Συνέντευξη Παπανδρέου στο Reuters


Ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Reuters, διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ούτε να βγει από τη ζώνη του ευρώ "Είμαστε υπεύθυνη χώρα και θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας" δήλωσε ο κ Παπανδρέου.




Μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της με τα χρέη, και σχεδιάζει να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ σε διάστημα τεσσάρων ετών.



"Μειώνουμε το έλλειμμα με συστημικές αλλαγές, και σχεδιάζουμε να το κάνουμε αυτό σε τέσσερα χρόνια. Είναι ένα πολύ ξεκάθαρο πρόγραμμα και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το κάνουμε", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.



Ακόμη, διέψευσε τις φήμες ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να αποχωρήσει από τη ζώνη των 16 του ευρώ, εξαιτίας του υψηλού της χρέους. "Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα", ξεκαθάρισε.



Πρόσθεσε δε πως "έχουμε δύο από τους πιο επιφανείς Ευρωπαίους που ξέρουν την οικονομία πολύ καλά. Τον πρόεδρο του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, οι οποίοι έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε".



"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε μια υπεύθυνη χώρα και θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Είμαστε μια νέα κυβέρνηση, έχουμε μια νέα εντολή και η εντολή είναι για αλλαγή. Οπότε, κατευθυνόμαστε προς εκεί. Οι πολίτες μας υποστηρίζουν πλήρως".
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details