ένταξης στο ΕΣΠΑ δύο μεγάλων οδικών έργων στη Λίμνη Πλαστήρα

Το πράσινο φως "άναψε" το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας για άμεση προώθηση της ένταξης στο ΕΣΠΑ δύο μεγάλων οδικών έργων στη Λίμνη Πλαστήρα και στην Βιομηχανική Περιοχή Γοργοβιτών, συνολικού ύψους 10.830.000 ευρώ.
Πρόκειται για την "Παράκαμψη Νεοχωρίου" και την " Οδό Δέλτα Αγίων Θεοδώρων (Καρδίτσας) - κόμβος ΒΙΠΕ", έργα τα οποία έχουν έτοιμες μελέτες το μεν πρώτο από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΣΑΝΑ 3) και το άλλο από το ΕΑΠΝΑ Ι.





Το σώμα ενέκρινε την αναγκαστική απαλλοτρίωση των ρυμοτομούμενων ακινήτων, γεγονός που σημαίνει οτι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επισπεύδει τις διαδικασίες ένταξης, δεδομένης και της αναμενόμενης έναρξης υλοποίησης του Ειδικού Σχεδίου στις αρχές της Άνοιξης.



Ειδικότερα σε ότι αφορά στην "Παράκαμψη Νεοχωρίου", αντικείμενο της εργολαβίας είναι η βελτίωση του οδικού κυκλώματος της Λίμνης Πλαστήρα με την κατασκευή νέας οδού που θα παρακάμπτει τα Τοπικά Διαμερίσματα Νεοχωρίου και Μπελοκομύτη, μήκους περίπου 6 Χιλιομέτρων.



Το έργο προτείνεται για ένταξη στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 6.130.000 ευρώ με ΦΠΑ.



Η συνολική έκταση προς απαλλοτρίωση ανέρχεται σε 47.244,28 τετραγωνικά μέτρα.



Σχετικά με την "Οδό δέλτα Αγίων Θεοδώρων - ΒΙΠΕ θα πρέπει να σημειώσουμε οτι το αντικείμενο της εργολαβίας είναι η διαπλάτυνση και βελτίωση οδικού τμήματος της Επαρχιακής Οδού Δέλτα Αγίων Θεοδώρων - Παλαμά και συγκεκριμένα του τμήματος από τον κόμβο έξω από την Καρδίτσα μέχρι το τέλος του χωριού Γοργοβίτες στην διασταύρωση με την οδό που οδηγεί στην Βιομηχανική Περιοχή του νομού, καθώς και η παράκαμψη του οικισμού των Γοργοβιτών.



Η συνολική έκταση προς απαλλοτρίωση ανέρχεται σε 36.161, 59 τετραγωνικά μέτρα.



Το έργο προτείνεται για ένταξη στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 4.700.000 ευρώ με ΦΠΑ και αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι αποτελεί μέρος της μελέτης που όπως προαναφέραμε έχει ήδη εκπονήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση καθώς αυτή δεν αφορά μόνο τα συγκεκριμένα δύο τμήματα αλλά την ανακατασκευή ολόκληρης της υφιστάμενης οδικής σύνδεσης της Καρδίτσας με τον Παλαμά.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details