ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ (436 π.Χ-338 π.Χ.)


ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ (436 π.Χ-338 π.Χ.) Πίστευε πως οι αλλοδαποί ήταν πλέον σε όλον τον Ελληνικό τόπο, όχι γιατί οι βάρβαροι κατάφεραν να την κατακτήσουν, αλλά επειδή οι Έλληνες παράτησαν τις πόλεις τους και συστήνει στο Φίλιππο να διώξει όλους τους βαρβάρους με φοβέρα και συνάμα να φέρει ευπορία στους Έλληνες. Γι΄ αυτό και ο Ισοκράτης θεωρείται ο πνευματικός πατέρας του Ελληνικού Έθνους. Πρώτος διατυπώνει την ανάγκη της διατήρησης του Έθνους. «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία». Ν.Η .ΒΑΣΙΛΟΣ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

17 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΒΑΘΕΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΟΣ ΒΛΕΠΩ...ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Η ΑΣΥΛΙΑ –Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ- Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

Ξέρετε γιατί συνέβησαν(στην εποχή που ζουμε) όλα τα παραπάνω κύριε βασιλο;
Πρώτον διοτι οι κυβερνήτες της πολιτείας (Δήμαρχοι –Νομάρχες –Υπουργοί –Πρωθυπουργοί) αποχτήσανε από μόνοι τους ,κυρίαρχο δικαίωμα την ασυλία. Φυσικό ήταν αργοτερα να επελθει ο «λαμογισμος» η αναίδεια του λόγου, η παρανομία και να άρχισει να πέφτει η αρπαχτη, σύννεφο.
Εφόσον κ. βασιλο είστε κατακριτέος όλων των παραπάνω ,(όπως και εγώ )γιατί τόσο καιρό ακόμη και σήμερα δεν ζητάτε διαχειριστικό έλεγχο του δήμου ,για την διαφάνεια του δημου η για να δούμε που πήγαν τα λεφτά (αν φυσικά λείπουν από το ταμείο) και πληρώνουν σήμερα ολοι αυτοί που δεν φέρουν καμία ευθύνη για την σημερινή κατάσταση και άλλοι ζούνε σε υγεία των κοροΐδων.
Ακόμη και αν πιστεύεται ότι στο δημο Δομοκού δεν συνέβησαν όσα διαπραχτήκαν στο 80με 90% των δήμων της χώρας είναι πρέπον για το καλό του δήμου –δημοτών να υπάρχει διαφάνεια

Διαχειριστικός έλεγχος - Διαχειριστικός έλεγχος

Καλές είναι οι φιλοσοφίες αλλά πρέπει να συνοδεύονται με πράξεις!!!

Με σεβασμό και εκτίμηση
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

REPORTER είπε...

ΚΑΘΑΡΣΗ!!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ
ΠΕΡΙ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ .
Πως γίνετε η κάθαρση σε δήμους που έχουν δημοτικά συμβούλια
και δεν μιλάμε για τυπικά και μουγκά συμβούλια

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ
ΜΑΪΟΣ 2011
Τα εξ αμάξης άκουσε από την αντιπολίτευση, στο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο Δήμαρχος Πόρου για το θέμα της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, από τα ταμεία του δήμου, από υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας.
Παρά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε από την μειοψηφία, ο Δήμαρχος, ---δεν έδειξε καμιά διάθεση αυτοκριτικής -----ή ανάληψης πολιτικής ευθύνης.
Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης ως κατεπείγον, με σκοπό να ληφθεί απόφαση, για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με την υπεξαίρεση των 586.000 ευρώ!!!!!!!.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο από ποια Νομικά Πρόσωπα καταχράστηκαν χρηματικά ποσά, τονίζοντας ότι ο κύριος όγκος των χρημάτων προέρχεται από τα ταμεία του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου.
Επίσης δήλωσε πως ο ίδιος κλήθηκε να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα για την υπόθεση.
Η εισήγηση του, η οποία είχε συνταχθεί από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου περιελάμβανε τις νομικές ενέργειες που προτίθεται να ακολουθήσει ο Δήμος Πόρου, εναντίον της υπαλλήλου που φέρεται ότι διέπραξε την υπεξαίρεση.
Το πολιτικό θερμόμετρο, όμως χτύπησε κόκκινο, με τις τοποθετήσεις των αρχηγών της μειοψηφίας κ.κ. Δημητριάδη και Πάνου, οι οποίοι άσκησαν εντονότατη κριτική στον Δήμαρχο τόσο για τις διοικητικές, όσο και για τις πολιτικές ευθύνες που φέρει για το θέμα.
Δημητριάδης: «Μπάχαλο ο Δήμος Πόρου»
Καταπέλτης για τον Δήμαρχο ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος, αφού διευκρίνισε ότι δεν θα αναφερθεί στην ποινική και πειθαρχική διάσταση της υπόθεσης, για τις οποίες θα επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές, έφερε τον ΔΗΜΑΡΧΟ προ των πολιτικών ευθυνών του, κατηγορώντας τον για εγκληματική αμέλεια και ανικανότητα, αλαζονεία και – κατ’ εξακολούθηση- προχειρότητα, που έχουν οδηγήσει τον Δήμο Πόρου σε διοικητικό μπάχαλο.

