μάχη διεξάγεται μεταξύ Κίνας, Γαλλίας και Γερμανίας

Σκληρότερη και από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο ή τη μάχη που διεξήχθη ανάμεσα σε Κινέζους και Μογγόλους το 14ο αιώνα με τη κατασκευή του σινικού τοίχους, είναι η μάχη που διεξάγεται μεταξύ Κίνας, Γαλλίας και Γερμανίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο και τα τραίνα της Ελλάδας.




Οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο υποδομών, φέρνει στην επιφάνεια το απίστευτο παρασκήνιο και τον πόλεμο... που μαίνεται για το ποια χώρα θα αναλάβει την ευθύνη του εκσυγχρονισμού των τραίνων. Ήδη μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στις ΔΕΚΟ, ο ΟΣΕ πρόκειται να περάσει σε ιδιωτικό φορέα και για το σκοπό αυτό, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, ανάλογα με τις σχολές που προέρχεται ο καθένας, θέλει και την ανάλογη χώρα να μπει στα τραίνα που ιδιωτικοποιούνται.



Βεβαίως δεν υπάρχει κανείς υπουργός με Κινεζική φιλοσοφία ή σχολή που να προέρχεται, είναι όμως τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον της Κίνας ιδίως μετά το πάτημα του ποδιού της στο Λιμάνι του Πειραιά που μερικοί εξ αυτών φλερτάρουν με την ιδέα, τα τραίνα να δοθούν στους Κινέζους και όχι στους Γερμανούς ή τους Γάλλους. Για καλό και για κακό πάντως αρχίστε ταχύρυθμα μαθήματα Κινεζικών γιατί μπορεί να σας χρειαστούν.



Πηγή:Άρμα Πολιτών
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details