός, που θα εξετάζει τη χρήση των χρημάτων της Ε.Ε. και την αποτελεσματικότητά τους,να διερευνά δηλαδή τον πραγματικό αναπτυξιακό τους αντίκτυπο και όχι μόνο την απορρόφηση και τα άλλα λογιστικά μαγειρέματα στα οποία επιδίδονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης. Πρέπει να δημιουργηθεί μηχανισμός απευθείας προσφυγής πολιτών σε ανεξάρτητη αρχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην περίπτωση που εντοπίζουν εστίες κακοδιαχείρισης.

Τόσο τα πολιτικά κόμματα, όσο και οι υποψήφιοι, όμως, έχουν αφήσει για τις επόμενες ευρωεκλογές τη συζήτηση για το μοντέλο αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων

Κ, ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ως δημοσιογραφος αυτα τα στοιχεία θα έπρεπε να δημοσιεύεις ως πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήματα της επιλογής του ΝΑΙ η ΟΧΙ και όχι αυτούς που κακοδιαχειριστικαν το δημόσιο χρήμα.

Λυπάμαι πολύ κύριε ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ οχι μόνο για σένα ,για τους περισσότερης δημοσιογραφους,για ολο το πολιτικό σύστημα άλλα και για το 50% των ελληνων πολιτών,αλλα και για τον εαυτό μου τον ιδιο που ζω σε μια χώρα που οι περισσότεροι ως σημαία έχουν την παραπληροφορηση και το προσωπικό συμφέρον

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου.
Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.»

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Unknown είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Η υπάρχουσα κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη,απλώς θα την περιγράψουμε και θα πούμε την άποψή μας.
Ολα θα εξαρτηθούν απο τις εξελίξεις .Για οτι είμαστε βέβαιοι θα το τονίσουμε


Οι τράπεζες δεν ανοίγουν πριν τις 15 Ιουλιου – Οι καταθέσεις δεν είναι εγγυημένες, είναι στον αέρα

Σταματήστε τα μοιραία ψέματα ,έχει γίνει μεγάλη καταστροφή στην οικονομία μας

Η κυβέρνηση παραπλανά, παραπληροφορεί και το κυριότερο κοιμίζει την ανυποψίαστη κοινωνία, δεν προσφέρει υπηρεσίες στο έθνος
Σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα η χώρα χωρισμένη στους μεν και δε στο ΝΑΙ και ΟΧΙ ενώ η κοινωνία φτωχοποιήθηκε βίαια, οι τράπεζες έκλεισαν βίαια και επιβλήθηκαν capital controls βίαια που αποτελούν την ποιο ατιμωτική στάση έναντι του πανικόβλητου λαού.
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιλέγουν στρατηγικές μικροπολιτικής για να ανταπαντήσουν στην κινδυνολογία της άλλης πλευράς, ξεχνώντας ότι με τις στρατηγικές τους διαίρεσαν τον ελληνικό λαό.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες

Οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν στις 6- 7 Ιουλίου του 2015.
Η ημερομηνία 6-7 Ιουλίου δεν υπάρχει είναι μια φανταστική ημερομηνία.

Με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ---ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ---οι τράπεζες να κλείσουν να χρεοκοπήσουν και να χρειαστούν μήνες για να ξανανοίξουν.

Ακόμη και με ΝΑΙ όμως στο δημοψήφισμα οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν πριν το διάστημα 15 Ιουλίου.

Άρα είναι προκλητικό ψέμα, είναι παραπλάνηση, είναι παραπληροφόρηση, είναι δόλος οι αναφορές ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν στις 6-7 Ιουλίου.
Πείτε την αλήθεια.
Στο ΝΑΙ ίσως ανοίξουν μεταξύ 15-20- Ιουλίου
Στο ΟΧΙ ίσως θα περάσουν μήνες για να ξανανοίξουν.

