χαμάμ Δομοκού-Ώρα μηδέν!!



ΧΑΜΑΜ ΔΟΜΟΚΟΥ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ Εκατόν πενήντα χρόνια κατάφερε να επιβιώσει μέσα σε βαρυχειμωνιές , σε πολέμους(1897-1940) αλλά και σε σεισμούς. Τον τελευταίο καιρό όμως όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να υποστεί μεγάλες ζημιές σε μια βαρυχειμωνιά. Ο λόγος για το ΧΑΜΑΜ Δομοκού!! Τα τούρκικα μπάνια που κτίστηκαν στο Δομοκό υπό Τουρκοκρατίας και σήμερα είναι από τα λιγοστά που κατάφεραν να αντέξουν στο χρόνο. Το Χαμάμ Δομοκού σήμερα ανήκει στον Λαογραφικό όμιλο Δομοκού και παρά τις πολλές κουβέντες, αλλά και μια μελέτη που έγινε κατά το παρελθόν στάθηκε αδύνατο ο Δήμος και ο Λαογραφικός όμιλος να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα, για την τουριστική ανάδειξη του! Τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια να αναδειχτεί το θέμα από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ Καλημέρη και να μπορέσεις κάποια στιγμή Να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα. ακολουθούν φωτογραφίες.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

3 comments:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Αν ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικός Χώρος,για ένταξη σε πρόγραμμα αρμόδια είναι η αρχαιολογική υπηρεσία και
Όχι ο δήμος,από όσο γνωρίζω.

kalimerisnikos είπε...

αγαπητε παρατηρητη δεν ειναι αρχαιολογικος χώρος! Ετσι αρμοδιος εδω και χρονια είναι ο Δήμος!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Αν είναι έτσι ,τοτε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί «βασανίζεται» το θέμα αυτό τόσα χρόνια, εφόσον είναι αξιόλογο να αξιοποιηθεί
Το να ενταχθεί και να εγκριθεί απο ενα επιδοτούμενο πρόγραμμα δεν νομίζω να είναι δύσκολο, αρκεί να το αναλάβει ο ειδικός ,οποίο γνωρίζει πως θα γίνει σωστά η εισήγηση του θέματος ,ώστε να έχει σωστή βαθμολόγηση και συνεπώς θετική έγκριση.
Διότι αν συνεχίσετε (για όλους σας μιλάω του Δ.Σ) να χειρίζεστε τα θέματα με τον ίδιο τρόπο που ακολουθείτε μέχρι σήμερα λυπάμαι που σας το λεω αλλα δεν θα οδηγηθείτε πουθενά ,θα μείνετε άλλη μια φορά με τι μελέτες και με τις συνηθισμένες εισηγήσεις.
Το ζητούμενο δεν είναι μονο η εισήγηση αλλα η διαχείριση του θέματος.
Το πρώτο είναι εύκολο ζήτημα ,από το δεύτερο εξαρτάται το αποτέλεσμα .
Ο δήμος είναι ήδη σε πλήρη διάλυση και έπονται ακόμα χειρότερα και απρόβλεπτα α γεγονότα αν τα πράγματα εξελιχθούν κάτω από σοβαρούς ελέγχους, κατά τη άποψη μου.

Author Details