Συναυλίες με ηχηρά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής

Η είσοδος στις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας είναι δωρεάν για όλους




Με ηχηρά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου συνεχίζεται, για μια ακόμη χρονιά, το Φεστιβάλ Λιμνών Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας με την ευγενική χορηγία των εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΑΕ, ΦΕΡΡΟΒΙΑΛ και ΟΠΑΠ ΑΕ.



Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010, στις 9.30 το βράδυ στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Λάμπρου Καρελά, του Φίλιππου Πλακιά και της Σίσης Παπαγιαννούλη, σε τραγούδια ερωτικά, αισθηματικά, ρομαντικά, αστεία, παιχνιδιάρικα αλλά πάντα τραγούδια γεμάτα πάθος. Μπαλάντες, έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά, όλα μέσα από τη δομή ενός προγράμματος που μας προσκαλεί να τραγουδήσουμε μαζί τους από καρδιάς.



Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010, στις 9.30 το βράδυ στο Θέατρο Κτημένης στη Λίμνη Σμοκόβου, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα και του Μύρωνα Στρατή. Φέτος το καλοκαίρι ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξανασυναντάει τους φίλους του στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχοντας στο πλευρό του τον Μύρωνα Στρατή και τον Mc Yinka. Ο Μύρωνας Στρατής, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του. Ο Mc Yinka στενός συνεργάτης τα τελευταία χρόνια του Φίλιππου Πλιάτσικα, ένας ιδιαίτερος τραγουδοποιός με έντονη σκηνική παρουσία. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα μας θυμίσει τα τραγούδια που αγαπήσαμε από τους 4 προσωπικούς του δίσκους αλλά και μουσικά στιγμιότυπα της κοινής του πορείας με τους ΠΥΞ ΛΑΞ.



Την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010, στις 9.30 το βράδυ στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Τάνιας Τσανακλίδου. Ενδεικτικές για τη συναυλία είναι οι δηλώσεις των δυο καλλιτέχνιδων: «Συναντηθήκαμε πριν χρόνια όταν και οι δύο ψάχναμε τον δρόμο μας. Έκτοτε πέρασε πολύς καιρός, όμως κάθε φορά που κλέβαμε λίγο χρόνο για μας, μοιραζόμασταν μυστικά και όνειρα. Καμιά φορά και φόβους…

Λέγαμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε μια ωραία παράσταση! Δε βιαζόμασταν. Ήρθε μόνο του και με τρόπο φυσικό. Φέτος το καλοκαίρι ταξιδεύουμε παρέα. Παίρνουμε όπλο τα τραγούδια μας, συντρόφους μας οχτώ υπέροχους μουσικούς και με το νου και την καρδιά πάμε να βρούμε τους φίλους μας, να θυμηθούμε το όνειρο, αυτό που από παλιά μας ένωνε».



Την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010, στις 9.30 το βράδυ στο Θέατρο Κτημένης στη Λίμνη Σμοκόβου, θα πραγματοποιηθεί Ροκ Συναυλία με την «Κερδοσκοπική Συμμορία». Ένα γκρουπ που εκφράζεται και ζει ροκ. Το αποτελούν ο Βασίλης Πατές, που παίζει κιθάρα, συνθέτει μουσική και γράφει τους στίχους των τραγουδιών, ο Αριστείδης Κατσανάς στα ντραμς και τα φωνητικά και η Λία Κούτς στα πλήκτρα, το μπάσο και τα φωνητικά. Γράφουν τραγούδια με ελληνικούς ρυθμούς και στίχους, κρατώντας τον ηλεκτρικό ήχο σαν αποτύπωμα της ροκ διαδρομής τους. Προσπαθούν είτε σκωπτικά είτε διεκδικητικά να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Αυτή πιστεύει η Συμμορία ότι είναι η μόνη συνεχής και ειλικρινής επανάσταση, που θα αμφισβητούν, υποκλινόμενοι όμως μπροστά της.



Η είσοδος στις παραπάνω μουσικές εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details