ΔΕΗ: Δεν κόβονται οι παροχές λόγω απλήρωτου χαρατσιού

ΔΕΗ: Δεν κόβονται οι παροχές λόγω απλήρωτου χαρατσιού


Σαφή (προεκλογική ;;;) δέσμευση, ότι δε θα κόβεται η παροχή ρεύματος σε καταναλωτές που εξοφλούν το αντίτιμο της κατανάλωσης, έστω κι αν δεν πληρώνουν το χαράτσι, απέσπασαν από τη ΔΕΗ οι «Πολίτες κατά τους Χρέους», κατά τη σημερινή διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι Ηρακλείου Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία -με ανοιχτή μάλιστα ακρόαση παρουσία των διαμαρτυρομένων πολιτών - με τον προϊστάμενο της Περιφέρειας Νήσων της ΔΕΗ Αντώνη Δασκαλάκη, Όπως εξήγησε ο κ. Δασκαλάκης, η οδηγία που δίνεται από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ είναι να μην κόβονται -μέχρι νεωτέρας- παροχές, λόγω μη εξόφλησης του χαρατσιού και ενόψει των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Η ως άνω οδηγία αφορά στους οικιακούς καταναλωτές αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που όμως έχουν εξοφλήσει το ρεύμα που καταναλώνουν.
Λίγο μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας, ο διευθυντής του τμήματος νήσων της ΔΕΗ κ. Δασκαλάκης, μιλώντας σε ραδιόφωνο του Ηρακλείου, επισήμανε ότι δε θα κοπεί καμία παροχή λόγω της οφειλής του χαρατσιού και ζήτησε από τους πελάτες της ΔΕΗ στους οποίους έγιναν οι διακοπές, εφόσον έχουν πληρώσει το ρεύμα που κατανάλωσαν, να επικοινωνήσουν με τη ΔΕΗ Ηρακλείου, ώστε να γίνει η επανασύνδεσή τους με το δίκτυο και μάλιστα χωρίς την καταβολή του τέλους επανασύνδεσης.
«Η ένταση που επικράτησε στο γραφείο του διευθυντή της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι κ. Κουρλετάκη πυροδοτήθηκε από το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έγιναν διακοπές ακόμα και σε οικιακούς καταναλωτές, καθώς -με βάση τη συνομιλία με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Περιφέρειας Νήσων- διεφάνη ότι οι τοπικοί παράγοντες της Επιχείρησησης επιδεικνύουν υπέρμετρο ζήλο στην επιβολή των μέτρων είσπραξης, επιστρατεύοντας ακόμα και τη διακοπή παροχών», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι «Πολίτες κατά του Χρέους».
«Η σημερινή μέρα ήταν μια σημαντική νίκη στον αγώνα μας κατά του απαράδεκτου και εκβιαστικού μέτρου. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά μέχρι την τελική κατάργησή του. Περισσότερες από 8.000 οικογένειες και επιχειρήσεις στο Ηράκλειο δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι. Συνεχίζουμε τη συλλογή λογαριασμών για τους οποίους καταβάλλεται ΜΟΝΟ η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. Καλούμε ακόμα και τους πολίτες που πλήρωσαν να μην καταβάλλουν τις επόμενες δόσεις. Ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα», υπογραμμίζουν.

Δείτε και το σχετικό βίντεο στην aftodioikisi.gr Ρητή δέσμευση προϊσταμένου ΔΕΗ Περιφέρειας Νήσων ότι δε θα κοπεί το ρεύμα.
Ο προιστάμενος της ΔΕΗ Περιφέρειας Νήσων διαβεβαιώνει πως δεν κόβεται το ρεύμα σε οικιακούς καταναλωτές, εδώ (ηχητικό).
Για το μαζικό-δικαστικό «χτύπημα» σε κυβέρνηση, ΔΕΗ για το χαράτσι, με αφορμή προσφυγή του Δήμου Κορυδαλλού, εδώ.

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/17873
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details