24ωρη απεργία στα εμπορικά καταστήματά

Έντονη αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η απόφαση των εμπόρων της Αθήνας να ανοίξουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, καθώς η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κήρυξε 24ωρη απεργία για την ημέρα εκείνη για τους εργαζόμενους σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας.




Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ομοσπονδία κάνει λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόφαση του νομάρχη Αθηνών να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο και καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα «σε όσους προσπαθούν μέσα στην οικονομική κρίση και την ύφεση να καταργήσουν την αργία της Κυριακής και να επιβάλλουν μαζί με το πετσόκομμα των μισθών την περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».



Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας εμμένει στην απόφασή του να ανοίξουν τα καταστήματα από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.



«Εάν πρέπει να επαναστατήσουμε θα το κάνουμε. Εάν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Καρέλλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο σύλλογος θα χρησιμοποιήσει όλα τα δικαστικά μέσα που είναι διαθέσιμα, καθώς θεωρεί ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης θα συμβάλει όχι τόσο στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων όσο κυρίως στη βελτίωση της ψυχολογίας των καταναλωτών.



Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καρέλλας, η Αθήνα κατά το 2010 έχει ταλαιπωρηθεί από 771 συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, με το μέσο όρο του αποκλεισμού της αγοράς να υπολογίζεται στις 4 ώρες και 10 λεπτά. Σημειώνεται πως σήμερα θα εκδικαστεί η προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εμποροϋπάλληλοι και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details