Πέντε ταξίδια για να τους πείσει


Πέντε ταξίδια έχει προγραμματίσει πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με στόχο να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που "διατηρείται" στις διεθνείς αγορές εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, ξεκινώντας ένα μαραθώνιο διπλωματικών επαφών με σκοπό νε πείσει ότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, αλλά και δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.




Πρώτος σταθμός της περιοδείας Παπανδρέου, την ερχόμενη Τρίτη, η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Στρασβούργο, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τις προσπάθειες της Αθήνας να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της χώρας.



Ο κ. Παπανδρέου στο πρόγραμμά του έχει επίσης τη συμμετοχή-ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.



Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και παρουσία Παπανδρέου στο φόρουμ του Νταβός είναι σημαντική, καθώς αφενός σε αυτό μετέχει η ελίτ του παγκόσμιου οικονομικού τοπίου και αφετέρου η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα «έλαμπε δια της απουσίας της».



Στις 10 Φεβρουαρίου ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει για επίσκεψη στο Παρίσι όπου θα έχει κατ ιδίαν συζητήσεις μες το Νικολά Σαρκοζί και αμέσως μετά στις 11 του μηνός στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής,



Ο κύκλος των διεθνών επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού ολοκληρώνεται στις 16 Φεβρουαρίου με την επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα για επαφές με την ηγεσία του Κρεμλίνου.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details