Στη συνέχεια ο κ. Δημητριάδης ξεκαθάρισε ότι, σε αντίθεση με ό,τι διαδόθηκε από συγκεκριμένους κύκλους, δεν προτίθεται να ζητήσει την παραίτηση του Δημάρχου ή της Αντιδημάρχου, καθώς η νομοθεσία δεν προβλέπει διαδικασία πρόωρων εκλογών και επομένως κάτι τέτοιο απλώς θα οδηγούσε στην εκλογή νέου Δημάρχου από την ίδια παράταξη.
Αντίθετα, ζήτησε τη συμμετοχή του συνόλου της μειοψηφίας στην κάθαρση και στη διοίκηση του Δήμου και κάλεσε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του να αποδεχθούν τις προτάσεις της παράταξής του, αποδεικνύοντας ότι αναλαμβάνουν την πολιτική τους ευθύνη και ότι δεν πρόκειται να συγκαλύψουν τίποτα από όσα τυχόν προκύψουν από την ανάκριση και τις λοιπές διαδικασίες ελέγχου.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ …..
Οι προτάσεις του κ. Δημητριάδη (Αντιπολίτευσης) ήταν οι εξής:
1. Να ορισθούν ως πληρεξούσιοι του Δήμου στην παράσταση πολιτικής αγωγής που θα δηλωθεί στην ανάκριση που διενεργείται από την Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου απαραιτήτως και δικηγόροι επιλογής των παρατάξεων της μειοψηφίας.
2. Να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή τριμελής Επιτροπή με σκοπό τη συνεργασία και εποπτεία της ανεξάρτητης αρχής της Πολιτείας που θα διενεργήσει απογραφή και ενδελεχή οικονομικό έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων που υπάγονται σε αυτόν σε βάθος τουλάχιστον 5 χρόνων.
3. Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ----όχι από υπάλληλο του Δήμου Πόρου αλλά από υπάλληλο που θα ζητηθεί από ανώτερες διοικητικά αρχές, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Πόρου-----.
4. Ανάκληση των Αποφάσεων του Δ.Σ. για έγκριση του Προϋπολογισμού του 2011 του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου.
5. Συμμετοχή των παρατάξεων της μειοψηφίας σε όλες τις θέσεις διοίκησης του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, που επιτρέπεται από τη νομοθεσία (Επιτροπές, θέσεις αντιπροέδρων κ.α) [...]


ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ;

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

5 Σεπτεμβρίου 2012 - 8:55 π.μ.

REPORTER είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΛΙΟ 2011
ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ’
Ο ΑΣΤΕΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ---ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ
Ανοικτή επιστολή Δήμαρχου Πόρου για την υπεξαίρεση

Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή την υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από τον Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο, έχουν ακουστεί πολλά και έχουν γραφτεί περισσότερα αναφορικά με το πρόσωπο μου.
Όπως ποτέ δεν έχω κρύψει κάτι, θα ήθελα να απαντήσω και τώρα.
- Η πράξη της υπεξαίρεσης αποκαλύφθηκε από άμεσες δικές μου ενέργειες.
- Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ, υπήρξε άμεση εκ μέρους μου και σε συνεργασία με τις Αρχές.
- Η Δημοτική Αρχή δεν έχει ευθύνη για την πράξη της υπεξαίρεσης και αυτό αποδείχθηκε από τις Δικαστικές Αρχές και το γεγονός της μη ασκήσεως δίωξης σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο.
- Η προσωπική μου ζωή είναι διαφανής και γνωστή σε όλους τους συμπολίτες μου και η καθημερινότητα μου χαρακτηρίζεται μόνο από δουλειά.
- Στην όποια καλοπροαίρετη και κακοπροαίρετη κριτική και στο όποιο δημοσίευμα, η απάντηση έχει δοθεί από τα ίδια τα γεγονότα. Ας έχουμε όλοι υπομονή.
- Σε πολιτικό επίπεδο, από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που έχει επαναληφθεί και θα γίνει πάλι, καθώς και τις αρμόδιες Αρχές.
- Συνεχίζω μαζί με τους Συμβούλους μου να προσπαθούμε να επιλύσουμε τα θέματα που προκύπτουν και να υλοποιήσουμε τα όσα εξαγγείλαμε. - Εσείς γνωρίζεται καλύτερα απ’ όλους το έργο μας και γι’ αυτό μας εμπιστευτήκατε να συνεχίσουμε. Να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.
Δήμαρχος Πόρου»

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ’

ΠΟΛΥ ΔΟΜΟΚΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

5 Σεπτεμβρίου 2012 - 9:16 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ…..

ΣΔΟΕ: Αντιδήμαρχος με μαύρες καταθέσεις 3 εκ. ευρώ
27 Ιουνίου 2012,
Δεν έσκασε με τόσα που "έφαγε";
ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
Τρία εκατομμύρια ευρώ έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ από τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε λογαριασμό αντιδημάρχου στη Στερεά Ελλάδα.
Ο αντιδήμαρχος είχε συσσωρεύσει τα ποσά τα τελευταία 7 χρόνια και δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα εισοδήματά του.
Στελέχη του ΣΔΟΕ εκφράζουν την εκτίμηση ότι τα χρήματα προέρχονται από παράνομες συναλλαγές του αντιδημάρχου με προμηθευτές του Δήμου.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με άνοιγμα λογαριασμών και όπως λένε τα ίδια στελέχη του ΣΔΟΕ θα φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αποκάλυψη κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας.

Την ίδια ώρα, το ξεσκόνισμα λογαριασμών συνεχίζεται σε ταχύτατους ρυθμούς από το ΣΔΟΕ και τα στελέχη της υπηρεσίας «υπόσχονται» νέα… λαυράκια.

28 Αυγούστου 2012 - 12:08 μ.μ.

REPORTER είπε...

