Αντίθετοι οι επιχειρηματίες στην έκτακτη φορολόγησή τους


Κατά της ενδεχόμενης επιβολής έκτακτης φορολογικής εισφοράς στις επιχειρήσεις τάχθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, επισημαίνοντας ότι αναμένεται η κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τη μη πρόσθετη επιβάρυνση των επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε, “εμείς είμαστε υπέρ της γραμμής της ΤτΕ”, δηλαδή τα πρόσθετα έσοδα που αναζητεί η κυβέρνηση να προέλθουν κατά τα 2/3 από τη μείωση των δημοσίων δαπανών και κατά το 1/3 από μέτρα φορολογίας, “έκτακτα ή μη”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε δε ότι οι φορολογικοί συντελεστές για τα νομικά πρόσωπα πρέπει να παραμείνουν στο 25% και να μειωθούν σταδιακά στο 20% σε ορίζοντα τετραετίας.

Εξάλλου, ο κ. Μίχαλος επανέφερε θέμα κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι “θα πρέπει επιτέλους να τίθενται τουλάχιστον στο τραπέζι του διαλόγου θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο”, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενη λειτουργία πέντε Κυριακές ετησίως, που είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση, απάντησε ότι “πρέπει να το συζητήσουμε και να δούμε”. Σχολίασε δε ότι η προσβασιμότητα (των καταναλωτών) μπορεί να βοηθήσει εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details