απο το νέο troktiko!!

Αγαπητό Troktiko,




Καλή επιστροφή να έχετε.



Πάμε τώρα στο θέμα:



Ενώ ο νόμος ορίζει ότι θα πρέπει ο επιχειρηματίας να δηλώνει τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης του οποίου το διαχειριζόμενο έργο θα παίξει στο κατάστημά του, οι Δήμοι λόγω αιτιών «αδιευκρίνιστων» παρέχουν τη λίστα των δικαιολογητικών εντός της οποίας υπάρχει αυθαίρετα (ενώ δεν προβλέπεται από το νόμο) το όνομα της ΑΕΠΙ.Άρα ζητά ο Δήμος τη σύμβαση με την ΑΕΠΙ για την έκδοση της αδείας μουσικής για το κατάστημα της επιχείρησης.Πάμε τώρα στο τί ισχύει: Επειδή με την ΑΕΠΙ τα έχουν βάλει πρώτοι οι καλλιτέχνες, πληροφορούμε ότι πέρα από την ΑΕΠΙ έχουν δημιουργηθεί και άλλοι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας.



Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΑΤΩ, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και άλλες.



Η ΕΡΑΤΩ για παράδειγμα έχει Δ.Σ. που απαρτίζεται από τους :

Δήμητρα Γαλάνη: Πρόεδρος

Χάρις Αλεξίου: Αντιπρόεδρος

Αναστασία Μουτσάτσου: Γενική Γραμματέας

Γιάννης Θωμόπουλος: Ταμίας

Ρόμπερτ Ουίλλιαμς: Μέλος

Γιώργος Γερολυμάτος: Μέλος

Αγνή Χατζηκοτάκη: Μέλος



Άρα, αν κάποιος είναι φανατικός με την Γαλάνη και παίζει στο μαγαζί του μόνο Γαλάνη και Αλεξίου και Γερολυμάτο, η πληρωμή προς την ΑΕΠΙ είναι χωρίς νόημα γιατί θα έπρεπε να πληρώσει την ΕΡΑΤΩ.

Ωστόσο, η ΑΕΠΙ ούτε ποιους καλλιτέχνες διαχειρίζεται έχει ανακοινώσει, ούτε ποιους δεν διαχειρίζεται.

Για να υπάρχει θολό τοπίο και οι περισσότεροι να μην ξέρουν τί πληρώνουν. Και άρα να παραμένει μόνη στο παιχνίδι.



Επειδή το άδικο λοιπόν και η συμπαιγνία είναι μεγάλα καθώς και τα συμφέροντα, εμείς ήδη από σήμερα το πρωί βάλαμε μπροστά το σχέδιο:



Καλούμε με αίτησή μας (σε δήμο της Στερεάς Ελλάδας), να μας χορηγήσει σε καφετέρια νεοϊδρυόμενη, άδεια μουσικής με τη σύμβαση εξαίρεσης από οργανισμό συλλογικής διαχείρισης του εξωτερικού.



α)Αν την δώσει την άδεια μουσικής θα δημιουργηθεί δεδικασμένο και θα το αναρτήσουμε στο διαδίκτυο ώστε να γίνει πρότυπο και για όλους τους άλλους.

β)Αν δεν την δώσει ο δήμος προφασιζόμενος «κάτι», τότε παρακωλύει τη λειτουργία της επιχείρησής μας και θα πρέπει να εξηγήσει στον εισαγγελέα με ποιο σκεπτικό τύπωσε στη λίστα δικαιολογητικών για άδεια μουσικής συγκεκριμένα το όνομα της ΑΕΠΙ (κάτι που είναι μεροληψία, αθέμιτος ανταγωνισμός και πλημμελής εκτέλεση καθήκοντος). Έχουμε στα χέρια μας λίστες δικαιολογητικών από αρκετούς Δήμους ήδη. Κάποιοι μάλιστα εκτός της ΑΕΠΙ φέρουν και εναλλακτική επιλογή την ΕΡΑΤΩ ή την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Και θα πρέπει να εξηγήσουν και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης επίσης τις πράξεις τους.



Καλούμε όλο τον επαγγελματικό κόσμο να πληροφορηθεί την αλήθεια, ώστε να ξέρει γιατί και ποιον πληρώνει κάθε φορά. Η δράση μας δεν είναι ενάντια στην ΑΕΠΙ, αλλά ενάντια στο ομιχλώδες τοπίο. Στην ημιμάθεια που οδηγεί σε εξαπάτηση.

Γιατί απλά, τα πράγματα δεν είναι όπως πάνε κάποιοι επί χρόνια να τα παρουσιάσουν. Και σε περιόδους κρίσης είναι η καλύτερη στιγμή να πάψουν οι σπατάλες της κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης.



Στόχος μας πια είναι η δημιουργία οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα διαχειρίζεται συνδρομές ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ για όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες και η σε δεύτερο επίπεδο συγκέντρωση δουλειάς από όλα τα μικρά ελληνικά συγκροτήματα για τη δημιουργία ελληνικής βάσης με μουσικά κομμάτια ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details