σαφάρι..απο κυβέρνηση και ΣΔΟΕ

Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου μετά τη σύντομη καλοκαιρινή ανάπαυλα για τους αξιωματούχους της Κυβέρνησης, οι οποίοι, ο καθένας στο πόστο του, θα πρέπει να συνδράμουν ώστε το Κράτος να συγκεντρώσει 26,4 δις ευρώ έως το τέλος του έτους. Μόνο έτσι θα μπορέσει να τηρηθεί ο προϋπολογισμός που έχει τεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, η στρατηγική του οποίου εστιάζεται στην πάταξη της φοροδιαφυγής –άλλωστε δεν έχει μείνει από πού αλλού «να τα πάρουν». Έτσι το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αναβρασμό και θα μεταθέσει τις εξορμήσεις του από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα με στόχο πάντα μεγαλο-εισοδηματίες και μεγαλο-ιδιοκτήτες που χρωστούν στο Δημόσιο.




Από τους ελεύθερους επαγγελματίες, το ΥΠΟΙΚ φιλοδοξεί να συγκεντρώσει έως το τέλος του έτους 5 δις ευρώ (2,4 δις στο εξάμηνο).



Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο προβλέπει τη συγκρότηση πέντε ειδικών ομάδων δράσης για την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου, τη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών, την ενίσχυση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών την εντατικοποίηση των ελέγχων σε έχοντες και κατέχοντες και τη σύσταση ειδικής ομάδας ράμπο για φορολογούμενους με μεγάλα εισοδήματα. Θα γίνεται διασταύρωση στοιχείων για τις καταθέσεις στο εξωτερικό, για το ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων σε συνάρτηση με την ακίνητη περιουσία, ενώ θα εφαρμοστούν τεκμήρια διαβίωσης και πόθεν έσχες, που έχουν προγραμματιστεί να αποδώσουν έξτρα έσοδα 400 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.



Εκτός από τον φόρο εισοδήματος, η Εφορεία ετοιμάζεται να ζητήσει την καταβολή του ΕΤΑΚ 2009, και την είσπραξη του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας 2010. Όσοι δήλωσαν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά 1% επί του καθαρού ατομικού εισοδήματος.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details