ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός
Δομοκός 16.8.2014
Δελτίον Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ  
Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού συνεχίζοντας τις δράσεις του, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζει τις κάτωθι εκδηλώσεις:
Δευτέρα 18/8/14 : «Ο Αίαντας του Ρίτσου στον Άη ‘Λιά του Δομοκού». Ποιητική βραδιά. Στις 9.00 μ. μ. στον αύλειο χώρο του Προφήτη Ηλία στον Δομοκό.  Τον «Αίαντα», από την ποιητική συλλογή «Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου, θα διαβάσει ο σκηνοθέτης – ηθοποιός Ιωάννης Τράντας, συνοδεία πιάνου από τον μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Πέτρο Δουρδουμπάκη. Η ηθοποιός Ευαγγελία Κατούνια θα διαβάσει τον πρόλογο κι επίλογο του «Αίαντα», ενώ για τον Ρίτσο και τον Ομηρικό και Σοφόκλειον Αίαντα θα μιλήσουν οι φιλόλογοι, Φιλίτσα Παπασταθοπούλου – Γιακοβή και Βούλα Φωτοπούλου αντιστοίχως. Την ποιητική βραδιά υποστηρίζουν, ο Εμπορικός Σύλλογος Δομοκού, ο Σύλλογος Γυναικών Δομοκού «Φιλαρέτη», τα βιβλιοπωλεία των Α/φών Ζώτου, και του Βασίλη Φωτόπουλου. Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού ευχαριστεί θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαον για την ευγενική παραχώρηση του αυλείου χώρου του Προφήτου Ηλιού.
Τρίτη 19/8/14 : «Βιώματα και αναμνήσεις από τη σχολική ζωή στην επαρχία Δομοκού». Εκδήλωση για την ιστορία της εκπαίδευσης. Στις 8.00 με 10.00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φιλιαδώνας. Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη συστράτευση των κατοίκων της περιοχής Δομοκού για τη συλλογή, καταγραφή και διάσωση αντικειμένων σχετικών με την ιστορία της εκπαίδευσης της περιοχής. Για το σκοπό αυτό στο παλιό σχολείο της Φιλιαδώνας,  θα γίνει προσπάθεια να παρευρεθούν τη βραδιά της εκδήλωσης άτομα που έχουν αποφοιτήσει από σχολεία του Δομοκού και έχουν καταξιωθεί στο χώρο των γραμμάτων και των επιστημών. Μαζί τους θα ξαναθυμηθούμε και θα ξαναζήσουμε στιγμές από τις χαρές, την ξεγνοιασιά, αλλά και τις αγωνίες και τις στερήσεις των μαθητικών μας χρόνων, δασκάλους και δασκάλες που άφησαν το στίγμα τους στα σχολεία απ’ όπου πέρασαν και αξίζει να μνημονευθούν. Μια βραδιά με στιγμές και εικόνες που δεν πρέπει να χαθούν και θέλουμε να ζωντανέψουμε με όλους και όλες εσάς που θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας και θα καταθέσετε τις δικές σας  αναμνήσεις... Ομιλητές: Αναγνωστόπουλος Βασίλης, Ομότιμος Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας, Συγγραφέας. Δρ Μπενιάτα Ελένη, Προϊσταμένη Σχολικών Συμβούλων Στερεάς Ελλάδας. Μπαϊκούσης Σπύρος, Αρχαιολόγος, Διευθυντής Εσπερινού Λυκείου Λαμίας. Καρέλης Δημήτρης, Υπάλληλος ΔΕΗ, Συγγραφέας. Πράπας Ζαχαρίας, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Συγγραφέας. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν: Ο Σύλλογος για την Ιστορία της Εκπαίδευσης «Μιχάλης Παπαμαύρος», η Γεωμυθολογική Εταιρεία και ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού.
Τετάρτη 20/8/14 : «Τραγούδια που αγαπήσαμε». Στις 9.00 μ. μ. στην Ακρόπολη της αρχαίας Προέρνης στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού, σε συνεργασία με την ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, διοργανώνει συναυλία με τον τίτλο: «Τραγούδια που αγαπήσαμε». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεχνα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, που θα αποδοθούν από την 40μελή «Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου», με την συμμετοχή των ερμηνευτών Γεράσιμου Ανδρεάτου, Φιλιώς Σέρβου, Όλγας Ζορμπά, και υπό την διεύθυνση του Νίκου Πατρή. Την εκδήλωση στηρίζουν οι εταιρείες «Άκτωρ», «Δ. Νομικός», «Λιπάσματα YARA» και το σούπερ μάρκετ «Γιαντσίδης – Νέο Μοναστήρι».
Παρασκευή 22/8/14 : «Παράθυρο στη δύση». Στις 9.00 μ. μ. στην Αχλαδιά Δομοκού, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αχλαδιάς «Καρατζάλι», στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, προβολή της, βραβευμένης με το Α΄ Ευρωπαϊκό βραβείο  σεναρίου, κινηματογραφικής ταινίας του σκηνοθέτη Νίκου Κανάκη: «Παράθυρο στη δύση». Πρόκειται για μια αισιόδοξη πραγματική ιστορία της ελληνικής υπαίθρου γυρισμένης στα χωριά του Ολύμπου με πρωταγωνιστές τον Θάνο Γραμμένο και την συντοπίτισσα, εκ Φιλιαδώνος, Ελένη Καρπέτα, διάρκειας μιάς ώρας.
Παρασκευή 22/8/14 : Το βολιώτικο συγκρότημα «RED WINE BAND». Στις 10.00 μ. μ. στον Δομοκό στο Club KAHLUA, με ελληνικό και ξένο Rock, Rock ΄Ν Roll, Blues, Λαϊκά, ελληνικό και έντεχνο με έμφαση στην δεκαετία του ΄60. Το πρόγραμμα θα είναι διανθισμένο με κείμενα από τις «Ιστορίες του κυρίου Κόϋνερ» του Μπέρτολτ Μπρέχτ, που θα αποδώσει η ηθοποιός της Εστίας Θεάτρου Ερινεώς,  Ευαγγελία Κατούνια.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.






Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details