Καταργείται και ο ΟΔΔΥ Λάρισας

Παρελθόν αποτελεί για τη Λάρισα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού ή αλλιώς ΟΔΔΥ, καθώς καταργείται σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η νέα υπηρεσία που θα προκύψει ονομάζεται Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού και θα ανήκει στη Διεύθυνση Τελωνείων του υπουργείου Οικονομικών.


Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του πρώην ΟΔΔΥ Λάρισας κ. Γιάννη Μαμαλούδη δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στις αρμοδιότητες της νέας διεύθυνσης, δηλαδή δεν θα υπάρξει καμία απόλυση και το προσωπικό θα εργάζεται με την ίδια σχέση εργασίας.

Σήμερα στον ΟΔΔΥ της Λάρισας, που καλύπτει τις περιοχές της Θεσσαλίας, Ηπείρου, Φθιώτιδας, Πιερίας, Κέρκυρας απασχολούνται 7 άτομα, ενώ αντίστοιχα στα παραρτήματα του πρώην ΟΔΔΥ πανελλαδικά απασχολούνται 80 υπάλληλοι, ωστόσο τα νέα δεδομένα δεν φαίνεται να τους ανησυχούν, καθώς ουσιαστικά για τους ίδιους δεν αλλάζει κάτι.

«Είμαστε μία εμπορική επιχείρηση επισημαίνει ο κ. Μαμαλούδης και από το 1982 που ξεκίνησε η λειτουργία της στην περιοχή, έχουμε δημιουργήσει το δικό μας πελατολόγιο, ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είμαστε και εύχομαι με τη νέα εξέλιξη των πραγμάτων να ισχύσει το ίδιο, εμάς αυτή η αλλαγή φαινομενικά τουλάχιστον δεν δείχνει να μας πλήττει μα ούτε και να μας ευνοεί και αυτό που αρχικά είχε δημοσιευθεί στον Τύπο περί αυξήσεων στους υπαλλήλους που αγγίζουν το 25% είναι εντελώς ανυπόστατο» καταλήγει ο κ. Μαμαλούδης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπεται μέχρι τα μέσα Απριλίου να έχει γίνει η μεταφορά της διεύθυνσης στο τελωνείο της Λάρισας επί της οδού Φαρσάλων.

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΤΖΙΡΟΣ

Παρά την οικονομική κρίση την τελευταία διετία δεν υπήρξε πτώση του τζίρου, αντίθετα πουλήθηκαν 1000 αυτοκίνητα για κυκλοφορία και άλλα τόσα για ανακύκλωση, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός σύμφωνα με τον κ. Μαμαλούδη. Ο πρώην ΟΔΔΥ Λάρισας κατά μέσο όρο βγάζει σε δημοπρασία μία φορά το μήνα, 60 έως 70 αυτοκίνητα. Επίσης αποσύρθηκαν το τελευταίο διάστημα από υπηρεσίες του δημοσίου πάνω από 150 αυτοκίνητα καθώς ήταν μεγάλου κυβισμού και εκποιήθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Από το 1982 μέχρι και σήμερα, πλέον ο πρώην ΟΔΔΥ της Λάρισας λειτούργησε με ιδιαίτερα ικανοποιητικό τρόπο. Στην αποθήκη του πρώην οργανισμού, στο 7 χλμ. Λάρισας-Συκουρίου φιλοξενήθηκαν τροχοφόρα του δημοσίου διαφόρων κατηγοριών και ποιότητας αλλά και κατασχεμένα από διάφορες παράνομες πράξεις αυτοκίνητα τα οποία δημοπρατήθηκαν και αγοράστηκαν από πολίτες σε αρκετά προσιτές τιμές. Να σημειωθεί ακόμη ότι τα κατασχεμένα αυτοκίνητα φυλάσσονται στο χώρο της υπηρεσίας και αν στο διάστημα των 3 μηνών δεν εκδοθεί απόφαση δικαστηρίου για την απόδοση τους στους πρώην κατόχους τότε αυτά εκποιούνται. Επίσης στην πολύχρονη λειτουργία του οργανισμού εκποιήθηκαν πλωτά, εξοπλισμοί γραφείων, χαρτί και κυνηγετικά όπλα.

Για λίγες ακόμη ημέρες όσοι πολίτες επιθυμούν να απευθυνθούν στον πρώην ΟΔΔΥ Λάρισας μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2410-253.837, 2410-531.792. Από τα μέσα Απριλίου θα πρέπει να αναζητούν τη διεύθυνση σε νέα τηλέφωνα στο Τελωνείο της Λάρισας
http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=7&aid=37803
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details