Πάρε και μια παλιά υπόθεση για να καταλάβεις ,τι κάνουν οι σοβαροί δήμαρχοι και σοβαροί Δ.Σ και οχι αυτοι Που αποποιούνται από τις ευθύνες του ,ενώ θέλουν να αποκαλούνται Δήμαρχοι και Δ.Σ


Μαρτιος 2005

• Απολύθηκε υπάλληλος για υπεξαίρεση 25 χιλ. ευρώ και στάλθηκε στον εισαγγελέα
• Διαχειριστικός έλεγχος για τα έτη 2001-2005 (εδώ είναι όλη η μαγκιά του δημάρχου)

Σαν βόμβα έσκασε στην κοινωνία της Κηφισιάς η είδηση της υπεξαίρεσης υπαλλήλου της δημοτικής επιχείρησης «Κηφισέας», ύψους 25 χιλ. ευρώ περίπου, η οποία γινόταν σε βάθος χρόνου, από την πρόσληψή της το 2001, και ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα, όταν η καινούργια πρόεδρος του «Κηφισέα», κα Κοσμά, ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες για είσπραξη παλαιών οφειλών.
Το γεγονός γνωστοποίησε ο Δήμαρχος, κ. Χιωτάκης, στο δημ. συμβούλιο της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2005, ύστερα από εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του «Κηφισέα», το οποίο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, την παραπομπή της στη δικαιοσύνη, καθώς και την υποβολή αγωγής διεκδίκησης χρημάτων.
Επίσης, ο δημαρχος εισηγήθηκε - και εγκρίθηκε - η διενέργεια ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ για τα έτη 2001-2005, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς στον «Κηφισέα
Ο κ. Χιωτάκης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση κατάχρησης είναι ιδιαίτερα σοβαρή και θα ήταν αδύνατο η πολιτική ηγεσία να μην κινηθεί άμεσα μόλις τη διαπίστωσε, από τη στιγμή μάλιστα που υπήρξε ένορκη δήλωση της υπαλλήλου για την πράξη της αυτή.
«Είμαστε εδώ και έχουμε ταχθεί να υπερασπιζόμαστε τα χρήματα των Κηφισιωτών. Δεν μπορούμε να είμαστε ευαίσθητοι. Κανείς υπάλληλος δεν μπορεί να καταχράται δημόσιο χρήμα».

Ο κ. Βάρσος χαρακτήρισε το γεγονός σοβαρό και με μεγάλη έκταση, ενώ ζήτησε τα πορίσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης να κοινοποιηθούν στους επικεφαλής των συνδυασμών για ενημέρωσή τους.

Ο δημαρχος κ. Χιωτάκης διευκρίνισε ότι ήδη έχουν διενεργηθεί πολλοί έλεγχο» είτε από ορκωτούς λογιστές είτε εσωτερικοί, αλλά δυστυχώς κανείς δεν έφτασε στο ταμείο και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί ο διαχειριστικός έλεγχος.
Ο δημοτικός Συμβουλος κ. Κουρμαδιάς ήταν κάθετος και ζήτησε να κλείσει εδώ και τώρα ο «Κηφισέας», γιατί ντρέπεται να λέει έξω στον κόσμο ότι είναι δημοτικός σύμβουλος.

27 Αυγούστου 2012 - 2:59 μ.μ.

REPORTER είπε...

Ο Δήμαρχος –ο Εισαγγελέας και ο Γιωργάκης της ρόδου …..

