Μείωση 20% των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων, και επίδομα αδείας

Αυστηρές συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για την άμεση λήψη νέων επώδυνων μέτρων, προκειμένου να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση, έκανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Oλι Ρεν από την Αθήνα. Ενδεικτικό των θυσιών που καλούνται να κάνουν οι Έλληνες πολίτες, η φράση του κοινοτικού επιτρόπου: «Έλληνες κουράγιο».


Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε προϊδέασει για τις προθέσεις του, καθώς δήλωσε εύγλωττα στο υπουργικό συμβούλιο πως «συγκινούμαι όταν βλέπω στον δρόμο ανθρώπους του μόχθου να μου λένε ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τον μισθό τους για την πατρίδα»!




Τα δύσκολα λοιπόν έρχονται τώρα, με τον πρωθυπουργό να συγκαλεί εκτάκτως αύριο το υπουργικό συμβούλιο για να ανακοινώσει νέα, σκληρότερα μέτρα, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 4% στο 8,7% δηλαδή από 12,7%.

Το δεύτερο πακέτο που εισηγήθηκε το οικονομικό επιτελείο στον πρωθυπουργό, ύστερα βέβαια από τις ασφυκτικές πιέσεις των κοινοτικών, υπολογίζεται ότι εξοικονομεί 3,5 δισ. ευρώ, το ελάχιστο δηλαδή που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.



Ο κ. Παπανδρέου αύριο θα προβεί στις επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα. Αυτά αναμένεται να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αύξηση του ΦΠΑ, του φόρου κατανάλωσης, των ποτών και των τσιγάρων, ενώ σύνθετα είναι τα πράγματα για τον 14ο μισθό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Βρυξέλλες ζητούν την περικοπή του



Στα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός προβλέπουν μείωση κατά 20% των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, καθώς και του επιδόματος αδείας. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι οι πολίτες θα υποστούν μια μείωση της τάξης του 40% στους μισθούς τους, χωρίς να περιλαμβάνεται στους υπολογισμούς αυτούς η περικοπή 10% των επιδομάτων και του παγώματος των μισθών. Χάνεται έτσι ένας μισθός το χρόνο, με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να εξοικονομήσει περίπου 800 εκατ. ευρώ.

http://www.hbnews.gr/permalink/27092.html
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details