Επιδείνωση του καιρού με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους


Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 8 βαθμούς Κελσίου και οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι το κύριο σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι αναμένονται βροχές στα ανατολικά και στα νότια, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν χαμηλές ως και τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη προβλέπεται άνοδος κυρίως στα δυτικά και στα νότια.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Παρασκευή, στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και στα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4-5, στο Αιγαίο 5-6 και βαθμιαία τοπικά 6-7 μποφόρ.

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση.

Την Κυριακή προβλέπεται βελτίωση μόνο στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση μέχρι και 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρσαία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details