Αμερικανοί Ακαδημαϊκοί στο Δήμαρχο Φαρσάλων

Αμερικανοί Ακαδημαϊκοί στο Δήμαρχο Φαρσάλων


Αμερικανοί Ακαδημαϊκοί στο Δήμαρχο Φαρσάλων
    Ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Florida, Robert Wagman συνοδευόμενος από το συνεργάτή του, καθηγητή ιστορίας Andrew Nickols, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου το Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο.
    Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία της συνεργάτιδός του Βάσως Νούλα, σε θερμά φιλικό κλίμα. Επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί που διέπουν τη σχέση των παρισταμένων στη βάση της αμοιβαίας εκτίμησης και αποδοχής.
    Ο Robert Wagman είναι ο βασικός μελετητής, κατά την τελευταία δεκαετία, του Σπηλαίου των Νυμφών στο λόφο Καράπλα. Ο Δήμαρχος Άρης Καραχάλιος από διετίας σχεδιάζει προσεκτικά τον τρόπο ανάδειξης και αξιοποίησης του Σπηλαίου συνεργαζόμενος τόσο με την καθ' ύλην αρμόδια Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδος, όσο και με το Robert Wagman.
    Ο Αμερικανός Καθηγητής απήυθυνε επίσημη πρόσκληση στον Άρη Καραχάλιο και στη Βάσω Νούλα να μεταβούν στo Πανεπιστήμιο της  Florida και να δώσουν διαλέξεις για τα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα των Φαρσάλων, αλλά και για τη φυσιογνωμία και το σχεδιασμό των αναπτυξιακών προοπτικών της σύγχρονης πόλης. Αξιοσημείωτος είναι ο θαυμασμός που εξέφρασαν οι δύο επιστήμονες για το έργο που εκπονείται από τη Δημοτική Αρχή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: " Διασχίζεις την Ελλάδα και βλέπεις παντού τα απογοητευτικά σημάδια της κρίσης. Φθάνεις στα Φάρσαλα και συμβαίνει κάτι φανταστικό. Υπάρχει ένας αέρας δημιουργίας, με ορατά και απτά αποτελέσματα στην εικόνα της πόλης, ιδιαιτέρως εμφανή σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον τόπο για περισσότερα από δέκα χρόνια".
    Ο Robert Wagman και ο Andrew Nickols έδωσαν την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν στα Φάρσαλα έπειτα από λίγους μήνες και ελπίζουν έως τότε να έχει προχωρήσει το θέμα της αξιοποίησης του Σπηλαίου των Νυμφών.
amerikanoi-akadhmaik2
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details