Αλήθειες με απλά μαθηματικά


Αλήθειες με απλά μαθηματικά Είναι καιρός που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορα κείμενα καθηγητών, οικονομολόγων, δημοσιογράφων, φορέων κλπ, για το πώς φθάσαμε στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, καθώς και τα αίτια που την οδήγησαν εδώ. Δεν έχω τις γνώσεις για να κάνω οικονομικές αναλύσεις υψηλού τεχνοκρατικού επιπέδου, αλλά από μια διαφορετική πλευρά, θα παραθέσω μερικά στοιχεία για σύγκριση και τα συμπεράσματα είναι δικά σας. α/α Συγκριτικά Στοιχεία Ελλάδα Τουρκία Αναλογία 1 Πληθυσμός 10.787.690 74.724.269 1 : 6,9 2 Έκταση 131.957 τετ.χλ 783.562 τετ.χλ 1 : 5,9 3 Οικονομία Απροσδιόριστη 16η θέση 4 Αριθμός Βουλευτών 300 550 1 : 1,8 5 Αποδοχές Προέδρου Δημοκρατίας ετήσιες 360.000 ευρώ 174.025 ευρώ 2 : 1 6 Αποδοχές Πρωθυπουργού ετήσιες 113.000 ευρώ 62.337 ευρώ 1,8 : 1 7 Αποδοχές Υπουργών ετήσιες 100.000 57.500 ευρώ 1,7 : 1 8 Αποδοχές Λοχαγού μηνιαίες 1.115 ευρώ 1.298 ευρώ 1 : 1,16 Μελετώντας τα παραπάνω στοιχεία βλέπουμε: Η Τουρκία είναι σχεδόν 7πλάσια της Ελλάδος σε πληθυσμό και εξαπλάσια σε έκταση. •Κατέχει την 16ηθέση αναπτυσσόμενης οικονομίας στον κόσμο. •Οι αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδος είναι διπλάσιες του Τούρκου ομολόγου του. •Οι αποδοχές του Έλληνα πρωθυπουργού σχεδόν διπλάσιες του Τούρκου ομολόγου του, καθώς και των Υπουργών. •Αν το πούμε διαφορετικά, μπορούμε να πούμε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός λαμβάνει περίπου το ήμισυ των αποδοχών ενός Έλληνα Υπουργού…!!! Πέραν των παραπάνω που είναι ενδεικτικά, υπάρχουν και τα εξής: •Οι τέως πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας λαμβάνουν ισόβια μηνιαία αποζημίωση, που σε ετήσια βάση, ανέρχεται στο ποσό των 132.000 ευρώ. •Ο Γενικός Δντής της Βουλής των Ελλήνων με 28,5 έτη υπηρεσίας, λαμβάνει σύνταξη 5169 ευρώ, όταν του προέδρου του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με 28,5 έτη είναι 4785 ευρώ και με 35 έτη 5906 ευρώ. •Οι υπάλληλοι της Βουλής κατά την αποχώρησή τους, λαμβάνουν εφάπαξ 250.000 ευρώ. •Ο Α/ΓΕΕΘΑ με 35 έτη υπηρεσία λαμβάνει σύνταξη 3619 ευρώ. •Κάποιοι εκλεκτοί υπάλληλοι της Βουλής, Εφοριών, Τελωνείων και λοιπών «ευγενών» υπηρεσιών, έπαιρναν και συνεχίζουν να παίρνουν αποδοχές και συντάξεις διπλάσιες και τριπλάσιες, από τους λοιπούς κοινούς θνητούς…!!! Και μετά λέμε ότι μας φταίει η τρόικα… Γιατί όμως η τρόικα δεν πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, τη μείωση των αποδοχών τους και την πλήρη εξίσωση των υπαλλήλων , ανάλογα με την κατηγορία εκπαιδεύσεως τους, ανεξαρτήτως υπηρεσίας που εργάζονται? Σε ποιο άλλο κράτος του σύγχρονου κόσμου, οι βουλευτές παίρνουν διπλές συντάξεις? (μήπως έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία?) Όλα αυτά είναι τυχαία ? Βασιλός Νικόλαος Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δομοκού
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

4 comments:

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

κ Βασιλε νομιζω ότι προσπαθείτε να εξηγήσετε τα γνωστά εδώ και χρόνια και αυτονόητα. Όλα αυτά σαφώς και είναι έτσι όπως τα καταγράφεται.
Θα προτιμούσα όμως να αναφέρατε και σχολιάζατε περισσότερα θέματα σχετικά με την ιδιότητα σας ως δημοτικός σύμβουλος ,νομίζω ότι έτσι θα ήσασταν πιο ωφέλιμος πχ να προβάλετε θέματα προτίμησης των δημοτών που θα θέλανε να φέρετε στο δημοτικό συμβούλιο, μπορείτε μερικά από αυτά να αναφέρεται ο ιδιος και να οι δημότες να εκφέρουν γνώμη για την σειρά προτεραιότητας .
Να ανεβάζετε και να σχολιάζεται αποσπασματα του δημοτικού συμβούλιο που έχουν ενδιαφέρον κ.λπ

Άλλωστε αυτούς εκπροσωπείτε στο Δ.Σ και εχετε την υποχρέωση να τους ενημερώνετε για τα πεπραγμένα του δήμου και να έχετε εις γνώση σας την άποψη τους

Με εκτίμηση ο ρεπόρτερ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Δυστυχως τα αυτονοητα απαιτουν επινθυμηση .
Συμφωνω απολυτα για την εμημερωση των δημοτων . Οι συνεδριασεις του ΔΣ ειναι ανοικτες . Η ενημερωση απο πλευρας Προεδρου ΔΣ ελλειπης θα κανω προσπάθεια για ενημερωση .
Με εκτιμηση καθε υποδειξη καλοδεχούμενη
Ν Η Βασιλος

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βασιλέ..
Η ενημέρωσή μας μέσω site του Δήμου είναι ελλιπής εώς ανύπαρκτη.
Παράδειγμα-αναρτημένα ΔΣ του ’13:5 . Τα ΔΣ του ΄13 είναι:8!
Ενας ετεροδημότης πως θα ενημερωθεί;
Συννενοηθείτε με τον κ Καλημέρη-εφόσον και εαν μπορείτε Ξεκινήστε να μας ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ.
-Αν δεν Είστε με μας που διαβάζουμε καθημερινώς το site με ποιόν Είστε;
-Σε μας Απευθύνεστε.
Τα 2 παραπάνω βάση λογικής.
Σας ευχαριστώ. dp.

Y.Γ.. Στο μέτρο του δυνατού-συνεργασίας ενημέρωση θέλουμε , ειναι κακό;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ;

Author Details