Κλήθηκε σε απολογία δημοτικός υπάλληλος από τον Δήμαρχο
για υπεξαίρεση πανω απο 150.000 ευρώ
Στον Δήμαρχο Ροδίων υποβλήθηκε και εκκρεμεί προς αξιολόγηση ο φάκελος μόνιμου υπαλλήλου του Δήμου προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή ή μη πειθαρχικής ποινής μετά την άσκηση σε βάρος του δίωξης για κακουργηματική πλαστογραφία, υπεξαίρεση και απιστία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος. Ο Δήμαρχος αφού κάλεσε σε απολογία τον διωκόμενο υπάλληλο αναμένεται να αποφασίσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να του επιβάλει ποινή δίμηνης αργίας ή όχι και αν προβλέπεται μεγαλύτερη ποινή να παραπέμψει αρμοδίως τον φάκελο για σχετική εισήγηση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Θυμίζουμε ότι οι αποχρώσεις ενδείξεις σε βάρος του υπαλλήλου προέκυψαν από τα διαλαμβανόμενα σε έκθεση ελέγχου του ορκωτού λογιστή επί του θέματος είχε γνωμοδοτήσει ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου οποιος επεσήμανε ότι πειθαρχικό αδίκημα αποτελεί, κάθε παράβαση του υπαλληλικού καθήκοντος, εφ' όσον προήλθε από δόλο ή αμέλεια. Ο υπάλληλος μπορεί να τεθεί σε αργία εάν έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για αδίκημα το οποίο μπορεί να επισύρει την έκπτωση από την υπηρεσία. Τέτοια αδικήματα είναι όλα τα κακουργήματα και από τα πλημμελήματα, ανάμεσα σε άλλα, και η υπεξαίρεση, στην υπηρεσία ή κοινή, πλαστογραφία, απιστία και παράβαση καθήκοντος.
Η θέση σε αργία είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος-η-λόγοι υπηρεσιακοί
Κλήση Δημάρχου προς απολογούνται υπάλληλο
Εχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 110 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, Ν. 3584/2007, σύμφωνα με τις οποίες «πειθαρχικό παράπτωμα αποτελεί κάθε παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος που συντελείται με υπαίτια πράξη ή παράλειψη και μπορεί να καταλογισθεί στον υπάλληλο».
2. Τις διατάξεις των άρθρων 114 παρ. 1 (η δίωξη και η τιμωρία των πειθαρχικών παραπτωμάτων αποτελεί καθήκον των πειθαρχικών οργάνων), 115 (σχέση πειθαρχικού παραπτώματος και ποινής) 120 (πειθαρχικά όργανα) 121 (πειθαρχικοί προϊστάμενοι) 122 (αρμοδιότητα πειθαρχικώς προϊσταμένων) και 126 του ίδιου νόμου πειθαρχικής δίωξης).
3. Τις διατάξεις του εδ β του άρθρου 111 του ίδιου νόμου σύμφωνα με τις οποίες πειθαρχικό αδίκημα αποτελεί «η παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ποινικούς νόμους».
4. Το με αρ. πρωτ. 433/24-2-2010 έγγραφο του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Πρωτοδικών Ρόδου
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Πρωτοδικών μας γνωστοποιεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος σας για «1. πλαστογραφία μετά χρήσεως εις βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατ' εξακολούθηση από την οποία το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προκλήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο ανωτέρω νομικό πρόσωπο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, ο υπαίτιος δε εξακολούθησε επί μακρύ χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος και το αντικείμενο είναι-ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
2. Υπεξαίρεση στην Υπηρεσία εις βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατ' εξακολούθηση από την οποία το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προκλήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο ανωτέρω νομικό πρόσωπο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, ο υπαίτιος δε εξακολούθησε επί μακρύ χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος και το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
3. Απιστία σχετικά με την υπηρεσία εις βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατ' εξακολούθηση από την οποία το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προκλήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο ανωτέρω νομικό πρόσωπο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, ο υπαίτιος δε εξακολούθησε επί μακρύ χρόνο την εκτέλεση εγκλήματος και το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας
5. Το με αρ. πρ. 4531/26-3-2010 έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας δια του πληρεξουσίου δικηγόρου.της
6. Τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν. 3463/2006.
Να απολογηθείτε εγγράφως εντός τριών (3) ημερών από τη λήψη της παρούσας για την παραπάνω περιγραφόμενη πράξη που στοιχειοθετεί το πειθαρχικό αδίκημα της παρ. β του άρθρου 111 του Ν. 3584/2007.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ….
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ....
Αντιμέτωπος με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα είναι πλέον ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β.Παπαγεωργόπουλος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη σχετικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης του δήμου.
Σήμερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, άσκησε προσωποποιημένες διώξεις σε βάρος πρώην δημοτικών αρχόντων της πόλης και υπαλλήλων του Δήμου.
Ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος είναι πλέον κατηγορούμενος για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα.
Για την ίδια πράξη δίωξη ασκήθηκε κατά του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, (ο οποίος κρατείται ήδη προσωρινά για άλλη υπόθεση) του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, εντοπίστηκαν οι απαραίτητες ενδείξεις προκειμένου να ασκηθούν οι διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων.
Στο πολυσέλιδο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας καταγράφεται ότι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ. Αντίστοιχα τα ποσά στους λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη και του Μ. Λεμούσια είναι 6 εκατ. και 870.000 ευρώ, ενώ σε τραπεζικο λογαρισμό του δημοτικού υπαλλήλου εντοπίστηκε το ποσό των 160.000 ευρώ.
Την υπόθεση πλέον αναλαμβάνει να διερευνήσει ο 3ος ειδικός ανακριτής.

28 Αυγούστου 2012 - 10:49 π.μ.

REPORTER είπε...

22 Αυγούστου 2012 11:28 π.μ.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ.
Ο Δήμος ζητάει και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις για δεύτερη φορά το λογαριασμό για τα μολυσμένα νερά δικτύου ύδρευσης ,πριν τρία –πέντε και βάλε.. χρόνια….. Αντί να ζητάνε το λογαριασμό οι πολίτες (που δηλητηριάζονται τόσα χρόνια ) τον ζητάει ο δήμος….γυρίσανε όλα ανάποδα σε αυτή την χώρα.
Εκατοντάδες οι χρεωστικοί λογαριασμοί που έστειλε ο δήμος, χωρίς να αναφέρει ,ποια χρονική περίοδο είναι το χρεωστικό και ποιος είναι ο αριθμός μετρητή ποσίμου ύδατος.
Δημότες πήρανε μηχανογραφημένο λογαριασμό νερού το τέταρτο τρίμηνο του 2011( με προηγούμενες οφειλές μηδέν –πρώτο τρίμηνο 2012 πάλι οι προηγούμενες οφειλές μηδέν –αλλα στο δεύτερο τρίμηνο 2012 ατυχήσανε ,εμφανιστήκαν δια μαγείας χρεώσεις 100 ευρω- 200-500 ευρω και βάλε….με ειδοποίηση άλλου ενημερωτικού εγγράφου και όχι στο μηχανογραφημένο έντυπο χρέωσης νερού ύδρευσης.
Άλλοι πάλι πήρανε μηχανογραφημένο λογαριασμό νερού το τέταρτο τρίμηνο του 2011( με προηγούμενες οφειλές - μηδέν) και επίσης πήρανε φορολογική ενημερότητα.
Το πρώτο τρίμηνο 2012 πάλι προηγούμενες οφειλές μηδέν αλλα όταν πήγαινε στη εφορεία για φορολογική ενημερότητα τους περίμενε η λυπητερή του χρέους των 300 -500 ευρώ κλπ χωρίς πριν να έχουμε ενημερωθεί από τον δήμο για το χρεωστικό.
Ο Γιωργάκης και τα αφεντικά του αυτή την φορά ήταν γρήγοροι ,δεν ζήτησαν αποδείξεις για τα χρεωστικά νερού αλλα τα έστειλαν κατευθείαν στο ταμείο, όχι κοροΐδα !!!,να περιμένουν τους πολίτες να βρουν τις αποδείξεις και να γλυτώσουν την χρέωση και άλλοι δημότες να αρνουνται να πληρώσουν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση . Έβγαλε λοιπόν ο Γιωργάκης το χρεωστικό και το έστειλε κατευθείαν στην εφορεία.
Προσοχή… ζητήστε εξηγήσεις για τα παραπάνω και όσοι τυχόν έχετε όλες τις αποδείξεις( πράγμα δύσκολο) μην δίνεται τις κανονικές αποδείξεις αλλά φωτοτυπία της απόδειξης διότι μπορεί να σας ξανακαλέσουνε να πληρώσετε και θα ψάχνεται για την απόδειξη, αλλά τοτε φυσικά δεν θα την βρίσκετε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν οταν οι Γιωργακηδες μένουν στην θέση τους και γενικά χάνεται η αξιοπιστία της πολιτείας .Ο Γιωργάκης δεν είναι σε αργία ,όπως θα έπρεπε αλλά σας περιμένει με πλατύ χαμόγελο και ανοιχτές αγκάλες.
Σας δηλητηριάζανε ; πληρώστε το λογαριασμό, και μάλιστα διπλό για χάρη του Γιωργάκη.
Πόσο ευαίσθητοι και σοβαροί είναι οι άνθρωποι που διοικούν το δήμο; Δυο χρόνια τώρα, δεν τους ένοιαζε τι νερό πίνουν οι δημότες αλλά ΨΑΧΝΑΝΕ πόσα χρωστάνε οι πολίτες για το δηλητήριο που πίνουν και να μην ξέρανε θα έλεγες χαλάλι τους.

