Επεισόδια με ΜΑΤ και δακρυγόνα στο κέντρο της Αθήνας

Εκτενή επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία ξεκίνησαν από την Ομόνοιας και κατά μήκος της Πανεπιστημίου.


Στην πλατεία Ομόνοιας άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, εγκλωβίστηκαν από νεαρούς ,οι οποίοι πετώντας τους πέτρες και μολότοφ, οδήγησαν σε συμπλοκές είναι σώμα με σώμα. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις.



Στη Νομική Σχολή και έξω από το Ρεξ, στην Πανεπιστημίου, γίνονται εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών. Λίγο νωρίτερα, ομάδα νεαρών εξαπέλυσε επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στην Κοραή, με πέτρες και μολότοφ.

Μεγάλος πετροπόλεμος έγινε και στα Προπύλαια, όπου ένας πολίτης περαστικός τραυματίστηκε. Για να διαλυθούν οι διαδηλωτές, έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.



Σχετικά με τις κοινωνικές αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις ο κ. Παπανδρέου δήλωσε χθες , ότι κατανοεί τις αντιδράσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Κανένας, είπε, δεν θέλει να λαμβάνει σκληρά μέτρα, αλλά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τα χαρακτήρισε "έκτακτα μέτρα" για τη σωτηρία της πατρίδας.



Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις δημιουργούν μια συγκεκριμένη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό η οποία μπορεί να γίνει εύκολα αντικείμενο εκμετάλλευσης και να έχει επιπτώσεις σε διάφορους τομείς όπως ο τουρισμός. Η χώρα μας αδικείται από αυτή την εικόνα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, και είναι σημαντικό να την ανορθώσουμε.



Επίσης επέστησε την προσοχή στους στόχους των διαδηλώσεων. Διότι, όπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για την κρίση. Κάποιες διαδηλώσεις ενδεχομένως να στρέφονται και κατά των προσπαθειών να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση στην οποία άλλοι την έφεραν.

http://www.hbnews.gr/permalink/27939.html
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details