Άγαλμα Αχιλλέα: Άφιξη του αγάλματος και τοποθέτηση στη βάση του

 Σήμερα, Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013, το χάλκινο άγαλμα του Αχιλλέα, συνοδευόμενο από το γλύπτη του Αλτίν Πατσέλη, έφθασε στα Φάρσαλα και τοποθετήθηκε στη βάση του στην πλατεία του Δημαρχείου. Ολοκληρώθηκε έτσι ο κύκλος δημιουργίας του, η διάρκεια του οποίου υπερέβη τα δύο έτη.
    Τις εργασίες μεταφοράς και τοποθέτησης του αγάλματος επέβλεψε και κατηύθυνε ο γλύπτης, επικουρούμενος από βοηθούς του και υπαλλήλους του Δήμου, υπό τη γενικότερη ευθύνη του Προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής φιλοτέχνησης του αγάλματος και Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων, Κώστα Δερλού. Πολλοί Φαρσαλινοί, συγκινημένοι παρακολούθησαν τα τεκταινόμενα.
    Το άγαλμα επισήμως θα αποδοθεί στην πόλη και τους κατοίκους της την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 και ώρα 9.00 μ.μ., οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των αποκαλυπτηρίων του.
afiksh-axillea1
 afiksh-axillea5
afiksh-axillea2
afiksh-axillea3
afiksh-axillea4
afiksh-axillea6
afiksh-axillea7
afiksh-axillea9
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Ένας ηρωας των αρχαίων Ελλήνων με κλειστά μάτια.. ...άραγε αρνηται να αντικρίσει τους νεοέλληνες η οι νεοέλληνες ντρέπονται να αντικρίσουν το βλέμμα του Αχιλλέα μετά από 3.200 και πλέον χρόνια;

Author Details