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ…. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ - ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ - ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΧΑΙΡΕΤΕ……… ΕΓΩ ΚΛΑΙΩ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ –ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ….ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΚΟ!!! ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ 2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΔΡΑΚΟΥΣ ...
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

22 Αυγούστου 2012 11:28 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

20 Δεκεμβρίου 2012 - 10:34 π.μ.

Ο/Η ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...
Δημοτικέ σύμβουλε

Πρώτα η κάθαρση τα του οίκου μας και μετά τα περεταίρω ..

Για δες τι αποκαλύφτηκε στη Μύκονο και σκέψου μήπως το ιδιο κόλπο παίχτηκε
Και στο δήμο Δομοκού .

ΈΤΡΩΓΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η απάτη ήρθε στο φως τυχαία. Πρώην και νυν δήμαρχος πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα, ενώ δυο υπάλληλοι του δήμου της Μυκόνου κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Το κόλπο... απλό. Κάποιοι έκοβαν και ακύρωναν αποδείξεις. Με τον τρόπο αυτό εισέπρατταν τεράστια ποσά τα οποία δεν έμπαιναν ποτέ στα ταμεία του δήμου, αλλά στις τσέπες. Τους.

Η απάτη γινόταν για χρόνια. Τουλάχιστον από το 2002 μέχρι το 2009. Όλα ήρθαν τυχαία στο φως. Ένας επιχειρηματίας ζήτησε ενημερότητα και ενώ είχε εκπληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις στο δήμο της Μυκόνου... βρέθηκε να χρωστάει! Στον έλεγχο που ακολούθησε αποκαλύφθηκε η απάτη.
Ο πρώην και ο νυν δήμαρχος, δυο δημοτικοί σύμβουλοι και δυο υπάλληλοι κλήθηκαν σε απολογία από τη δικαιοσύνη.
Ο προϊστάμενος του τμήματος εσόδων του δήμου, αλλά και ο ταμεία προφυλακίστηκαν.
Τώρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Κάτι μου θυμίζει , βρε τι μου θυμίζει!!!!! αμαν ο Γιωργάκης η βιτρινα του δημαρχείου Δομοκού
Καλά η Μύκονος ειναι «προχωρημένη» ο Δομοκός που είναι δέκα χρονιά πίσω πως βρέθηκε
με το ιδιο σύστημα ,μάλλον θα πήγε διακοπές ο Γιωργάκης στη Μύκονο ,ξέμεινε από χρήματα και του ηρθε η έμπνευση του ίδιου κόλπου!!!
Αφού το κόλπο ,σκέφτηκε περνάει στην Μύκονο δεν θα περάσει στο Δομοκό και είχε δίκιο
και βρήκε μάλιστα και υποστηρικτές!!!!. Και μάλιστα ποιους!!!! αυτούς που στείλαμε στο δήμο για να κάνουν την κάθαρση.
Για γέλια και για κλάματα είμαστε συμβουλεε !!!

Οπως βλέπετε σας τα έχω ξαναπεί άλλωστε ,το ιδιο σύστημα υπήρχε σε όλους τους Δήμους φρόντισε λοιπόν κυριε δημοτικέ σύμβουλε να καθαρίσει το δικό μας σπίτι , μια και είσαι ενεργό μέλος και μετά τα περαιτέρω.. οχι όμως με το σύστημα της αρπαχτης (χρεώσεις σε όποιον βρίσκουμε μπροστά μας και χρεώσεις με φόρους ) αλλά επιστροφή χρημάτων από αυτόν που έβαλε χέρι στο ταμείο και φυσικά την τιμωρία του.
Εσείς Κύριε σύμβουλε , τον Γιωργάκη τον έχετε βιτρινα στην είσοδο του δημαρχείου !!!!!!, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα .Αυτός τα έφαγε…, στο δημότη στείλατε το λογαριασμό (αλλα πάγκαλου δηλ).
Το ίδιο κόλπο, ολοι οι Γιωργακηδες των δήμων- εφορειών και της κυβέρνησης της χώρας .Αυτό λοιπόν δείχνει το επίπεδο αξιοπιστίας της δημοτικής αρχής ,όλων των δημοτικών συμβούλων αλλά και το και το επίπεδο το δικό μας. Μην αναρωτιέσαι λοιπόν κύριε σύμβουλε γιατί βρεθήκαμε στο σημείο που βρισκόμαστε.
Πρώτα λοιπόν τα του οικο μας και μετά τα περεταίρω …

Χωρίς κάθαρση , δεν υπάρχει μέλλον.