Όμως η προπαγάνδα του ψεύδους κοιμίζει την κοινωνία.
Κάποιοι πιστεύουν ότι στις 6-7 Ιουλίου οι τράπεζες θα ανοίξουν κανονικά, δυστυχώς θα τους πούμε είστε βαθιά νυχτωμένοι, είστε εξαπατημένοι οι τράπεζες δεν μπορούν να ανοίξουν με 800 εκατ τελευταία ρευστότητα.....αν δεν γίνει συμφωνία είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν


Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τις καταθέσεις, που δεν είναι ασφαλείς

Κάθε κυβέρνηση διαχρονικά δηλώνει ότι εγγυάται τις καταθέσεις.
Τα 120 δισεκ. που έχουν απομείνει στις καταθέσεις τις εγγυάται το ελληνικό κράτος
Κάτω από 100.000 ευρώ καταθέσεις το ελληνικό κράτος τις εγγυάται.
Κατά μέσο όρο από τα 120 δισεκ. καταθέσεις περίπου 100 δισεκ. ευρώ είναι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.
Η Ελλάδα που δεν πλήρωσε το ΔΝΤ επειδή δεν είχε να πληρώσει 1,53 δισεκ. μπορεί να εγγυηθεί 100 δισεκ. καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ;
Η Ελλάδα που διαθέτει μόνο το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων, το οποίο δεν μπορεί να σηκώσει κανένα πρόσθετο βάρος και δεν μπορεί να εγγυηθεί πάνω από 500 εκατ ευρώ….θα διασφαλίσει καταθέσεις 100 δισεκ. ευρώ;

Στην πραγματικότητα το Ταμείο δεν μπορεί να εγγυηθεί πάνω από 100 ευρώ ανά κατάθεση.


Unknown είπε...

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ " ΕΓΚΛΗΜΑ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ -ΤΖΙΠΡΑ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ "ΧΑΡΤΙΑ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Πολιτική απάτη το δημοψηφισμα---Τεστ νοημοσυνης

Και χαμένος και βρεγμένος και δαρμένος (Ο λαος)........

Μέχρι εχθες πιστεύατε οτι ο παπανδρεου ηταν ο μεγαλύτερος ψεύτης
απο δευτέρα η στο μέλλον θα μάθετε οτι ο μεγαλύτερος ψεύτης ήταν ο Τσιπρας


Οτι και να ψηφισεται ο Τσιπρας ξέφυγε απο το μεγάλο αδιέξοδο...των εκλογών του ιανουριου που σας ειχε υποσχεθεί οτι θα σκίσει τα μνημόνια !!!!!!!χαχαχαχαχαχαχα

Απο το σκίσιμο των μνημονίων στις εκλογές.....την κυριακη θα παρακαλαται να υπογράψει μνημόνιο!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ!!!!! ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΛΑΟΥ!!!

Με ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο Συριζα ( η κυβέρνηση ειδικου σκοπου) υπογράφει μνημόνιο 12- 14 δισ

Να γιατί τοσα χρόνια σας ελεγα οτι το πρόβλημα ειναι στο λαο,οποιος ειναι μεγάλο κορόιδο ....

Το δια του στριβειν αρραβώνος ......το γνωρίζετε : θα το καταλάβετε οταν σταματήσει ο βομβαρδισμός κακών πληροφοριών -πανικού και ηρεμήσετε η μετα απο δεκα χρονια..


Νομίζεται οτι το παιχνίδι τελείωσε εδω; κάνετε λαθος.......

Σκεφτείτε και θα επανέλθουμε .......για το υπόλοιπο σενάριο και τα υπόλοιπα χαρτιά του Τσιπρα-Βαρουφακη

αντε να σας δώσουμε ενα στοιχείο........γιατι τελευταία στιγμή άλλαξε τον Αβραμοπουλο(με "καθαρό παρελθόν") και εβαλε με το Παυλοπουλο (καμμενη αθηνα -Ζήμενς...κλπ).....πιστεύετε οτι ηταν τυχαίο;

Μάθετε λοιπόν οτι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη....

Unknown είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ......

