Η κάλπη της υπαίθρου

Όλες οι αλλαγές ξεκινούν από την βάση. Έτσι και στην περίπτωση των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του 2009 η ανάγκη για αλλαγή φάνηκε στην πράξη. Είναι εύκολο άλλωστε να αντιληφθεί κανείς ότι αν η εκλογική βάση δεν ήθελε να αλλάξουν τα πράγματα θα βλέπαμε να εκλέγονται για ακόμα μια φορά οι ίδιοι άνθρωποι στις διάφορες περιφέρειες της χώρας. Αντίθετα, όπως συνέβη στο κυβερνών κόμμα και στο εκλογικό του σώμα, ήταν σαφής η σηματοδότηση μιας σαφούς εντολής προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τα πράγματα.

Τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια οι ψηφοφόροι και των δύο μεγάλων κομμάτων έδειξαν ότι η πρόθεσή τους ήταν να «μαυρίσουν»την παλιά φρουρά που κατά γενική ομολογία απογοήτευσε, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους και άφθαρτους υποψηφίους να αναλάβουν δράση.
Από τη… δεξαμενή των νέων και εκλεκτών του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προήλθε και το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν συνηθισμένοι οι αγρότες να ακολουθούν τις εξελίξεις ωστόσο αυτή την φορά επιδεικνύοντας μια πιο προοδευτική τάση, έδωσαν την ευκαιρία με την ψήφο τους σε νέους ανθρώπους αφού σχεδόν σε όλους τους αγροτικούς νομούς της περιφέρειας πριμοδοτήθηκαν οι νέοι και άφθαρτοι.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και αυτοί που τελικά δεν εξελέγησαν ή δεν «μπήκαν» στη νέα κυβέρνηση αλλά έχουν τα εχέγγυα και τις γνώσεις να βοηθήσουν στο κυβερνητικό έργο για την ανάκαμψη της περιφέρειας δεν θα είναι περίεργο αν τους δούμε να παίζουν σημαντικό ρόλο. Άλλωστε είναι στην λογική του νέου πρωθυπουργού και εξωκοινοβουλευτικοί να συμμετέχουν στη διακυβέρνηση της χώρας. Όμως και οι βουλευτές που γνωρίζουν τα θέματα και τα προβλήματα των αγροτών και δεν συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα μπορούν να προωθήσουν και να μεταφέρουν στη Βουλή τα θέματα των αγροτών αλλά και τα γενικότερα προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας που διψά για ευκαιρίες στην ανάπτυξη.
Από όσους αναδείχθηκαν στα έδρανα της Ευρωβουλής και με το που κατέβηκαν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές εκτόπισαν άλλα “φαβορί”, ακόμα και σε επίπεδο υπουργικών θέσεων, μέχρι τη δυναμική που απέκτησαν οι “νέοι”.
διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε τους βουλευτές εδώ!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details