20 Δεκεμβρίου 2012 - 3:05 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

o Για τον παρατηρητη : Συμφωνω οτι η διαφανεια ειναι το αλφα και το ωμέγα. Στο ΔΣ αν το παρακολουθειτε θα ακουσετε για τη διαφανεια. Δεν τοποθετούμε εκτος Σωματος . Σε προσωπικη βαση μιλώ με το καθε πολίτη και προσπαθώ να ακουω τουλάχιστον...
Ρεπορτερ: ρωτοντας εμαθα οτι ο κ Γιωργακης ηδη οδηγείθηκε στον εισαγγελέα : Για τα οικονομικά του δήμου στο προηγούμενο ΔΣ ο κ Δήμαρχος ανελαβε την ευθύνη προσωπικα να μην γίνη ελεγχος ζητόντας απο την αντιπολιτευση εδω ειμαστε αν θελετε ελεγχω εδω ειμαστε......Ν. Η. Βασιλός
Ανεξάρτητος ΔΣ

Ανώνυμος είπε...

o Για τον παρατηρητη : Συμφωνω οτι η διαφανεια ειναι το αλφα και το ωμέγα. Στο ΔΣ αν το παρακολουθειτε θα ακουσετε για τη διαφανεια. Δεν τοποθετούμε εκτος Σωματος . Σε προσωπικη βαση μιλώ με το καθε πολίτη και προσπαθώ να ακουω τουλάχιστον...
Ρεπορτερ: ρωτοντας εμαθα οτι ο κ Γιωργακης ηδη οδηγείθηκε στον εισαγγελέα : Για τα οικονομικά του δήμου στο προηγούμενο ΔΣ ο κ Δήμαρχος ανελαβε την ευθύνη προσωπικα να μην γίνη ελεγχος ζητόντας απο την αντιπολιτευση εδω ειμαστε αν θελετε ελεγχω εδω ειμαστε......Ν. Η. Βασιλός
Ανεξάρτητος ΔΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ -- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ--
Έχει γίνει λοιπον διαχειριστικός έλεγχος ; όπως είναι νομίμως προβλεπόμενο και πρέπον να γινει;
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχει και άλλο έλλειμμα στο ταμείο από αυτό που έχει διαπιστωθεί μέχρι σήμερα, αν δεν γινει προβλεπόμενος διαχειριστικός έλεγχος ,οποίος εγγυάται το αποτέλεσμα αυτό. Μην μου πείτε ότι το εγγυάται ο δήμαρχος θα ήταν άτοπο και ανώφελο και δεν με ενδιαφέρει ως δημότη. Επίσης προκύπτει το ερώτημα ,Γιατι ο δήμαρχος όταν διαπιστώθηκε το γεγονός ,δεν συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να ι ενημέρωση τους δημοτικούς συμβούλους ,όπως όφειλε;
Όταν κάποιος υπάλληλος(ταμιας) προβαίνει σε τέτοιου είδους κινήσεις θα ηταν κάποιος αφελής να νομίζει ότι αυτος ενεργούσε μόνος μου (δεν το γνώριζε κανεις) επι δυο –τρία χρόνια περιπου και ήταν ο μοναδικός που ειχε προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Προφανώς είχε ενθαρρυνθεί από κάπου.
Εν παση περίπτωση, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός επιβάλετε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος οποίος θα δείξει αν διαπράχτηκαν και αλλου τέτοιου είδους ενέργειες. Ως δημότης και ως ψηφοφόρος(αλλωστε σου έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης) απαιτώ να φέρεις στο συμβούλιο το θεμα του διαχειριστικού ελέγχου ,όχι φυσικα για να ακουστεί ότι το είπες αλλα να το υπερασπιστείς ,φροντίζοντας να εχει το ανάλογο αποτέλεσμα.
Τελευταίο και σημαντικό δεν γνωρίζουμε την δικογραφία του υπαλλήλου Δεν γνωρίζομαι με τι κατηγορία και με τι στοιχεία εγινε η καταγγελία του υπαλλήλου .Εχει τεκμηριωθεί το αδίκημα. Εάν δεν είναι στοιχειοθετημενη σωστά ο υπάλληλος μπορεί να αθωωθεί και εγω να πληρώσω το τίμημα (στο μέλλον )όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα .Επρεπε να εχει ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για τον φάκελο του υπαλλήλου που πηγε στον εισαγγελέα ,όπως επικαλείστε.
Γενικα η ιστορια του δημου από το 2002 εως και το 2012 έχει πολλά ερωτηματικά για πολλες υποθεσεις ,πχ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ αιολικών και φωτοβολταικων πάρκων (επενδύσεις αξίας 120 εκατ. ευρω) κλπ
Αναμένω τις προβλεπόμενες φυσικά νόμιμες ενέργειες σας διαφορετικά όπως γίνεται αντιληπτό ,θα θεωρήσω ότι εξαπατήθηκα (Όσο αφορά τον ψήφο εμπιστοσύνης που σας έδωσα)

Με εκτιμηση
Ο παρατηρητης

REPORTER είπε...

