Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δημιουργεί ο Δήμος Καρδίτσας

Μια διαφορετική από τις άλλες χρονιές εορταστική ατμόσφαιρα ετοιμάζεται να δημιουργήσει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Καρδίτσας στην περιοχή,


...σε μια προσπάθεια να μεταβάλλει το κλίμα απαισιοδοξίας και ανασφάλειας που έχει προκαλέσει στην κοινωνία η πρωτοφανής οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα.




Για το σκοπό αυτό, ο Δήμαρχος Κώστας Παπαλός συγκάλεσε, ευρεία σύσκεψη φορέων, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Στ. Παπαγεωργίου, Ν. Καραγιάννης, Β. Ευαγγελακόπουλος, και Λ. Τσιούκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ Ι. Ζορμπάς, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ Ολ. Μακρή, ο Πρόεδρος των Εργαστηρίων Τέχνης Β. Μπατζιάκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χ. Παπαδημητρίου και Ουρ. Σούφλα, καθώς και εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών, τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών και τον Ιππικό Σύλλογο Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας».



Στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για τις εκδηλώσεις που θα πρέπει να διοργανωθούν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και κατατέθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες απόψεις, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις.



Σε σύντομη τοποθέτησή του κ. Παπαλός επισήμανε ότι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής - με γνώμονα πάντα το χαμηλότερο δυνατό κόστος - προβλέπει στολισμό του Δημαρχείου, κεντρικών οδών, πλατειών στην πόλη και στις κοινότητες, καθώς επίσης και οργάνωση πολλών διαφορετικών παραδοσιακών, μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα «χρωματίσουν» την εικόνα του Δήμου, προσδίδοντάς του παράλληλα έντονο εορταστικό χαρακτήρα.



Όπως είπε ο κ. Δήμαρχος δυο είναι οι βασικοί στόχοι των φετινών εκδηλώσεων:



Τα μικρά παιδιά να παίξουν και να διασκεδάσουν αισθανόμενα την ιδιαιτερότητα αυτών των άγιων ημερών και οι άποροι συμπολίτες μας να νιώσουν ότι δεν βρίσκονται στο περιθώριο και ότι η κοινωνία νοιάζεται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.



Στην διάρκεια της σύσκεψης δηλώθηκε τόσο από το Επιμελητήριο, όσο και από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας ότι προτίθενται να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια προσβλέποντας στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης, ενώ και οι άλλοι συμμετέχοντες υπογράμμισαν ότι θα είναι ενεργοί υποστηρικτές του εορταστικού πλάνου, το οποίο θα λάβει την τελική του μορφή σε νέα συνάντηση που αποφασίστηκε να γίνει ξανά στο Δημαρχείο, την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011.



Δυναμική πάντως αναμένεται να είναι στις γιορτές η παρουσία του Δικτύου Τροφίμων και Ποτών και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών με έμμεση και άμεση εμπλοκή στην υποστήριξη, ή διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων.



Να σημειωθεί ότι τεχνικά συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει ήδη τις εργασίες στολισμού στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και θα τις συνεχίσουν το επόμενο διάστημα με εντατικούς ρυθμούς στις περιφερειακές συνοικίες και στις δημοτικές κοινότητες, ώστε αρχές του Δεκεμβρίου να αρχίσουν οι εκδηλώσεις.

http://www.trikalanews.gr/article/38454/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details