Ο Τζιπρας ειχε επιλέξει για πρόεδρο δημοκρατίας τον Αβραμοπουλο ("καθαρο παρελθον"),
την τελευταία στιγμή,τον αλλάζει με τον Παυλόπουλο ....δεν μπορεί να έγινε τυχαια την τελευταία ώρα ... .κατι θα παιχτεί.....η τον έχει έτοιμο,αν κατι πάει στραβά στα σχεδια του........

Ο τζιπρας το βραδι του Σαββατου,θα είναι ο μονος που θα κοιμηθεί πιο ήσυχα ...

Αν την δεύτερα ψηφίσετε ΝΑΙ Ο τσιπρας αν θελει παραιτείται και γίνεται ηρωας στα ματια του λαου

Αναλαμβάνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού,υπογράφει το μνημόνιο και εμείς τρώμε στο κεφαλι 12 με 14 δισεκ.!!!!!! απο 2,5 μετρα που εριξε την κυβέρνηση Σαμαρα και 50 δις ζημιά στο σύστημα

Αν ψηφισεται ΟΧΙ ο Τζιπρας πρέπει να εκτελέσει την εντολή σας ,αμ δε...με τι μουτρα θα παει στην ευρωπη,θα φαει 12 με 14 δισεκ... φυσικά το ξέρει.....και δεν το θέλει.
Εδω όμως του δίνεται το δικαίωμα να σας οδηγήσει οπου θέλει,αφου πρώτα σας παραμυθιασει,οπως εχει κάνει πολλές φορές μέχρι σήμερα

Κραταει ομως εναν άσο....ποιος ειναι αυτος ; αυτος που τράβηξε τελευταία στιγμή...που άλλαξε χαρτί.( εβγαλε τον Αβραμοπουλο και εβαλε τον ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ...)
Παραιτείτε ο Παυλόπουλος ,οποιος με μαύρο παρελθόν γίνεται καθαρός σαν τα γαργαρα νερα....δηλ γίνεται ηρωας(ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ) και ο Τσιπρας(ο αδικημένος στα ματια του λαου..) την γλιτώνει .....

Αν πάμε σε εκλογές ο Τσιπρας θα ειναι παλι νικητής ,γιατι θα ειναι ο μονος πολιτικός που παραιτήθηκε αντρίκια (με ΝΑΙ) η τον έριξαν ύπουλα (Ν,Δ με ΠΑΣΟΚ) με παραίτηση ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ


Τα χαρτιά Τζιπρα των επόμενων εβδομαδας

Αν ψηφισεται ΝΑΙ ..... πιθανον παραιτηση ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ η ΤΣΙΠΡΑ

Αν ψηφισατε ΟΧΙ ..... πιθανη παραίτηση πρόεδρου ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ και συνεπως """ΠΕΦΤΕΙ""" Ο Τσιπρας οποιος επιστρέφει στις επόμενες εκλογές ΝΙΚΗΤΗΣ!!!!!

ο Καραμανλης προετοιμαζεται να έρθει στο προσκήνιο, ως ηγέτης σε οικουμενική κυβέρνηση η σε συνεργασία με τον τζιπρα

Εσυ ψηφοφορε τι κερδίζεις; το τριτο το μακρύτερο ....ίσως κερδίσεις την ελπίδα που σου εχει δώσει ο παρατηρητης οτι σε 6 μήνες μπορεί να δεις φως στο τούνελ,βάση οικονομικών κύκλων



Ο ΤΖΙΠΡΑΣ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ:

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ




Unknown είπε...

ΕΜΕΙΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ


ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ.

1) Η διενέργεια του δημοψηφίσματος είναι παράνομη και άστοχη , υπό συνθήκες πίεσης για τον ελληνικό λαό
Το ίδιο το δημοψήφισμα είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για θέμα δημοσιονομικής πολιτικής.

2) Το δημοψήφισμα είναι παράνομο, πρώτα απ΄ όλα, διότι έχουν δημιουργηθεί τέτοιες συνθήκες που στην πραγματικότητα δεν μπορεί ο λαός να ψηφίσει ψύχραιμα και αντικειμενικά.
Πιστεύουμε οτι βάση των συνθηκών που έχουν επικρατήσει είναι ενα στημένο δημοψήφισμα
Άρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι αμφισβητήσιμο.

3) Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα με το συγκεκριμένο ερώτημα δεν έχει κανένα νόημα και είναι πραγματικά άξιον απορίας για ποιο λόγο επιμένει τόσο η κυβέρνηση στη διενέργειά του, τη στιγμή που η Ευρώπη έχει ήδη αποσύρει τη συγκεκριμένη πρόταση, για την οποία καλούμαστε να ψηφίσουμε αν τη δεχόμαστε ή όχι, από τις διαπραγματεύσεις!
Επομένως για ποιο πράγμα ψηφίζουμε;
Κι αν πούμε «ΝΑΙ» θα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και θα υπογράψουν αυτή τη συμφωνία;

Αν πάλι πούμε "ΟΧΙ" τι σημασία έχει, αφού ήδη η κυβέρνηση την έχει απορρίψει αυτή την πρόταση;

3) Νομικά μπορεί να προσβληθεί ένα τέτοιο δημοψήφισμα. Ήδη η Ένωση Δικαστών έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωσή του ως αντισυνταγματικού".

4)Το δημοψήφισμα δεν έχει καμια ουσία και θα στοιχίσει κάτι εκατομμύρια στον ελληνικό λαό.
Τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν οικονομικά, τα κόμματα την Κυριακή θα γεμίσουν τα ταμεία τους!
Τα πολιτικά κόμματα επιχορηγούνται για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το 30% της χρηματοδότησης που έλαβαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με το 50% αυτού των πολιτικών κομμάτων!

Unknown είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ"

ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΟΥ

Το Δημοψήφισμα ειναι μια έξυπνη παγίδα που σε πιάνει και από τις δυο πλευρές και σε οδηγεί στην πλήρη υποταγή.
Όποιος έχει μάτια ας διαβάσει και όποιος έχει μυαλό ας καταλάβει.
Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε (.....Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ.....) το δημοψήφισμα αλλά είναι τόσο έξυπνη παγίδα που θεωρώ ότι δεν είναι ελληνική πατέντα,
Και είναι έξυπνη παγίδα γιατί:

1) Έφερε τον εθνικό διχασμό.
2). Πέτυχε τεράστιο πλήγμα στην ελληνική οικονομία αφού την ακινητοποίησε.
3) Καλλιέργησε τον φόβο.
4) Εάν επικρατήσει το ΝΑΙ, ο ελληνικός λαός δηλώνει πλήρη υποταγή.
5). Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ, δίνουμε το άλλοθι και το πρόσχημα στους δανειστές να πουν στους ευρωπαίους πολίτες: ορίστε εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες αλλά αυτοί δεν μας θέλουν. Χωρίς χρήμα όμως σε λίγες μέρες θα αναγκαστούμε προκειμένου να αποφύγουμε τη λιμοκτονία, να απευθυνθούμε σε αυτούς και να ζητήσουμε βοήθεια.

Το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο. Πλήρη υποταγή.
Κάποιοι στέλνουν τον ελληνικό λαό σαν το πρόβατο στη σφαγή.

Οι επαναστάσεις θέλουν προετοιμασία,οργανωση,δεν γινονται στο ποδι και στο αψε σβησε

ΠΑΓΙΔΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Η απόλυτη προδοσία των Ελλήνων, εφόσον οι εγκληματίες βάζουν τον ίδιο τον λαό να πάρει την ευθύνη για το τελικό και καταστροφικό Μνημόνιο, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα εφαρμοστεί.

Κάπως ετσι θα το περιγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος.....

Απο την δευτέρα ελληνικε λαε σου αφαιρούν το δικαίωμα να μιλας για μνημονιακους δωσιλογους αφου ο ιδιος έγινες μνημονιακος και ετσι κλείνει ο κύκλος που άνοιξε το 2010
Με μια κίνηση θα "ξεπλύνεις" ολους αυτούς που μέχρι χθες κατηγορούσες.

Απο επαναστάτης κατήγορος γίνεσαι συνένοχος και μάλιστα χωρις να το καταλάβεις...