Πρώτον Ο δημαρχος Όταν διαπιστώθηκε κακουργηματικη πράξη έπρεπε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και να διαταχτεί ΕΔΕ Η υπόθεση λεει ο δήμαρχος πηγε στον εισαγγελέα ,πότε έγινε; ασκήθηκε ποινική δίωξη; Οδηγήθηκε ο υπάλληλος στο υπηρεσιακό συμβούλιο; προκειμένου να κρίνει αν συντρέχουν λόγοι άσκησης υποχρεωτικής αργίας;
Δεύτερον ο δήμαρχος δεν είναι σε θέση από θέμα αξιοπιστίας(βάση των όσων έχει πράξει μέχρι σήμερα) να εγγυηθεί για τίποτα
Μου αναφέρετε (και το γνωρίζω) ότι για τα οικονομικά του δήμου στο προηγούμενο ΔΣ ο κ Δήμαρχος ανέλαβε την ευθύνη προσωπικά να μην γίνη έλεγχος ,ζητώντας απο την αντιπολίτευση εδω είμαστε αν θέλετε έλεγχο εδω είμαστε......
Ο δήμαρχος βλέπει όνειρα θερινής νυχτος κ Βασιλο και πρέπει να τον ξυπνήσετε… απαιτώντας να γίνει διαχειριστικός έλεγχος . Ακουσον ακουσον «Εγώ επέλεξα να μην έρθουν τα οικονομικά προβλήματα των πρωην δήμων στο συμβούλιο» η εγώ δεν ακούω καλά η αυτός δεν ξέρει τι λέει
Αυτά που λέει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να μην γίνει έλεγχος δεν ισχύουν ουτε στα παραμύθια. .
Σας έδωσα αρκετά ρεπορταζ που αφορούνε παρόμοιες περιπτώσεις για να πράξετε αναλόγως και σύμφωνα με το νόμο, όπως πράξανε σοβαροί δημοτικοί σύμβουλοι και σοβαροί δήμαρχοι.
Επίσης μπορείτε αφού ενημερωθείτε λεπτομερώς από το Δήμαρχο για την περίπτωση του υπαλλήλου να καλέσετε στο τηλ έναν νομικό σύμβουλο η έναν από τους δημάρχους (των ρεπορταζ που ανεφερα)που ειχαν το ιδιο συμβάν και να ενημερωθείτε για απορίες που έχετε για την διαδικασία του θέματος(η τεκμηρίωση του αδικήματος του υπαλλήλου) .Δεν είναι ντροπή να το κάνετε, ντροπή είναι να μείνετε αδρανής κ βασιλο.
Οσο για τον κυριο που σας σύστησε να ειστε πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σας έπρεπε να του συστήσετε να είναι πιο προσεκτικός στις πράξεις του (απευθείας αναθέσεις αιολικων και φωτοβολταικων παρκων αξιας 100-120 εκατ ευρω!!!!! ) σου λεει κατι η πράξη και το νούμερο διοτι εμένα μου λεει παρά πολλά κ βασιλο .Εργα μεγάλα μπορεί να μην εκανε ο δήμος Δομοκού εχει κάνει όμως μεγάλες απευθείας αναθέσεις
«Πολλά τα λεφτά Άρη «

Ανώνυμος είπε...

Τωρα δεν μιλάει ο ρεπόρτερ,ο παρατηρητής και ο Αγανακτισμένος περιφερόμενος Συμπολίτης αλλά ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης οποίος επιβεβαιώνει τα λεγόμενα τους
Παρε κ βασιλο την απάντηση (εκ προτέρων για τον Γιωργάκη του δημου) χωρίς να έχουμε τα στοιχεία του φακέλου του

Ρακιντζής: Αυτό είναι το πορτρέτο του διεφθαρμένου δημοσίου υπαλλήλου

2013-02-02 08:51:07

Απόλυτα περιγραφικός, με σχεδόν μυθιστορηματικό τρόπο, ο Λέανδρος Ρακιντζής, γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης περιγράφει το πορτρέτο του διεφθαρμένου υπαλλήλου .

Με συνέντευξή του στην Athens Voice, αναφέρει:
«Χωρίς να είναι κανόνας, από τα στοιχεία προκύπτει: έχει 20 με 25 χρόνια υπηρεσίας, πανεπιστημιακή εκπαίδευση, είναι υψηλά στην ιεραρχία. Γνωρίζει τους κανόνες, δεν φοβάται τίποτα επειδή είναι στα όρια της συνταξιοδότησης.
---- Ώσπου να τον πιάσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα έχει πάρει τη σύνταξή του. Εξάλλου, ένα ποινικό δικαστήριο κάνει επτά με οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί. Επιπλέον, πολλά εξαρτώνται από την πρώτη τοποθέτηση του δημοσίου υπαλλήλου. Εάν πέσει σε γραφείο αδιάφορο ή με λαμόγια, θα χαλάσει κι αυτός. Ιδίως στην επαρχία υπάρχει μια ομερτά. Αλληλοϋποστηρίζονται.--------
Γι' αυτό υπογραμμίζω ξανά και ξανά ότι πρέπει να επανέλθει το κώλυμα της εντοπιότητας.
Ο εφοριακός, ο πολεοδόμος, ο αστυνομικός δεν πρέπει να υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους».

Πηγή: iefimerida
xespao

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Ζητα λοιπόν τον φάκελο του υπαλλήλου και να γίνει διαχειριστικός έλεγχος όπως είναι υποχρέωση σου, διότι θα τον ζητήσουν οι δημότες από οτι γνωρίζω.
Πρώτα όμως ενημερώσου καλά για τους χειρισμούς και τον δυο υποθέσεων(υπαλλήλου -διαχειριστικού ελέγχου)

Σου είχαμε υποσχεθεί μια ευκαιρία αναγνώρισης(ζήτα την συμπαράσταση του κ Ιτουδη και κ Καλημερη, δυστυχώς ειναι οι μόνοι που παλεύουν την κατασταση) η προχώρα μονο σου και αν δεν προχωρήσετε, τότε μάλλον θα αναλάβουν οι δημότες


Εγώ σήμερα είμαι χωρίς δουλειά ,ο αδερφος μου δουλεύει και είναι απλήρωτος, και εσυ «εφαγες» μια μείωση μισθού 30-40% .Ξέρεις για πιο λογο κ βασιλο;

Πρώτον, γιατί υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί και δεύτερον γιατί υπάρχουν δήμαρχοι επιπέδου σαν τον πρωην και νυν και δημοτικοί σύμβουλοι σαν εσας ,με ελάχιστες εξαιρέσεις και ταμιες που αδειάσανε τα ταμεία.

Εσυ μας το ξεκίνησες ανάποδα ,από τον απλήρωτο εργολάβο και σε ρωταω αν ταμείο το έχει αδειάσει ο ταμίας πως θα πληρωθεί ο εργολάβος;

Για αυτό ξεκινάς από το ταμείο(διαχειριστικός έλεγχος).Απο όπου και να το ξεκινήσουμε το πράγμα στο ιδιο σημείο θα καταλήξουμε(στο ταμειο)

Φροντίζεις πρωτα να έρθουνε τα λεφτα στο ταμείο και μετά φωνάζεις τον εργολάβο να πληρωθεί, τοσο απλα είναι τα πράγματα που κάνετε ολοι σας πως δεν τα καταλαβαίνετε....

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

"Εχει στηθεί πλυντήριο αθωώσεων για επίορκους"
Δημοσιεύθηκε: 08:06 - 04/02/13

Η διαφθορά δεν μειώθηκε αλλά πλέον αποκαλύπτεται, υποστηρίζει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής,. Αναφέρει πως μπορεί να μειώθηκαν τα ποσά που διακινούνται, ωστόσο καταγράφεται σχετική αύξηση των παραβατών, καθώς κάποιοι προσπαθούν με τις πρακτικές αυτές να καλύψουν... τις περικοπές εισοδημάτων τους.
Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για το 2012, η ομάδα του κ. Ρακιντζή έχει εντοπίσει μέσω έλεγχων που πραγματοποιήθηκαν το παρελθόν έτος, τεράστια ποσά σε λογαριασμούς υπαλλήλων που σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες.
Από τις 2.700 εισερχόμενες καταγγελίες του 2004, οπότε και άρχισε η θητεία του ο κ. Ρακιντζής, υποδέχεται σήμερα περισσότερες από 20.000, πέραν των υποθέσεων που αυτεπαγγέλτως ερευνά η υπηρεσία επιθεώρησης.
Ο ίδιος ωστόσο σημειώνει ότι διακύβευμα παραμένει το αποτέλεσμα, η επιβολή ποινών και η περιστολή της διαφθοράς. Σ' αυτό το πλαίσιο, όμως αποκαλύπτονται τεράστια προβλήματα:
• Με τις αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο (με τον νόμο 4014/2011) του αφαίρεσαν το δικαίωμα έφεσης στις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων. Ετσι, σημειώνει έχει στηθεί “πλυντήριο” αθωωτικών αποφάσεων για επίορκους υπαλλήλους.
• Στο ποινικό σκέλος υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης στα δικαστήρια. Εχουν σταλθεί 2.000 υποθέσεις στο εισαγγελέα και δεν έχει τελειώσει καμία. Κάνει μάλιστα λόγο για καθυστερήσεις που αγγίζουν τα όρια της “αρνησιδικίας”!
• Οι ποινές είναι τόσο μικρές ώστε να μην θεωρούνται αποτρεπτικές. Ενας χρόνος φυλακή εξαγοράσιμος είναι περίπου 3 – 3,5 χιλιάδες ευρώ και δεν λειτουργεί αποτρεπτικά.
Ο κ. Ρακιντζής εκτιμά ότι το κόστος της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς αγγίζει τα 30-35 δισ. ευρώ ετησίως. Πέραν της επίπτωσης στα δημόσια οικονομικά, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι υπάρχουν σημαντικές παράπλευρές συνέπειες, όπως ότι δεν μπορούν να προσελκυστούν επενδύσεις χωρίς αξιόπιστο σχέδιο πάταξης της διαφθοράς.
Αναφέρεται τόσο στη βούληση της παρούσας κυβέρνησης όσο και των εξωτερικών παραγόντων, όπως η τρόικα και η Task Force για τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου κατά της διαφθοράς, ένα θεσμό που θεωρεί ότι θα αποδώσει άμεσα καρπούς.
Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι πάντα το πρόβλημα εμφανίζεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και για αυτό προτείνει “σκληρές” πρακτικές παρεμβάσεις (κόλλημα εντοπιότητας, ανάδειξη προϊσταμένων από άλλους χώρους κ.ά.).
Αναφορικά με τη λειτουργία του κράτους τονίζει ότι πρέπει να μικρύνει και να δημιουργηθούν νέες οργανωτικές δομές.
Τέλος, αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία που ηγείται είναι επίσης “θύμα” της κρίσης με περικοπές του προϋπολογισμού που αγγίζουν το 60%, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ταξίδια για επιτόπιες έρευνες των επιθεωρητών.

Author Details