Οταν σε αφήσουν να ηρεμήσεις θα το καταλάβεις,άλλα τότε θα ειναι πολύ αργά.......

Δυστυχισμένε λαέ ,πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε..........


Ο "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ" ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

4 Ιουλίου 2015 - 9:00 π.μ. Διαγραφή

Unknown είπε...

ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ.....
ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ....




ΟΣΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ & TON ESM !!!

ΕΒΓΑΛΕΣ ΕΞΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΩΣΕΙΣ;;;
Ο ΕSM και ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ είναι πιο έξυπνοι από σένα !!!
Θα σου τα πάρουν από τις ξένες τράπεζες που τα μετέφερες !!!

Unknown είπε...

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Παιδιά αφού η "κλεψιά" ,η απάτη και η τρέλα είναι η μόδα της εποχής μας,θα προσπαθήσω να "κλέψω" λίγο από την δόξα του Σουρή......


Χαίρε Ελλάς στο μεγαλείο σου
Χαίρε Ελλάς με το τρελοκομείο σου
με τα λαμόγια της δραχμολαγνειας
και της τρελομανίας

Δυστυχία σου Ελλάς
με τους πολιτικούς που κουβαλάς
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα
τι λαμόγια βγάζεις τώρα;


Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Unknown είπε...

Ο πάντα επίκαιρος Γεώργιος Σουρής:

Ὁ Ῥωμηός και η ΕΥΡΩΠΗ.....

“Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος,
τοῦ ἥλιου τὶς ἀκτῖνες ἀχόρταγα ρουφῶ,
καὶ στῶν ἐφημερίδων τὰ νέα βυθισμένος,
κανέναν δὲν κοιτάζω, κανέναν δὲν ψηφῶ.

Σὲ μία καρέκλα τὅνα ποδάρι μου τεντώνω,
τὸ ἄλλο σὲ μίαν ἄλλη, κι ὀλίγο παρεκεῖ
ἀφήνω τὸ καπέλο, καὶ ἀρχινῶ μὲ τόνο
τοὺς ὑπουργοὺς νὰ βρίζω καὶ τὴν πολιτική.

Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί οὐρανὸς ! τί φύσις !
ἀχνίζει ἐμπροστά μου ὁ καϊμακλῆς καφές,
κι ἐγὼ κατεμπνευσμένος γιὰ ὅλα φέρνω κρίσεις,
καὶ μόνος μου τὶς βρίσκω μεγάλες καὶ σοφές.

Βρίζω Ἐγγλέζους, Ρώσους, καὶ ὅποιους ἄλλους θέλω,
καὶ στρίβω τὸ μουστάκι μ᾿ ἀγέρωχο πολύ,
καὶ μέσα στὸ θυμό μου κατὰ διαόλου στέλλω
τὸν ἴδιον ἑαυτό μου, καὶ γίνομαι σκυλί.

Φέρνω τὸν νοῦν στὸν Διάκο καὶ εἰς τὸν Καραΐσκο,
κατενθουσιασμένος τὰ γένια μου μαδῶ,
τὸν Ἕλληνα εἰς ὅλα ἀνώτερο τὸν βρίσκω,
κι ἀπάνω στὴν καρέκλα χαρούμενος πηδῶ.

Τὴν φίλη μας Εὐρώπη μὲ πέντε φασκελώνω,
ἀπάνω στὸ τραπέζι τὸν γρόθο μου κτυπῶ…
Ἐχύθη ὁ καφές μου, τὰ ροῦχα μου λερώνω,
κι ὅσες βλαστήμιες ξέρω ἀρχίζω νὰ τὶς πῶ.

Στὸν καφετζῆ ξεσπάω… φωτιὰ κι ἐκεῖνος παίρνει.
Ἀμέσως ἄνω κάτω τοῦ κάνω τὸν μπουφέ,
τὸν βρίζω καὶ μὲ βρίζει, τὸν δέρνω καὶ μὲ δέρνει,
καὶ τέλος… δὲν πληρώνω δεκάρα τὸν καφέ. “

Author Details